Sax and the Pretty.nl

31 jan 2015

Lakken met lullabies

Geschreven door Femke, in Beauty


Meestal ’s avonds, vlak voor het slapen gaan, kom ik op het briljante idee om mijn nagels te lakken. En dan ben je er niet 1, 2, 3. Knippen, vijlen, remover, nagelriemen; dagtaak! Of eigenlijk nachtwerk dus. Als je twee vliegen in een klap wil slaan: lakken met lullabies. Slaap je lekker van. 

Schubert schreef 567 liederen met piano begeleiding. Deze gaat over de lente en laat dat nou net zijn waar ik zin in heb.

https://www.youtube.com/watch?v=qKJnTCX6YEM

Franz Schubert – Frühlingsglaube

Hoe kun je dit beter combineren dan met een beetje Essie Mint Candy Apple? Dit is het allereerste potje van Essie dat ik ooit kocht en elke keer wanneer ik aan mijn pink voel dat de lente eraan hoort te komen, smeer ik ‘m met verve. Het is pas januari, ik weet het, maar daarom: geloof in de lente!

https://www.youtube.com/watch?v=a3jpy1OzWg8

Claude Debussy – Clair de Lune

Een van de beste slaapliedjes is toch wel Clair de Lune van Debussy. Het is het derde deel uit zijn Suite Bergamasque voor piano. In sommige gevallen zie ik bij muziek alleen maar kleuren in plaats van een verhaal of een gevoel. Toen ik laatst in slaap viel met dit liedje, droomde ik dat Debussy met Essie Tart Deco op zijn vingers achter de piano zat. Beetje vreemd ja, hij staat mij beter.

Pyotr Ilyich Tchaikovsky – Melodie

Een van de grootste violisten ooit is Jascha Heifetz. Hij bezat de Dolphin Stradivarius uit 1714; wat je noemt een statussymbool in muziekland. Als ik er een zou hebben en er ook nog eens het vioolconcert van Tchaikovsky op zou kunnen spelen, met Essie Status Symbol op mijn nagels, ben ik blij. Of Melodie, het derde deel uit zijn Souvenir d’un lieu cher (herinnering aan een mooie plek). Ook mooi.

Slaap lekker vanavond!

Reacties