Sax and the Pretty.nl

16 jan 2015

Hoe krijg je in 10 dagen blond haar?

Geschreven door Femke, in Beauty Review


Blondes have more fun. Hoe kon ik dat ooit vergeten? 

Ik moest en zou voor een ombre kleur gaan. Iets met karamel. En oh wat pakte dat verkeerd uit! Mijn kapper maakte me eerst bruin en in een poging het weer terug te toveren naar hoe het was, werd ik rood, rood, ROOD! Hier kun je zien hoe dat eruit zag en kun je nagaan, die ochtend had ik mijn haar al 26 keer gewassen om de spoeling zo snel mogelijk door het doucheputje te zien verdwijnen.

Ik kon niet geloven dat mijn geliefde kapper mijn haar zo had verpest en het bij het fixen nog een tandje erger heeft gemaakt! De enige oplossing zou zijn om weer opnieuw highlights te zetten voor een schamele eh…175 euro. Bende gek! En bedankt.

Ik fietste naar huis en hoefde mijn fietslampen niet aan te doen, als een rode vuurbal in de nacht. Ik voelde me als in een filmscène waarin de hoofdpersoon net haar grote liefde had verloren en op de achtergrond speelde deze muziek:

https://www.youtube.com/watch?v=CcflwUYYoXk&spfreload=10

Ok, dat is een beetje overdreven..maar het is wel mooie muziek.

En dus voelde ik me, eenmaal thuis, genoodzaakt om naar de fles te grijpen. Een verboden fles. Eentje waarvan ik jaren geleden gezworen heb om hem nooit meer te gebruiken. Ik was in die tijd iets te enthousiast, waardoor mijn hoofd er slecht aan toe was. Deze keer gebruik ik ‘m met mate.

Ik heb het over de Go Blonder spray van John Frieda. Wonderspul! Je sprayt het na het wassen gelijkmatig over je haar. Bepaalde plukjes sprayen kan ook, dan krijg je highlights! Vervolgens voeg je hitte toe met je föhn en/of steiltang. De eerste paar keer dat je dit doet zul je nog niet veel effect zien. Ik deed het om de dag en na 10 dagen, oftewel 5 toepassingen heb ik mijn eigen, oude vertrouwde haarkleur weer terug! Maar, zoals ik al zei: händel with care! Te vaak gebruiken en dus ook steeds veel hitte toepassen kan ervoor zorgen dat dit product een ware hel voor je haar wordt. Take care!

Omdat ik mijn complete haar blonder wilde maken, heb ik er flink op los gespayed en uiteindelijk twee flesjes opgemaakt in 10 dagen. Toevallig waren ze in de aanbieding en voor de helft van de prijs verkrijgbaar bij Etos. Ik betaalde nu 10 Euro voor 2 flesjes, ipv 20 Euro. Alsnog een groot verschil met de 175 Euries die ik neer had moeten leggen bij de kapper. En eerlijk gezegd: ik vind het resultaat nu mooier.

Let op met dit product en donker(bruin) haar! Wat zit er vóór lichtblond? Juist. Oranje. Fijne dag!

PS: kende jij Adagio van Barber al? En welke muziek luister jij als je verdrietig bent om een bad hair day?

Bekijk hier mijn nieuwste video! 

Reacties