Sax and the Pretty.nl

16 jan 2015

Hoe krijg je in 10 dagen blond haar?

Geschreven door Femke, in Beauty Review


Blondes have more fun. Hoe kon ik dat ooit vergeten? 

Ik moest en zou voor een ombre kleur gaan. Iets met karamel. En oh wat pakte dat verkeerd uit! Mijn kapper maakte me eerst bruin en in een poging het weer terug te toveren naar hoe het was, werd ik rood, rood, ROOD! Hier kun je zien hoe dat eruit zag en kun je nagaan, die ochtend had ik mijn haar al 26 keer gewassen om de spoeling zo snel mogelijk door het doucheputje te zien verdwijnen.

Ik kon niet geloven dat mijn geliefde kapper mijn haar zo had verpest en het bij het fixen nog een tandje erger heeft gemaakt! De enige oplossing zou zijn om weer opnieuw highlights te zetten voor een schamele eh…175 euro. Bende gek! En bedankt.

Ik fietste naar huis en hoefde mijn fietslampen niet aan te doen, als een rode vuurbal in de nacht. Ik voelde me als in een filmscène waarin de hoofdpersoon net haar grote liefde had verloren en op de achtergrond speelde deze muziek:

https://www.youtube.com/watch?v=CcflwUYYoXk&spfreload=10

Ok, dat is een beetje overdreven..maar het is wel mooie muziek.

En dus voelde ik me, eenmaal thuis, genoodzaakt om naar de fles te grijpen. Een verboden fles. Eentje waarvan ik jaren geleden gezworen heb om hem nooit meer te gebruiken. Ik was in die tijd iets te enthousiast, waardoor mijn hoofd er slecht aan toe was. Deze keer gebruik ik ‘m met mate.

Ik heb het over de Go Blonder spray van John Frieda. Wonderspul! Je sprayt het na het wassen gelijkmatig over je haar. Bepaalde plukjes sprayen kan ook, dan krijg je highlights! Vervolgens voeg je hitte toe met je föhn en/of steiltang. De eerste paar keer dat je dit doet zul je nog niet veel effect zien. Ik deed het om de dag en na 10 dagen, oftewel 5 toepassingen heb ik mijn eigen, oude vertrouwde haarkleur weer terug! Maar, zoals ik al zei: händel with care! Te vaak gebruiken en dus ook steeds veel hitte toepassen kan ervoor zorgen dat dit product een ware hel voor je haar wordt. Take care!

Omdat ik mijn complete haar blonder wilde maken, heb ik er flink op los gespayed en uiteindelijk twee flesjes opgemaakt in 10 dagen. Toevallig waren ze in de aanbieding en voor de helft van de prijs verkrijgbaar bij Etos. Ik betaalde nu 10 Euro voor 2 flesjes, ipv 20 Euro. Alsnog een groot verschil met de 175 Euries die ik neer had moeten leggen bij de kapper. En eerlijk gezegd: ik vind het resultaat nu mooier.

Let op met dit product en donker(bruin) haar! Wat zit er vóór lichtblond? Juist. Oranje. Fijne dag!

PS: kende jij Adagio van Barber al? En welke muziek luister jij als je verdrietig bent om een bad hair day?

Bekijk hier mijn nieuwste video! 

Reacties

 1. Mandy schreef:

  Oh, haar mooi blond krijgen is een drama inderdaad. Ik ben van mezelf donkerblond maar ik wilde het wit/ platinablond. Na verschillende blonderingen, blondsprays en veeel zilvershampoo heb ik nog steeds niet het resultaat dat ik wilde, het is vrij geel nog.

  Leuk trouwens dat ik Adagio for strings hier tegenkom, zo nu en dan kan ik klassiek heel erg waarderen en dit is echt een prachtig lied. De groep Il Divo (ik vind hun echt geweldig!) Heeft dat ooit gecoverd, hun versie heet Dove l’amore en is ook echt heel mooi!

  • Femke schreef:

   Ja blond is echt de lastigste haarkleur! En als je de goede kleur hebt bereikt, moet je het ook nog eens goed onderhouden! Leuk dat je Adagio van Barber kent, de versie van Il Divo heb ik nooit gehoord, maar stay tuned voor meer leuke suggesties wat betreft klassieke muziek. (en beauty natuurlijk! 😉 x

 2. Oh geweldig achtergrond muziek. Ik voel verdriet, drama, leegte…dit kan heel goed na een bezoek aan de kapper.

 3. Marleen schreef:

  Haha Barber is wel heel tragisch! En deze misschien..? http://youtu.be/3ebQYH6EpJ8

 4. Loïs schreef:

  Ik gebruik ook dit merk!

 5. Lies schreef:

  Wat fijn dat de Go Blonder spray je geholpen heeft, want lijkt mij zo naar als het twee keer over bij de kapper fout gaat. Zelf luister ik eigenlijk nooit echt klassieke muziek, maar dit lied vind ik wel heel erg mooi. Misschien toch eens wat vaker gaan luisteren.

  • Femke schreef:

   Ja arghhh die kapper! Zo stom en het was ook heel duur! Ik ga, als je blijft hangen, nog veel meer leuke en mooie suggesties geven wat betreft klassieke muziek, dus dan komt het vanzelf goed! 😉 x

 6. Ik heb het product wel eens gezien, maar nog nooit gezien of het echt werkte! Fijn dat je je eigen kleur weer terug hebt!

 7. Bianca schreef:

  Leuke tip van die spray, ik zou het alleen op mijn al super droge haar niet durven gebruiken. Ik verf het zelf blond en pakt altijd goed uit gelukkig 🙂

 8. sherry schreef:

  wat een geluk heb je zeg met die spray. Mooie haarkleur heb je.
  ik heb zelf licht bruin haar en verf het vaak donkerblond. Ben een keer lichtblond gegaan maar platinablond zou ik op het moment niet durven. Dan moet ik mijn wenkbrauwen ook gaan verven. Alhoewel ik het wel een keer wil proberen.

Laat een reactie achter