Sax and the Pretty.nl

22 jun 2016

Het geheim van goed camoufleren

Geschreven door Femke, in Beauty De nieuwe stukken Review

laura mercier secret camouflage
laura mercier secret camouflage
Het gevaar van make-up is dat men denkt er een hele lading van nodig te hebben en er dan automatisch vanuit gaat -zodra de ‘cake’ weer lekker afgebakken is- er beter uit te zien dan voorheen. Er is zo nu en dan natuurlijk helemaal niets mis met het camoufleren van bepaalde zaken. Sommige dingen hoeven nu eenmaal niet zo op te vallen. Puistjes en andere ongenode gasten worden dan ook regelmatig onder een dikke laag plamuur verstopt, maar in veel gevallen hebben ze dan juist de neiging om de aandacht te trekken, terwijl het juist zo belangrijk is de schijn op te houden dat er helemaal niets aan het handje is.

Neem bijvoorbeeld Glenn Gould, een Canadees pianist. Hij had een hekel aan concerten. Schijnvertoningen noemde hij ze. Hij gaf zijn laatste concert in 1964 en ging zich vanaf dat moment alleen nog concentreren op studio-opnamen. En over schijn gesproken: hij streefde naar perfectie en dus knipte en plakte hij de takes net zolang aan elkaar tot hij de meest perfecte opname in handen had. Klein detail: hij zong mee, ook te horen op onderstaande opname. Best geinig om te horen. Volgens hem was daar niets mis mee. Hij voelde zich met behulp van de mogelijkheden van alle elektronica om hem heen juist als een moderne kunstenaar van zijn tijd. Glenn Gould werd vooral geroemd om zijn opnames van muziek van Bach.

Maar dat bedoel ik dus met camoufleren; het mag gewoon, als je het maar goed doet. In het geval van puistjes en ander roodgekleurd gespuis zou ik zeker de hulp inschakelen van Laura Mercier en dan met name Laura Mercier Secret Camouflage. Een ‘palette’ met twee kleuren extreem goed dekkende concealer van een dikke, olievrije structuur waarmee ik camoufleren tot een hoger level til dan met bijvoorbeeld Yves Saint Laurent Touche Éclat, die meer een highlightend effect onder de ogen geeft, of rode zones rond de neus en kin ietwat oplicht. Laura Mercier Secret Camouflage (mijn kleur is SC-2) zet je in voor het grovere camoufleerwerk. De lichte kleur gebruik ik als vanzelfsprekend op de lichtere delen van mijn gezicht, zoals onder mijn ogen om een rood plekje dat ik sinds kort heb -en zeker even moet laten checken- compleet weg te werken en langs mijn kaaklijn om oneffenheden onzichtbaar te maken. Op de rodere gedeeltes, zoals rond mijn neus en kin, mix ik beide kleuren eerst op mijn hand totdat ik de juiste kleur te pakken heb. Dat vind ik nou zo geweldig aan deze concealer: onzichtbaar, super long lasting (kan dat ook in het Nederlands?) en prachtig in te blenden. Want dat hoeft toch helemaal niemand te weten, dat ik soms een en ander camoufleer? Man, wat zou Glenn jaloers zijn.

Reacties

 1. Mariska schreef:

  Ik heb dan het geluk dat er zelden een dikke puist te bespeuren valt 🙂 doe er dan niet al te veel plamuur overheen. Wel een heel mooi setje! Vind Laura Mercier sowieso echt classy mooi 😀

  • Femke schreef:

   Lucky you! Hier ook niet echt veel puistjes, maar wel veel gekke plekjes en soms wat verkleuringen. Welke producten heb jij van Laura Mercier getest? Ik ken alleen nog maar dit en ben erg benieuwd naar meer! X

 2. Anna schreef:

  Jouw stukjes zijn altijd zo leuk! Haha, lijkt me toch wat als je niet van optreden houdt. En een fijn stukje over de beauty producten. Ik weet echt veel te weinig van goed camoufleren, dus dit is ideaal!

  • Femke schreef:

   Dankjewel Anna! Zelf was ik ook nooit zo van het camoufleren, omdat je het altijd zo op de huid ziet liggen. Heel blij met deze concealer dus! Zou ‘m zeker eens checken als ik jou was. Xxx

 3. Jolanda schreef:

  Alweer zo’n leuk artikel. Klinkt overigens erg goed. Ik moet ook altijd camoufleren (acne) en er zijn dagen bij dat het gewoon niet wilt lukken

  • Femke schreef:

   Dankjewel Jolanda! Bij acne weet ik niet wat de beste camoufleer-tip is. Zelf heb ik af en toe wat plekjes die wat dekking nodig hebben, maar ik geloof wel dat er een goede tutorial is voor mensen met acne van Lisa Eldridge! X

 4. Babs schreef:

  Laura Mercier secret camouflage is inderdaad een van de beste concealers.
  Long lasting.. lang houdbaar, blijft lang zitten? De eerste variant klinkt als houdbaarheid van voedsel.. ik weet vaak ook geen Nederlands woord eigenlijk… 😉

 5. Astrid schreef:

  Camoufleren doe ik ook bijna iedere dag, bij mij gaat het meer om rode plekken op mijn wangen die ik niet mooi vind.

 6. Hilde schreef:

  Ik heb nu nog een goedkope concealer, maar wil in de toekomst het beste van het beste! Deze ga ik zeker onthouden!! Volgende maand heb ik een no buy maand ( ik zeg het tegen iedereen, zodat ze mij kunnen controleren..haha ), maar daarna wil ik deze wel gaan aanschaffen.

 7. Carlijn schreef:

  Is dit wat ja? Je hebt me wel heel nieuwsgierig gemaakt! Ik ben wel benieuwd naar een voor- en nafoto! Aangezien ik in mijn blogje van vandaag schrijf dat je nooit moet stoppen met zoeken naar de beste concealer…

  • Femke schreef:

   Ha, ja je kan zeker stoppen met zoeken zodra je deze hebt! Op het moment heb ik geen enorme oneffenheden, maar hij is binnenkort in actie te zien op mijn YouTubekanaal en zodra roodheden en ander verschrikkelijks zich weer aandient (vast snel) maak ik er een blogpost over! X

 8. Dascha schreef:

  Ik ben hier wel heel erg nieuwsgierig naar geworden! Ben sowieso wel een beetje fan van dit merk!

  Love,
  Dascha

Laat een reactie achter