Sax and the Pretty.nl

7 jun 2016

De Haydn onder de oogcrèmes

Geschreven door Femke, in Beauty Review

oogcreme
Om maar direct met de deur in huis te vallen: oogcrèmes konden me gestolen worden. Zo ook de oogrollers, gels en pads: totale geld- en tijdverspilling. ‘Vroeger’ riep ik hetzelfde over serums, waar ik vandaag de dag niet meer zonder kan. Nadat ik heb ontdekt dat mijn Estée Lauder ANR -hét serum onder de serums- na verloop van tijd ervoor zorgde dat mijn huid veel egaler werd, besloot ik tevens een variant voor overdag te zoeken en deze heb ik gevonden. Hij doet het vooral goed op vermoeide ochtenden waar een concert inclusief kleine afterparty aan vooraf is gegaan en om de spanning nog wat op te bouwen komt er pas later een blogpost online over deze mysterieuze skin saver. En toen begon de ellende, want eenmaal verslaafd aan de oppeppende werking van dit serum, miste ik iets dat hetzelfde effect onder mijn ogen (lees: wallen in vergevorderd stadium) gaf.

Dat het zover heeft kunnen komen is de drukte in mijn muzikale bestaan te verwijten. Je hoort me niet klagen, integendeel, hoe drukker hoe beter. Ik vind het geweldig om de druk te voelen om allerlei verschillende programma’s en stukken paraat te hebben, maar het waren de cd-opnames met het Syrène Saxofoonkwartet die me de das om hebben gedaan. Of beter gezegd: die mijn wallen de das om hebben gedaan. Een strijkkwartet van Joseph Haydn -dé grondlegger van het strijkkwartettengenre- op vier saxofoons zorgt voor de nodige stress en dan te bedenken dat het grootste deel van zijn strijkkwartetten tijdens de afwas wordt beluisterd. Nu snap ik natuurlijk wel dat dit een uiterst vervelend klusje is en dat een slechte opname dit leed alleen maar vergroot en dit gezegd hebbende voel ik mijn wallen dankzij deze hopelijk-goed-genoeg-voor-tijdens-de-afwas-stress verder naar beneden uitzakken. Gelukkig hebben we nog twee stukken opgenomen, waarvan een voor tijdens het betere bodybuilding-werk en een voor tijdens de avondwandeling. Later meer hierover.

Terug naar de wallen. Ik kon ze daar niet zomaar laten hangen en dus keek ik of mijn vertrouwde Origins nog wat passends in het assortiment had. En ik neem alles terug wat ik ooit over oogcrèmes heb gezegd, want Origins GinZing Refreshing Eye Cream to brighten and depuff is een hele mond vol en voor mij nu al de Haydn onder de oogcrèmes. Ik was al bekend met deze lijn vanwege hun verfrissende dagcrème die heerlijk naar sinaasappel riekt, maar de oogcrème klaart het klusje. Hij is roze, ruikt fantastisch en bevat licht reflecterende deeltjes die eenmaal opgedroogd een mooie, frisse glow geven en waardoor het bijna zonde is om hierna een concealer onder de ogen aan te brengen. Vals spelen door een trekkerig gevoel na het smeren, waardoor het lijkt alsof je huid strakker wordt, doet -ie gelukkig niet, maar in plaats daarvan geeft hij pure hydratatie en verfrissing die je huid goed kan gebruiken na korte nachtjes. Ik ben om. Weer een nieuwe stap in mijn dagelijkse smeersels. Nu even die afwas wegwerken.

Reacties