Sax and the Pretty.nl

17 feb 2016

Zo teleurstellend

Geschreven door Femke, in Beauty

teleurstellend
Zelfreflectie is een apart ding. Toegeven dat je fout zit ook en dan bedoel ik niet naar je vriend, vriendin of buurman toe, maar naar jezelf. Tot zover mijn psychologische kennis. Het overkwam me een paar dagen geleden, toen ik tijdens een ietwat vertraagde ochtendroutine plotseling tot het besef kwam dat de make-upproducten die ik al tijden gebruik, compleet waardeloos zijn. Ja. Echt. Ze mogen me dan een flinke duit gekost hebben – en dat is waarschijnlijk ook de reden dat ik ze zo lang het hoofd boven water heb gehouden – maar inmiddels heb ik de knoop doorgehakt, staat het voor mij als een paal boven water en durf ik het van de daken te schreeuwen: “Jullie vliegen eruit.”

Het zijn er vijf die mij het leven zuur maken. Ik stel me zo voor hoe ze elkaar elke ochtend grinnikend aankijken zodra ze mij weer zien worstelen om het beste ervan te maken. Ik ben zo teleurgesteld in ze. En teleurstelling is een van de ergste dingen. Darius Milhaud kan daarover meepraten. Hij componeerde in 1936 het stuk Scaramouche voor twee piano’s. En een succes dat het stuk was. Dat vond Milhaud maar niks. Sterker nog: hij was teleurgesteld dat het stuk zo goed ontvangen werd. Hij vond dat de populariteit ten koste ging van zijn andere composities. Daar kan ik me in vinden, aangezien mijn Beautyblender ook in een klap alle andere kwasten overbodig maakte. Maar deze vijf – die ik nooit meer wil zien – veroorzaken een teleurstelling van het grootste soort en dus stuur ik ze vandaag voorgoed de laan uit.

 1. Chanel Poudre Universelle Compacte staat met stipt op nummer 1. Met welke borstel ik er ook overheen ga, er wordt nauwelijks product opgenomen. Gevolg: voor afpoederen moet ik een kwartier eerder opstaan. Inmiddels is het spul enorm aan elkaar gekleefd en moet ik het er letterlijk afschrapen wil ik er nog een beetje van kunnen genieten. Weg ermee.
 2. Het mooie roze kleurtje van Hema Moisturising Lipgloss veroverde me, maar de applicator lijkt wel van karton en maakt dat je pak ‘m beet 10 keer moet dippen voordat je onderlip is bedekt. Nu de bovenlip nog…
 3. Een behoorlijk prijzig zogenaamd Foundation Penseel – hoe glamorous – van een huismerk van Douglas heeft zulke harde haren dat mijn gezicht na gebruik op een fout-gestucte muur lijkt. Nu jij weer.
 4. MAC Powder Blush in Cubic Satin mag misschien niet helemaal mijn kleur zijn, maar net zoals de poeder van Chanel is hij een grote dwarse klont aan hard poeder dat zich te goed voelt om met behulp van een poederkwast op mijn gezicht te pronken.
 5. Benefit Instant Brow Pencil heeft de perfecte kleur en perfecte, zachte structuur. Dat laatste brengt een probleem met zich mee; wanneer je de punt slijpt wordt het product in de puntenslijper vermorzeld. Daar is over nagedacht.

Kortom: alles wat teleurstellend is wordt verzocht het pand per direct te verlaten. Behalve Darius Milhaud en zijn Scaramouche dan, die blijft.

Reacties

 1. Mariska schreef:

  Wat zonde van die producten! Wellicht gaat er een wereld voor je open als je aan de losse doorzichtige poeders gaat.

 2. jeapiebel schreef:

  Goede beslissing, de deur uit wat dan ook dat je leven zuur maakt, zelfs de make-up. Dat doe ik ook.

 3. Elles [3lles] schreef:

  Dat heb ik nou ook. Een eyeliner die echt prut is maar toch gebruik ik het, omdat ik daarmee een wing kan maken.
  Liefs,
  Elles

 4. Cindy schreef:

  Wat eerlijk om deze producten te beoordelen zoals ze zijn. Voor de poeder: probeer eens essence all about matt. Cheap en erg fijn.

 5. Anne-Sterre schreef:

  Dat van die puntenslijper herken ik helaas maar al te goed. Bij de eerste keer slijpen kun je het al weggooien. Aan dat soort producten begin ik gewoon niet meer.

 6. Paula schreef:

  Er is al eerder bewezen dat dure producten niet altijd de beste zijn. Ik zou ze ook eruit gooien als ze me niet bevallen. Verder een heel leuk en fijn artikel om te lezen.

 7. Manon schreef:

  Weg ermee als het je leven zuur maakt!

 8. Chelsey schreef:

  Zitten inderdaad een aantal prijzige producten tussen. Zo blijkt wel weer dat een product niet meteen kwalitatief goed is wanneer hij duur is!

 9. Joyce rdt schreef:

  Precies, weg ermee!

  Liefs.x

 10. Rachel Kromdijk schreef:

  altijd balen wanneer producten niet doen wat ze beloven! hotsjikidee weg ermee!

 11. Els schreef:

  Miskopen doet iedereen wel eens. Ik baal dan altijd wel. Echt zonde van het geld, maar soms is het niet te voorzien :-(.

 12. jackie schreef:

  ik heb ook van die dingen waar je over kan blijven wrijven en er dan nog gewoon niets van af komt, vreselijk…
  En 10 dippen voor je onderlip, hahahaha
  Weg ermee..

 13. Carlijn schreef:

  Wat slecht dat een Chanel-poeder zo slecht wordt opgenomen door je kwast. En daar betaal je dan 50 euro voor. Weggooien vind ik wel altijd een dingetje hoor, het liefst hou ik de spulletjes wel. Gewoon om naar te kijken. Al geldt dat voor een zwart doosje met CC-logo eerder dan voor een kwast waar Foundation Penseel (dat zijn geen twee woorden, alleen daarom moet het al in de prullenbak) op staat..

Laat een reactie achter