Sax and the Pretty.nl

16 feb 2016

Onmisbaar in mijn handtas

Geschreven door Femke, in Personal

handtas
Oude bonnetjes, broodkruimels, een verdwaalde bananenschil, zes nagelvijlen, vier potloden waarvan de punt is afgebroken, een verdwaalde handschoen en jawel, een waxinelichtje. Een kleine opsomming van wat er zoal in mijn handtas rondzwerft en waarvan ik in sommige gevallen geen idee heb hoe het erin terecht is gekomen en waarvan ik tevens geen idee heb waarom ik al dit extra gewicht aan onbenodigdheden dagelijks met me meesleur. Dat je maar niet te veel mee kunt nemen is iets wat Wolfgang Amadeus Mozart al snel had begrepen toen hij met zijn familie in 1763 een zogenaamde grand tour maakte die drie jaar zou duren. Mozart en zijn zus Nannerl gaven overal concerten en zijn zelfs in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag geweest. Dit zijn ook precies de steden waarheen ik de laatste weken in willekeurige volgorde constant afreis en met een waarschijnlijk ietwat grotere tassencollectie dan Mozart in die tijd had, waarmee ik graag afwissel, is het handig om te weten welke vaste items ik niet moet vergeten over te hevelen. Ik viste de bananenschillen eruit en behalve een portemonnee, OV-chipkaart en andere vanzelfsprekendheden, laat onderstaande lijst zien wat er sowieso altijd meereist:

 1. Een mini-Moleskine waarin ik elke opmerkelijke quote die ik in het openbaar hoor opschrijf – goed voor columns – en waarin ik tevens boodschappenlijstjes maak, die vaak niets met eten of drinken te maken hebben.
 2. Mijn roze Parker, want die schrijft het lekkerst.
 3. Haarelastiekjes zonder ijzertje, want deze zijn funest voor je haar.
 4. Een zonnebril kan zelfs in de winter nog handig zijn en deze van Vogue staat overal bij.
 5. Een oplader voor mijn iPhone voor onderweg. Nooit nodig, maar je baalt als je ‘m die ene keer toch niet bij je hebt. Deze is van Fab.
 6. Een mini-parfum van Chloé, mijn signature scent van nu en onmisbaar na zweterige taferelen tijdens repetities en concerten.
 7. Een neutrale lipstick zoals Dior Addict Lipstick in 465 Singulière en een nude lipgloss zoals Chanel Lèvres Scintillantes Glossimer in 189.
 8. Oordopjes voor het betere afzonderen.
 9. Handcrème van Rituals in Ginkgo’s Secret die snel intrekt en dus niet vet is, waardoor ik er zelfs saxofoon mee kan spelen.
 10. Yves Saint Laurent Touche Éclat, die het meenemen van een complete make-uptas met foundation en andere attributen overbodig maakt.

Reacties

 1. Anna schreef:

  Jaaa, mooie Moleskine! Ik heb die in het okergeel, ha :). En altijd vind ik het leuk om even in iemands tas te kunnen spieken. Toffe zonnebril!

 2. Mariska schreef:

  Mooie spulletjes zeg! Da’s geen overbodig gewicht 🙂 leuk geschreven zoals altijd 😀

 3. Desiree schreef:

  Die mini parfum moet ik hebben! 😮

 4. Elles [3lles] schreef:

  Een lipstick en oortjes zitten meestal in mijn tas. Helaas kan ik maat een maandje van mijn oordopjes genieten want ze overleven het nooit bij mij.
  Liefs,
  Elles

 5. Lindsey Beljaars schreef:

  Ik heb altijd Lippenbalsem, lipstick en handcrème bij, hihi!

 6. Cindy schreef:

  Kan ook niet zonder mijn powerbank maar elkastiekjes ben ik eeuwig kwijt. Zal er ook een paar in mijn tas doen.

 7. Chelsey schreef:

  Wat leuk om te zien! De handcrème van Rituals draag ik ook elke dag mee in mijn tas. Heel fijn goedje! 🙂 x

 8. evelien schreef:

  Ik kan ook echt niet zonder mijn handcreme! Heerlijk product is dat altijd. En ja mijn iphone oplader zit ook altijd in mijn tasje!

  Liefs! Evelien

 9. Manon schreef:

  Die handcreme lijkt me erg lekker.!

 10. Anne-Sterre schreef:

  Veel herkenbaars, opladers, notitieboekjes, lipbalsem, elastiekjes, zakdoekjes etc zijn voor mij echt onmisbaar.

 11. heidi schreef:

  Wat leuk om te lezen wat je zoals mee neemt in je handtas.

 12. Elaintje schreef:

  Ik heb ook altijd handcrème bij me, maar als ik het nodig heb ben ik alweer vergeten dat het in mijn tas zit…

 13. Rowan schreef:

  Wat een leuke spulletjes draag jij met je mee! 😉 Die zonnebril is echt heel leuk en ik ben ook gek op de handcrème van de Rituals.

Laat een reactie achter