Sax and the Pretty.nl

9 feb 2016

De super low budget huidverzorging van Alma

Geschreven door Femke, in Beauty

huidverzorging
Ik ben zo iemand die zodra er zich eindelijk een bepaald merk huidverzorging aandient wat naar mijn idee wonderen verricht, zich eraan vastklampt en nooit meer loslaat. In mijn geval is dit bijzonder slecht voor de portemonnee. Een paar dagen terug nog ondervond ik de moeilijkheden die komen kijken bij het peuteren van de laatste restjes uit mijn flesje Estée lauder Advanced Night Repair en de bijbehorende buikpijn bij de gedachte dat ik het flesje moet gaan vervangen. Dat is dan wel weer bijzonder goed voor de lijn, maar na de aankoop hoop ik toch van harte dat er zich snel een of twee goed betaalde concerten aandienen, zodat ik niet alleen maar op goedkope kwark en tosti’s hoef te leven.

Toen ik gisteren na een repetitie onverwacht ergens anders moest overnachten dan in mijn oude vertrouwde bed, waar de meest gezellige lichtbolletjes van het land mij braaf elke avond opwachten, raakte ik lichtelijk in paniek. Voor een tandenborstel en andere logeerspulletjes ren je op het station even een Hema in, maar wat doe ik met mijn huid? Voor een moment voelde ik me net zo besluiteloos als Alma Mahler zich gevoeld moet hebben tijdens een van haar drie huwelijken, waaronder die met de componist Gustav Mahler en waarin ze regelmatig haar heil bij een andere man zocht. Ze stond er tevens om bekend dat ze graag macht uitoefende op mannen met haar schoonheid. Zelf was ze ook componist, maar Mahler nam dit nooit serieus en verbood haar zelfs te componeren. Uiteindelijk zijn er vooral liederen van haar bewaard gebleven.

En hoewel Alma er alle reden toe had, voelt het voor mij ook alsof ik een beetje vreemdga wanneer ik met Hema It’s My Beautiful Skin Day Cleansing Mousse en de Hydrating & Caring Day Cream in de rij voor de kassa sta. ’s Avonds druk ik met tegenzin op de pompflacon en word blij verrast door de geur van het goedje. En ok, hij mag mijn huid dan een beetje uitgedroogd achterlaten, de mousse is fantastisch en voor dat kleine prijsje van 3,50 ook heel leuk om mee te spelen. Dat grapje moet ik met mijn reinigingsolie van Origins niet uithalen. Met de crème is helemaal niets mis en de ingrediëntenlijst is allesbehalve wereldschokkend. Trekt snel in en ruikt lekker. Ik neem ze allebei weer graag mee naar toekomstige logeerpartijtjes. Wist ik veel dat super low budget huidverzorging ook prima werkt. Ik ga niet voor minder. Zou Alma ook niet doen.

[Tweet “”In mijn geval is dit bijzonder slecht voor de portemonnee.””]

Reacties

 1. Elles [3lles] schreef:

  Ik heb deze producten van de Hema ook eens uitgeprobeerd. Ze doen goed hun werk, en voor dat geld is het niet verkeerd.
  Liefs,
  Elles

 2. Anna schreef:

  Hihi, voelt alsof je vreemd gaat! Oeps! Maar inderdaad: niets mis met low budget producten. Ik gebruik ook weleens wat van de Hema en ik vind het helemaal prima! 🙂

 3. Iris schreef:

  Jammer genoeg kan ik helemaal niet tegen de producten van de Hema, ook niet tegen die van DA eigen merk.. Ik heb vaak gewoon de budget Garnier producten die ik vooral koop tijdens de acties bij de Kruidvat.

 4. Suzanne schreef:

  Ik vind de producten van hema voor dat geld echt super goed!

 5. Cindy schreef:

  Ah de advanced night repair is idd een buikpijntje als ie op is. Heb nog geen dupe gevonden. Hema heeft fijne budget spulletjes en wil heel graag het micelair water testen.

 6. Hahaha ik vind het mooi hoe jij je berichten schrijft. Zelfs een product review weet je in een grappig (en informatief!) jasje te steken.

  Fijn dat het je zo verrast heeft!

 7. Mariska schreef:

  Hema heeft best fijne producten! Action heeft ook verschillende drugstore producten voor een super lage prijs (omdat de ingredientenlijst dan in een andere taal is oid), zit wel eens iets heel erg leuks tussen!

 8. Manon schreef:

  De producten van de Hema vind ik erg fijn, koop het best vaak eigenlijk!

 9. Sanae schreef:

  In mijn ervaring zijn low budget producten soms zoveel beter dan hetzelfde product van een highend merk. Hema heeft sowieso echt fijne verzorgingsproducten.

 10. Rachel Kromdijk schreef:

  Ziet er prima uit maar ik wil alleen nog maar een lijn die biologische is

 11. Nilou schreef:

  Ahhhh die Advanced night repair staat ook zoooo lang op mijn wishlist!!! Wat betreft cleansers vind ik dat een duurdere niet zo heel veel uitmaakt wat ik niet aanraadt is die van de Action, wow dat droogt echt uit.

 12. jeapiebel schreef:

  Je gaat echt vreemd! Van Estée Lauder naar Hema. Zolang hij zijn werk maar goed doet. Eigenlijk zijn wij mensen ook te veel afhankelijk aan het merk denk ik. Zou Alma (naam) dat ook zijn?

 13. Chelsey schreef:

  Klinken heel goed! Ik heb ook een aantal keer reinigingsproducten gebruik van de Hema. Vind ze altijd prima werken! x

 14. Florentine schreef:

  Ik ben super benieuwd!!!

 15. Kirsty schreef:

  De buikpijn die je krijgt als een duur product opgaat, is voor mij ook wel de reden om vooral dingen die heel lang mee gaan wat duurder te kopen. Goed dat je de huidverzorging van Hema nu ook een kans hebt gegeven, als het goedkoper kan is het natuurlijk altijd fijn. Wel zou ik het zelf minder fijn vinden dat de huid er iets van uitdroogt, maar daar heeft de een meer last van dan de ander.

 16. Els schreef:

  Heb je toch maar even gauw een goedkoop alternatief gevonden voor een logeerpartijtje :-).

 17. Joyce rdt schreef:

  Van Estee naar Hema haha, maar Hema saved the night ;).

  Liefs.x

Laat een reactie achter