Sax and the Pretty.nl

6 feb 2016

Waarom ik een slechte beauty blogger ben

Geschreven door Femke, in Beauty

beauty blogger
beauty blogger
Stof, stof en nog eens stof. Ik duw een roze gekleurde Swiffer tussen de doosjes highligher, Chanel-poeder, flesjes rode nagellak en ik blaas over mijn kwasten met als gevolg dat een grote stofwolk zich door de kamer verspreidt. De afdeling in de kast waar ik mijn make-up bewaar oogt als een enorm slagveld, met slachtoffers in de vorm van kleine en grote paletten, mascara’s en lipsticks in honderd kleuren en hier en daar een verdwaald wattenschijfje. En daar liggen ze al minstens drie weken. Onaangeraakt. Verlaten. Verwaarloosd.

Het zijn er nog maar drie, die zo nu en dan uit deze ravage worden gevist. De ene, Yves Saint Laurent Mascara Volume Effet Faux Cils met een prachtige subtiele, paarse kleur, is eigenlijk flink aan vervanging toe, maar blijft volhouden. De ander is een oude vertrouwde: Benefit Posietint. Samen met Guerlain Terracotta Light in 02 Blondes geeft -ie me de laatste tijd genoeg voldoening. Er komt geen foundation noch oogschaduw aan te pas. Het is te simpel voor woorden. Zelfs een lipgloss is nog te veel; ik gebruik gewoon een lipverzorging! Alsof ik een beginner ben. Net zoals wanneer je voor het eerst kennismaakt met klassieke muziek en dus een beginner bent, heel goed kunt luisteren naar Trois Gymnopédies van de Franse componist Erik Satie. Deze drie korte stukjes muziek worden tot de pareltjes van de klassieke muziek gerekend en zelfs in de popmuziek laten ze zich door dit stuk inspireren. Een paar akkoorden, met een melodie daarboven, alsof het geheel in de lucht blijft zweven. Ook heel mooi voor als je niet kunt slapen of gewoon zin hebt in melancholische deuntjes. Hier staat hij al drie weken op repeat en op deze manier vind ik het helemaal niet erg om weer even terug naar de basics te gaan, maar ik beloof: wat make-up betreft zal ik mijn leven beteren. Wordt vervolgd.

Reacties

 1. Mariska schreef:

  Maakt je zeker geen slechte beauty blogger! Soms heb je er gewoon even geen zin in. Mag je best genieten van je natuurlijke schoonheid 🙂

 2. Joyce rdt schreef:

  Heel veel make up heb je volgens mij ook niet nodig, dus dat scheelt ;).

  Fijn weekend.
  Liefs.x

 3. Nilou schreef:

  Wat een mooi stuk van Erik Satie! Heel verfijnd en rustig <3

 4. Els schreef:

  Leuke inslag het artikel :-). En ach, doe lekker waar je zin in hebt, soms is het gewoon fijn om niet veel make up te gebruiken.

 5. Marieke schreef:

  Haha ik herken het wel… voor een beauty blogger gebruik ik erg weinig make-up. Ik ben meer van de verzorging 🙂

 6. Rebecca schreef:

  Nah het is niet te zien aan je hoor, je ziet er goed uit hihi

 7. Rowan schreef:

  Wat schrijf jij leuk zeg!! Ik zit je artikeltjes met een glimlach te lezen. Als ik iets niet ben of nooit zal worden dan is het een beauty blogger dus het stukje is ook nog eens heel herkenbaar! 😉

 8. Inge schreef:

  Je ziet er prachtig uit hoor en gewoon doen waar jij je goed bij voelt!

 9. Eva schreef:

  Hihi jij hebt ook maar weinig make-up nodig zo te zien! 🙂 Liefs!

 10. Charissa schreef:

  Super leuk artikel! Het feit dat dingen onaangebroken in je kast staan, maken je nog geen slechte beauty blogger hoor babe! Juist leuk om ze weer tegen te komen 🙂
  X Charissa | L A D Y G O L D A P P L E . C O M

 11. Created By Paula schreef:

  Hahaha…leuk geschreven. Nou je bent niet de enige die een “slechte” beautyblogger is hoor. Gaat erom dat je leuk kunt schrijven en het is jouw blog en van niemand anders. Elke dag makeup dragen is trouwens ook nog slecht voor je huid dus wees nu nog blij voordat je allerlei problemen met je huid begint te krijgen. En hartstikke leuk dat stukje muziek…klassieke muziek is goed om mee te werken… Succes verder.

 12. Sandra schreef:

  Je hebt ook helemaal niet veel make-up nodig zo te zien! Ik gebruik ook heel weinig hoor, ik ben er gewoon niet van fan van en er ook totaal niet goed in. 🙂

 13. Suzanne schreef:

  In sommige dingen herken ik mezelf ook heel goed hoor!

 14. Carlijn schreef:

  Jij hebt ook weinig meer nodig dan lipverzorging. Je bent een natural beauty!

Laat een reactie achter