Sax and the Pretty.nl

26 jan 2016

En zo verwijder je make-up – maar dan beter

Geschreven door Femke, in Beauty Review

make-up verwijderen
Nog niet zo lang geleden overtuigde ik jullie ervan dat ik ze allemaal wel op een rijtje heb, wanneer het op het verwijderen van make-up aankomt. Maar we maken allemaal fouten in dit leven, zeggen allemaal wel eens dingen die we eigenlijk niet menen en die we na verloop van tijd toch weer even recht moeten zetten. Zo ook vandaag.

Begrijp me niet verkeerd, ik hou nog steeds van mijn Origins Checks and Balances Frothy Face Wash – waarvan de naam het heel goed doet tijdens melige buien met slissende stemmetjes, probeer maar eens – maar ik gebruik ‘m nu anders. Voorheen verwijderde ik er ’s avonds mijn make-up mee, wat hij subliem doet, maar ’s ochtends in alle vroegte kwam hij wederom in beeld, omdat ik dan ook de behoefte heb mijn gezicht te reinigen. Dit ging een hele tijd goed, jaren zelfs. Samen eindigden we de dag en startten ‘m de volgende dag weer op. We waren gelukkig. Totdat hij plotseling agressief werd, totaal onvoorspelbaar. De rode plekjes in mijn gezicht verraadden zijn geweld. Ze transformeerden zelfs tot puistjes van het bekende soort op de t-zone. Blijkbaar leefden we niet meer samen in harmonie en moest ik op zoek gaan naar iets anders.

En dat vond ik in de vorm van Origins Clean Energy Gentle Cleansing Oil. Energy en Gentle in één naam. Dat doet me gelijk denken aan de 24 Capriccio’s voor viool van de Italiaanse componist Niccolò Paganini, die alle aspecten van de viooltechniek bevatten. Ze zijn allemaal, stuk voor stuk, verschrikkelijk moeilijk dankzij de vele technieken, maar ondanks de continue razendsnelle stroom van noten zijn ze tevens zeer melodieus. Deze olie is net zo snel. Je masseert een paar pompjes van het spul over je gezicht en je zodra je ziet dat je mascara zich verplaatst naar je wangen en je foundation en oogschaduw richting je oren beweegt, voeg je een klein beetje lauwwarm water toe. Het geheel begint wat te schuimen en vervolgens spoel je het af. Brandschoon. Naast je make-up raak je tevens andere vuiligheid kwijt, want deze olie wordt door je huid afgestoten. En zo ging ik binnen twee weken weer puistjes-vrij door het leven. En met een zachte huid waar een baby jaloers op zou zijn. Je huid verandert zo nu en dan en mijn Frothy Face Wash werd iets te agressief voor tweemaal daags gebruik. Ik gebruik nu ’s avonds de olie en ’s ochtends de face wash, want die houdt nog steeds de vettere t-zone en de drogere wangen mooi in balans. Nou, mooi, hoef ik me daar niet meer druk over te maken. Kan ik me nu weer concentreren op wat echt belangrijk is: het oefenen van een razendsnelle stroom van noten. Op saxofoon.

Reacties

 1. Silkeblogs schreef:

  Ik hou van olie om make-up te verwijderen! Deze ziet er heel fijn uit =D x

 2. Anna schreef:

  Zo fijn om je make-up te verwijderen met olie. Ik ben ook om! Heerlijk voor mijn droge huid :).

 3. Bianca Schrijft schreef:

  Zelf ben ik echt geen fan van reinigingsolies, dan krijg ik echt een glans hoofd. Ik houd het bij een miscelaire 3 in 1.

  • Femke schreef:

   Het is dan ook geen echte olie, maar eentje die transformeert tot schuim, dus na het afspoelen gewoon een mat gezicht ipv glanzende bowlingbal! Dat is wat deze zo fantastisch maakt! 🙂

 4. Vlijtig Liesje schreef:

  Make up verwijderen is erg belangrijk heb ik altijd gehoord. Daarom doe ik het gewoon maar niet eens op ; )

 5. Dhini schreef:

  ziet er heel fijn uit

 6. Rachel Kromdijk schreef:

  Wat typ je toch heerlijk meid haha! ziet er goed uit ik doe het met de bath en shower van de HARA

 7. Manon schreef:

  ik heb nog nooit mijn gezicht gereinigd met olie.

 8. Hilde schreef:

  Ik hoor/lees/zie steeds vaker over dat soort oliën die gaan schuimen als je water toevoegt! Misschien toch eens binnenkort proberen 🙂

 9. Mariska schreef:

  Wat gek dat dat vorige product opeens zo omsloeg. Best apart maar lekker dat het gaat schuimen!

 10. Charelle schreef:

  Klinkt als een fijn spulletje. Ik gebruik al jaren Clinique maar wil ook eens wat anders gaan proberen, ik houd deze eens in gedachten. (:

 11. Margo schreef:

  Met olie je gezicht reinigen, het klinkt goed – ik heb nu ik dit lees, spijt dat ik het nog nooit heb gedaan. Het ziet er ook ‘zacht’ uit, als je begrijpt wat ik bedoel 😀

 12. Iris de Wolf schreef:

  Klinkt goed! Ik heb net nieuwe reiniging gekocht/gekregen dus ik ga eerst die eens proberen haha. Liefs x

 13. Ayla schreef:

  Deze wil ik wel graag eens proberen!

 14. evelien schreef:

  Ah klinkt heel goed! Ik heb nog nooit mijn gezicht gereinigd met olie maar lijkt mij heel erg fijn. Moet ik ook eens een keertje gaan doen. (:
  Liefs! Evelien

 15. Lindsey Beljaars schreef:

  Oh dit klinkt heel goed!!

 16. Reshma schreef:

  Ziet er erg fijn uit!

 17. R&R schreef:

  Klinkt goed, wil het weleens proberen!

Laat een reactie achter