Sax and the Pretty.nl

30 jan 2016

Lekker laten uitgroeien

Geschreven door Femke, in Beauty

uitgroeien
Platinum blond haar heb je niet een-twee-drie. Dat is jammer, want inmiddels is het mijn handelsmerk. Nu heb ik het geluk dat ik van nature al behoorlijk aan de lichtblonde kant ben, maar door middel van een flink aantal liters zilvershampoo, een ietsiepietsie bleek, peroxide en ander lichtgevend materiaal ging ik langzaam richting wit, grijs, platinum. Het grootste probleem wat daarbij komt kijken is behalve de rekening bij de kapper, dode punten en het naroepen – hey blondie – natuurlijk de uitgroei.

Want na een week of drie zou je eigenlijk het hele proces weer moeten herhalen, aangezien de eerste volledige centimeter van je natuurlijke haarkleur alweer aan de horizon prijkt. Omarm je uitgroei is dan ook les 1 wanneer je begint aan het verven van je haar en zeker wanneer je voor platinum blond gaat. Dus nu zit ik met de gebakken peren. En 4,5 centimeter uitgroei. Zoiets zou uiteindelijk – met behulp van wat highlights na verloop van tijd – kunnen uitgroeien tot iets groots, met een donkere aanzet en lichte vegen naar de haarpunten toe, zoals dat met een chique naam tegenwoordig balayage heet. Net zoals de opera Carmen van de Franse componist Georges Bizet waarvan de premiΓ¨re plaatsvond in maart 1875 maar langzaam uitgroeide tot iets groots. In eerste instantie was het geen groot succes. Na 48 voorstellingen werd de opera in februari 1876 van het podium verbannen, om 8 jaar later weer tot leven te komen. Tegen de duizendste voorstelling aan, in 1904, kende de opera eindelijk tot op de dag van vandaag een enorm succes.

Ik heb uitgerekend dat het inderdaad ook nog zeker acht jaar zal duren voordat mijn volledige natuurlijke haarkleur weer helemaal terug is, zolang dit slakkentempo zich voortzet. Ondertussen begin ik – met een belangrijke fotoshoot op komst –Β zelfs te twijfelen of ik misschien toch maar weer mijn hoofd in de blondeer moet zetten. Ik mag wel een beetje haast maken met de beslissing. Misschien in combinatie met een lange bob?

Reacties

 1. Els schreef:

  Mooi hoor! Ik vind je blond heel mooi staan, een beetje uitgroei is ook niet erg. Als je het echt niet meer wilt, in je eigen kleur verven? Of kan dat niet? Ben een haar leek ;-).

 2. Cindy schreef:

  Vind dat superblinde vaak niks maar bij jou vind ik het zeker staan. Lastig met je uitgroei en fotoshoot op komst. Ben zelf te bang het te verven dus zou het niet weten.

 3. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik vind je haarkleur leuk. Als het zo lang duurt en je wilt terug naar je natuurlijke kleur, kun je het daar dan niet in laten verven? Ben je meteen klaar : )

 4. Chelsey schreef:

  Ik vind jouw haarkleur mooi! En tegenwoordig is het ook helemaal “hip” om donkere uitgroei te hebben. Zie het steeds vaker voorbij komen! x

 5. Mariska schreef:

  Ik vind balayage best mooi! Maar daar moet je ook geduld voor hebben. Je haarkleur staat je wel heel erg goed πŸ˜€

 6. Kelly schreef:

  Ik vind een Balayage echt prachtig! Zelf verf ik ook m’n haar en zodra ik een beetje uitgroei zie vind ik het storend. Heb ook wel eens over een Balayage nagedacht, maar nog niet te knoop doorgehakt!

 7. Rachel Kromdijk schreef:

  ik vind je haar nu prachtig maar het word wel doder en droger van iedere keer blonderen! balayage is wel echt top!

 8. Marushi schreef:

  Ik vind het je heel goed staan! Maar ik ben stiekem wel benieuwd hoe je eruit ziet met je originele haarkleur. -x-

 9. Iris schreef:

  Hoe je haar nu is vind ik echt prachtig! Mijn balayage heb ik laten verven, maar een ‘natuurlijke’ balayage is ook erg mooi.

 10. Manon schreef:

  Ik vind je haar heel erg mooi nu zo

 11. Manon schreef:

  Ik vind je haar heel erg mooi nu zo

 12. Rosa schreef:

  Oohhh de struggles! Ik heb het ook heel lang gehad. De laatste paar jaar laat ik daarom alleen nog maar high lights zetten zodat die landingsbaan niet zo opvalt. Vind deze kleur wel heel gaaf bij je staan!

 13. Inge schreef:

  Ik zit met precies hetzelfde probleem. Ik had eerst altijd highlights, maar afgelopen zomer dacht ik: ik verf het gewoon. Veel handiger! Niet dus.. Ik zat ook met giga uitgroei en heb op aanraden van mijn kapster er nu dus highlights in gezet.. maar dit wordt een 10 jaren plan ben ik bang πŸ™

 14. Claudia schreef:

  Oeh ik vind de uitgroei die je nu hebt wel mooi. Ik zou ook wel zulk mooi haar willen, maar ik heb gehoord dat de verzorging vreselijk is. Dus misschien moet ik me maar ergens anders focussen.

  • Femke schreef:

   Dankje! De verzorging is inderdaad een ramp! En jij bent ook nog eens veel donkerder dan ik, dus dat betekent dat je echt moet gaan blonderen. Dode boel! πŸ˜‰ X

 15. robin schreef:

  ik vind het juist wel mooi als je een beetje uitgroei ziet. πŸ™‚

 16. Florentine schreef:

  Leuk geschreven! Ik vind een beetje uitgroei altijd wel mooi, maar het hangt er natuurlijk wel vanaf om welke kleuren het gaat πŸ™‚

 17. Die uitgroei lijkt tegenwoordig wel hip te zijn en het misstaat jou zeker niet.
  En een lange bob, ik ben voor. Heb toevallig twee weken terug de kapper ook groen licht gegeven toen ze het idee opperde. Heel blij met mijn lange bob πŸ™‚

Laat een reactie achter