Sax and the Pretty.nl

27 jan 2016

Franjes – overbodige versieringen?

Geschreven door Femke, in De nieuwe stukken Fashion

franjes
franjes
franjes
Je ziet ze veel tegenwoordig: franjes. Officieel betekenen ze overbodige versieringen en dat zou enigszins kunnen kloppen aangezien de algemene opvatting heerst dat enkel en alleen Patty Brard ermee weg zou komen. Daar ben ik het niet helemaal mee eens, want sinds een dag of twee ben ik ook fan van franjes…aan mijn schoenen dan.

Nee, je zult ze bij mij niet gauw aan mijn tassen, jassen, blazers of mouwen zien hangen. Tenzij het zomer is en ik op het punt sta om naar het strand te gaan, heb ik nog wel een zwart jurkje met hoog Pocahontas-gehalte in de kast liggen. Op alle andere dagen van het jaar ben ik meer van de goede basics. Maar dat kan op den duur een tikkeltje saai worden en dus zoek ik af en toe naar een opleukertje in de vorm van oorbellen, ringen of een extra laagje highlighter op de wangen. Je hoort het al: weinig spannends. Misschien dat het aan het nieuwe stuk in mijn playlist van de Franse componist Camille Saint-Saëns ligt, dat ik de voor mij gewaagde keuze heb gemaakt om in de sale – dat dan weer wel – deze met franjes versierde enkellaarsjes kocht. Introduction et Rondo Capriccioso heet het in 1863 gecomponeerde stuk voor viool en orkest dat al even spannend klinkt als de titel. Van een droevige introduction naar een heldere en krachtige melodie en vliegensvlugge passages van de viool. Je moet wel stevig in je schoenen staan, wil je het kunnen vertolken zoals bijvoorbeeld de Nederlandse violiste Janine Jansen dat doet.

Of zij ook al de nodige franjes aan de schoenen heeft hangen betwijfel ik, maar voor mij zijn deze camelkleurige suède enkellaarsjes dé manier om mijn basic outfits, die de laatste tijd meestal bestaan uit een goede spijkerbroek, een basic gestreepte top en eventueel een coltrui, wat mee te versieren. En dat voor een habbekrats in de sale. Valt het op dat ik niet kon kiezen tussen de foto’s? Ze zijn niet geschikt voor op het podium, maar voor tijdens het studeren des te meer. Ze wapperen vrolijk in de wind elke keer dat ik een stap zet en bungelen en zwieren in de rondte tijdens vliegensvlugge passages. Wat nou overbodige versiering?!

Reacties

 1. Cindy schreef:

  Ben er geen fan van al die franjes. Schoentjes, armband of tasje kan nog maar zo’n cowboyjas met franjes bezorgen me echt een lachstuip.

 2. Els schreef:

  Franjes niet zo mijn ding. Maar sommige mensen staat het wel erg leuk!

 3. Ik vind franjes vet gaaf, en die laarsjes vind ik dan ook helemaal geweldig, leuk met een spijkerbroek en simpel shirt en sjaaltje, lekker stoer haha 😀

 4. Elles [3lles] schreef:

  Ik vind franjes helemaal niet lelijk. Ik heb laatst trouwens een shirt gekocht met van die versieringen.
  Liefs,
  Elles

 5. jeapiebel schreef:

  Vroeger vond ik franjes niet zo, maar ik leer ze toch te waarderen nu. Deze soort leer in vind ik altijd mooi.

 6. Marushi schreef:

  Bij andere kledingstukken zou ik het ook niet zo snel kopen. Maar deze laarsjes vind ik echt super! -x-

 7. Mariska schreef:

  Eerlijk gezegd ben ik totaal niet van de franjes. Deze laarsjes noem ik dan maar de uitzondering die de regel bevestigt, ik vind ze super leuk!

 8. Chelsey schreef:

  Ik ben eigenlijk ook niet zo van de fransjes, maar bij zulke laarsjes vind ik ze wel altijd leuk! x

 9. Kirsty schreef:

  Wat een leuke laarsjes! Ik ben franjes de laatste jaren wel wat meer gaan waarderen moet ik zeggen en zolang je het maar subtiel houdt (lees: niet een outfit bestaande uit enkel franje-items), vind ik het er vaak wel heel leuk uitzien.

 10. Anne schreef:

  Hmm, ik vind ze wel leuk, maar zou ze zelf niet zomaar aantrekken. Ligt ook een beetje aan het model

 11. Iris schreef:

  Leuke laarsjes! Zelf heb ik ook een paar zwarte laarsjes met franje, ik vind het persoonlijk wel leuk en speels.

 12. Lydie schreef:

  Zelf draag ik nooit fransjes, maar ik vind het meestal zelf er echt leuk uitzien!

 13. Manon schreef:

  Ik vind ze leuk!!!!!!!!

 14. floor schreef:

  I love them, en deze boots zijn super leuk<3

 15. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan ervan maar wel leuke boots!

 16. Super gave schoenen!! Ik heb zelf een suede jasje met franjes, maar die heb ik echt nooit aan.. De franjes zitten aan mijn mouwen, geen succes!

 17. Bertine schreef:

  ik ben gek op franje! ik vind je nieuwe schoenen te gek!

 18. Joyce rdt schreef:

  Oh ja ik hou wel van franjes en vind je nieuwe schoenen dan ook heel erg leuk!
  Ik had een tijdje een tas op het oog met franjes, maar toen ik uiteindelijk de keuze had gemaakt em te kopen was ie natuurlijk nergens meer te vinden haha.

  Liefs.x

 19. Jana schreef:

  Ooh daar hou ik wel van! 😀 Hele mooie laarsjes 😀 x

 20. Tamarah schreef:

  Ik vind franjes soms wel leuk (zoals op die schoenen), maar soms is het ook teveel. Zag van de week iemand lopen met franjes op de schoenen, franjes op de tas, franjes aan de poncho en een sjaal met sliertjes/franjes. Beetje te veel haha!

 21. Sabrina schreef:

  Ik vind deze jaarjes juist heel erg leuk! Ik hou wel van franjes, maar het moet niet to much zijn..

 22. Sabrina schreef:

  laarsjes bedoelde ik haha!

 23. Hilde schreef:

  Ik ben ook groot fan van franjes aan schoenen, liefst enkellaarsjes (met hak) 😀
  Denk dat ik ze vandaag maar weer eens aan moet doen 🙂

 24. I view something really interesting about your blog so I saved
  to bookmarks.

Laat een reactie achter