Sax and the Pretty.nl

21 jan 2016

Voor als het koud wordt

Geschreven door Femke, in De nieuwe stukken Fashion

koud
koud
koud
In september trof ik al de nodige voorbereidingen in de vorm van een dubbel gevoerde muts van Rituals en een vijftal sjaals die allemaal zo lang en breed en wollig mogelijk zijn, voor het geval dat ik plotseling vast kwam te zitten in een sneeuwstorm. Het is nu eind januari en we hebben net de eerste vrieskou (-2, toe maar) achter onze kiezen, hoewel ik moet zeggen dat het voelt als -20 omdat we niets meer gewend zijn. De Italiaanse componist Antonio Vivaldi zal blij zijn dat zijn vierde vioolconcert L’inverno (winter) uit de reeks van vier concerten in totaal die de Vier Jaargetijden worden genoemd en allen een ode zijn aan een seizoen, niet wordt vergeten dit jaar. Want de herfst duurde wel erg lang en ik kan dat deel dan ook dromen tot in de oneindigheid, dus ik ben blij dat we eindelijk een track kunnen doorspoelen naar het laatste vioolconcert, voordat we weer vooraf aan beginnen met de lente, yes!

Het enige dat nog ontbrak was een goed paar handschoenen die in mijn beleving altijd van leer zijn met een mooie voering. Ik vond ze in oud roze van Cos en deze hebben me geïnspireerd tot het creëren van mijn ‘signature look’ voor de winter. Zolang als het duurt. Toen ik van de week mijn nagellak-paradijs aan het reorganiseren was ontdekte ik een van mijn eerste flesjes, namelijk Maybelline Forever Strong Pro in Nude Rose. Uit sentimentele overwegingen heb ik deze niet bij het grofvuil gedumpt en daar ben ik blij mee, zeker nu ik heb ontdekt dat het precies dezelfde kleur is als mijn handschoenen. En ik hou eigenlijk helemaal niet van looks waar ontzettend over is nagedacht en die onwijs op elkaar zijn afgestemd. Maar goed, om het plaatje toch compleet te maken gebruik ik een vleugje van de lipstick MAC Faux, een prachtige oud roze slash leverachtige kleur die niet compleet mat is, maar als je ‘m dept in plaats van smeert uren langer op zijn plek blijft zitten. En dan ga ik nu de deur uit, om de kou en sneeuw te trotseren en – wacht eens even – het regent alweer. Kan iemand de Herfst van Vivaldi weer opzetten?

Reacties

 1. Sabrina schreef:

  Super mooie handschoenen!

 2. Amy schreef:

  Wat een prachtige handschoenen, heel rustig en elegant.

 3. irene schreef:

  Mooie handschoenen! X

 4. Cindy schreef:

  Leren handschoenen zijn nu echt een must. Het kleurtje is ook top.

 5. Silkeblogs schreef:

  Wauw, zo elegant! =D x

 6. Lydie schreef:

  Mooie handschoenen! Heel vrouwelijk.

 7. Bianca Schrijft schreef:

  De 4 jaargetijden zijn mooie stukken, echte klassiekers 😜. Het is wel lekker dat de winter eindelijk een beetje doorbreekt, wordt tijd.

 8. Jolet schreef:

  Die zijn mooi!

 9. Manon schreef:

  Wat een mooie classy handschoenen. Dat kleurtje vind ik ook helemaal top

 10. Sanae schreef:

  Die handschoenen zijn echt lovely! Ik heb zelf zwarte leren handschoenen (hard nodig in dit weer!)

 11. Kiss & Make-up schreef:

  Oh I love ‘em! Superkleurtje! En ik hou sowieso van van die dainty leren handschoentjes.

 12. Marushi schreef:

  Wat een mooie kleur handschoenen zeg! Die kleur zie ik niet zo vaak meer in kledingstukken voorbij komen. -x-

 13. heidi schreef:

  Ik vind ze echt heel mooi, vooral omdat ik erg hou van die kleur.

 14. Lana schreef:

  Pretty !

 15. Rachel schreef:

  oh wat zijn ze cute vintage zeg! liefs

 16. Mariska schreef:

  Hele mooie handschoenen! Classy!

 17. Nilou schreef:

  Die handschoentjes zijn echt heeeeeel chique, maar toch vrolijk helemaal sax and the pretty, dus 😀

 18. kim schreef:

  Wauw, hele mooi handschoenen! Chique hooor. ^^

 19. Bertine schreef:

  wat een prachtige kleur, super mooie handschoenen!

 20. Bernice schreef:

  Wat een prachtig paar handschoenen! Mooi kleurtje.

 21. Hilde schreef:

  Die handschoenen zijn echt prachtig!! 🙂 Hoop dat het nog een tijdje echt winter word en daarna meteen; Bam! Lente! met alles erop en eraan haha 🙂

 22. Iris schreef:

  Mooie handschoentjes! Lijken me heerlijk warm.

 23. Estrella schreef:

  Heel mooie handschoenen! Aparte kleur ook! Roze maar toch ook weer een beetje wijnrood-achtig.

 24. De Dotties schreef:

  Ik vind dit een prachtige kleur zeg!

Laat een reactie achter