Sax and the Pretty.nl

24 jan 2016

Wat een week – koalabeertjes en ontploffende potvissen

Geschreven door Femke, in Columns

column
Het stelen van een fiets is één ding en kan ik nog enigszins begrijpen, maar het vernielen van een fiets, om hem vervolgens moederziel alleen en verminkt in de koude nacht achter te laten gaat mij de pet te boven. Toch is het nu al de derde keer in korte tijd dat ik ’s ochtends in alle vroegte mijn ouwe, vertrouwde tweewieler mét fietskrat, waarin ik tevens elke ochtend weer een verrassing vind in de vorm van afgekloven spareribs, half leeggedronken blikjes energydrink en een enkele keer zelfs een gebruikt condoom, in een zodanige staat aantref dat hij niet meer te redden is.
Heeft deze steeds terugkerende, levenloze, blikjes slurpende lamzak van een fietsenvernieler enig idee wat voor gevolgen dit heeft? Mijn hele week ligt bij voorbaat al aan diggelen. Ik sjok richting fietsenmaker en bij aankomst blijkt die gesloten te zijn. Nu moet ik met de tram en daar hou ik niet van. Ze rijden nooit op tijd en wanneer je de klantenservice belt doen ze altijd alsof het heel normaal is dat je al twintig minuten in de kou staat te wachten, omdat er ergens onverhoopt een trammetje is uitgevallen. Studeren doe ik ergens aan het einde van de wereld, in Scheveningen, maar daar hebben ze de tram nog helemaal niet uitgevonden, dus dat kan ik deze week op mijn buik schrijven. Ik ben helemaal op mezelf aangewezen.

En wat doe jij nu, fietsenvernieler? Beetje met je smartphone spelen, blikje energydrink erbij? Of misschien zit je wel op school, al zuchtend te wachten tot de bel gaat. Door jou zal ik deze week bijna net zo weinig bereiken als jij. Hoewel, een paar dagen zonder fiets biedt geheel nieuwe perspectieven. Ik start de dag nu met filmpjes van schattige koalabeertjes die al smakkend een worteltje verorberen. En tegen het middaguur ben ik toe aan iets anders en kijk ik al grinnikend naar hoe aangespoelde potvissen een voor een op het strand ontploffen. Daarnaast heb ik geoefend op het koken van het perfecte gekookte eitje en dat is nog gelukt ook. Ik verlies mezelf een beetje in jouw wereld van uitslapen, nietsnutten, bankhangen en Facebook en ben zowaar teleurgesteld dat ik na een dag of drie toch echt de deur weer eens uit moet. Mokkend sta ik bij de tramhalte te wachten als er een vrouw met twee staarten in het haar naast me komt staan met haar kinderwagen. Ik zie tot mijn verbazing dat er een pop in ligt. De dame blaast warmte in haar vuisten en kijkt me aan. Ze ziet de verbaasde blik waarmee ik in haar kinderwagen loer en zegt al wijzend op de pop: “Veel te koud voor die kleintjes, hè?” Ik knik aarzelend en ze aait de pop liefkozend over de wang. “Normaal zet ik haar altijd achterop de fiets,” vervolgt ze, “maar dat gaat nu niet, want een of andere eikel heeft ‘m stukgemaakt. Snap jij dat nou, dat er van die debielen op de wereld zijn?”

Reacties

 1. Sirima schreef:

  Geweldig!! Afgezien van die kneus die je fiets verbouwd heeft dan hè. Kus

 2. Fleur schreef:

  Wauw, GE-WEL-DIG!

 3. irene schreef:

  haha, leuk om te lezen… ik vind het inderdaad ook echt belachelijk!! X

 4. Amy schreef:

  Idioot he, ik snap niet wat er nu leuk is aan het vernielen van fietsen. Toen ik nog studeerde en mijn fiets een keer een nachtje voor de deur had gestald ipv in de schuur, bleek de volgende ochtend mijn voorwiel gejat. Uhh.. oke?

 5. Maggie schreef:

  Afgezien van de vernielde fiets(en), zorgt dit stukje weer voor een brede glimlach op mijn gezicht!!

 6. heidi schreef:

  Pfff je hebt altijd van die Eikels die fietsen vernielen van ander mensen. Ze zouden beter eens gepakt worden en een hoge boeten op staan dat ze weten wat ze doen.
  Ik haat het steeds om met de tram of bus te gaan je sta dan in de kou te wachten en af en toe komen ze maar niet af heel erkenbaar.

 7. jeapiebel schreef:

  Iemand die zoiets doet kan een normaal denkend persoon moeilijk begrijpen..denk ik. Ik snap er ook niets van.

 8. Desiree schreef:

  Wat een simpele figuren leven er op de wereld. Leuk geschreven!

 9. kim schreef:

  I don’t get it either. Goed en leuk geschreven artikel! Mijn vriend zijn fiets is een keer gestolen op het station. Later vond hij hem terug op het station. Heeft hij hem weer terug gestolen, haha…

 10. Melle schreef:

  Hahaha, geweldig! Wat een week! Ik hoop dat je fietsje snel weer de oude is en dan ben ik ook erg benieuwd wat je dan voor avonturen gaat beleven 🙂

 11. Mariska schreef:

  Hilarisch! Wat een mafkezen zeg, die dat je fiets aandoen. Hier in de buurt gaan je fiets niet vernielen of stelen, nee ze gaan ‘m verstoppen. Ook zo een feest.

 12. Iris schreef:

  Van de titel kreeg ik alleen al een glimlach, laat staan het artikel zelf! Wat een trieste mensen ook die dit doen, duidelijk niks beters te doen. Hier liggen ook regelmatig fietsen in bosjes, tuinen, sloten, grachten en ga zo maar door..

 13. floor schreef:

  HAha, wat een verhaal. maar wie vernield er nou een fiets…

 14. Kirsty schreef:

  Leuk geschreven! Wat balen van je fiets alleen! Ik snap niet dat mensen zoiets doen, maar dat zullen alleen types die dat doen begrijpen denk ik. Voor mij is het nog steeds normaal om van andermans spullen af te blijven, maar jammer genoeg denkt niet iedereen er zo over.

 15. Carly schreef:

  Hahaha super grappig! Dat van vernielen snap ik ook niet. Wij hebben vroeger ook maar genoeg uitgehaald maar ik kan me niet herinneren dat we ooit iets kapot hebben gemaakt. Wij vonden het leuker om midden in de nacht een zwiep te geven aan de kerkklokken zodat de halve buurt wakker werd. Ook bloed irritant maar er ging niets kapot. Vernielen voor de lol zal ik nooit begrijpen.

 16. Marushi schreef:

  Wat een mooie foto van jouw zeg! Haha leuk stukje heb je geschreven. Zulke dingen snap ik nou echt niet. Maar ja in ieder geval beter dat ze hun frustratie uiten op een fiets dan op een persoon. Maar verniel dan lekker je eigen spullen XD -x-

 17. Bertine schreef:

  echt niet normaal dat mensen dat doen! balen! wel weer leuk geschreven, zoals altijd:)

 18. Oh wat zonde van je fiets!! De rest is dan wel weer zeer zeer zeeeeer vermakelijk haha. 😀

 19. Hilde schreef:

  Wat idioot dat je fiets zo vaak kapot wordt gemaakt of vol ligt met rotzooi! =/
  Je hebt er wel weer een heel leuk artikel over geschreven! 😀

 20. jackie schreef:

  hahaha, dit is leuk om te lezen..
  Een gebruikt condoom, brrrrr.. ik zou in staat zijn een DNA onderzoek te doen om de dader te vinden…
  terug naar de fiets, zonder zou ik dus ook nergens komen…

 21. Elles [3lles] schreef:

  Wauw, wat laag om iemands fiets zo te vernielen. Waar blijft je verstand dan ook?
  Liefs,
  Elles

 22. Wildcard schreef:

  Super geschreven 🙂

 23. Jolet schreef:

  Jeetje, wat heb jij een aparte dingen in je fietsmandje gevonden zeg.. Haha!

 24. Els schreef:

  Wat leuk geschreven! Ik snap het vernielen trouwens totaal niet :-(.

 25. Sas schreef:

  Ik snap daar ook de lol niet zo van…

 26. Ik merk steeds vaker hoe egoïstisch mensen eigenlijk kunnen zijn. Zelf merk ik dat overal om mij heen. Ik moest er onmiddellijk aan denken toen ik je relaas las. Mensen, heb respect voor anderen en de spullen/eigendom van anderen. Het is zo’n bron van irritatie…

Laat een reactie achter