Sax and the Pretty.nl

19 jan 2016

De ondergang van het nagellak-paradijs

Geschreven door Femke, in Beauty

nagellak
Het is spijtig. Na zoveel jaren is er een einde aan gekomen. Een populatie van 67 stuks die vredig samenleefden in een paradijs van felle kleuren en glitters, is deze week bruut opgeschrikt door de gevolgen van een grote reorganisatie.

Rotte appels heb je overal, maar in je nagellak-collectie kun je ze niet gebruiken. Daarom ben ik deze week begonnen aan een grootschalige reorganisatie, waarbij ik in gedachten hield dat elke vrouw kan leven met een aantal basiskleuren – als het om nagellak gaat – en dat alles wat daarbuiten wordt aangeschaft na een of hooguit twee keer gebruik, een eenzaam bestaan leeft in het paradijs. Vaak zijn dit de kleuren die enkel het daglicht zien op extreem warme zomerdagen of die het goed doen op een themafeestje, maar die in het dagelijks leven, ondanks hun paradijselijke voorkomen, maar weinig toevoegen. Kleurrijk hoeft trouwens helemaal niet verkeerd te zijn. Dat bedacht ik me toen ik tijdens mijn opruimwoede het vierde deel uit de kleurrijke 6e symfonie van Franz Schubert opzette, dat hij schreef in 1818 en zoveel vrolijke thema’s bevat dat het stuk klinkt als een groot festival. Ik kan het je absoluut aanraden het te luisteren om resultaten te bevorderen tijdens een iets vervroegde lenteschoonmaak.

Tijdens het graaien door mijn collectie bedacht ik me dat er geen andere optie was dan elk flesje afzonderlijk te beoordelen op zijn uiterlijk alvorens de overweging te maken of hij mag blijven of, hoe spijtig ook, het nagellak-paradijs noodgedwongen moet verlaten. Alle paradijskleuren zijn vertrokken. Geen oranje en knalblauwe afgebladderde nagellak meer en geen stroperige glitters die al veel te lang onaangeraakt liggen te luieren. Ik besloot dat een rode kleur een must is, zoals O.P.I Fashion A Bow en een aantal donkere kleuren in de richting van O.P.I Bogotá Blackberry en Chanel Le Vernis 505. De nude kleuren zoals Essie Mademoiselle en Essie Muchi, Muchi moeten sowieso blijven, geen discussie mogelijk. In de zomer wil ik me best nog eens wagen aan een heftigere roze kleur zoals Essie Cute as a Button en ok, blauw in de vorm van Maximilian Strasse Her mag blijven voor de variatie. En zo komen we uit op pak ‘m beet 18 stuks inclusief base- en topcoats, nagelriemverzorging, een of twee flesjes die totaal bedorven zijn, maar een sentimentele waarde hebben en….zucht. Zet Schubert nog maar even op repeat.

Meer SATP?
Fashion: Trompetmouwen
Beauty: Wat een maand koud föhnen met mijn haar deed
Beauty: 2016 wordt een saai jaar. Qua foundation

Reacties

 1. Charelle schreef:

  De blauwe mag sowieso al blijven omdat hij Maximilian heet. Hoe cool is dat!? Maar heel goed, cut the clutter Femke! ^^

 2. Ellis schreef:

  Ik vind het zo fascinerend dat “we” ergens vol voor kunnen gaan en dan ineens interesse verliezen. Ik heb ook Helmers vol nagellak. Ik gebruik alleen nog mijn rijtje rood.

  • Femke schreef:

   Inderdaad. Ik ga nu eens kijken of ik wat overgebleven is ook daadwerkelijk ga gebruiken, of net als jij bij het rijtje rood blijf 😉 x

 3. Cindy schreef:

  O nee in elk lakje zie ik iets moois. De leven ook vredig bij elkaar. Op welke kenmerken ik ze bij elkaar zet is me nog steeds niet duidelijk.

 4. Anna schreef:

  Hahaha, rotte appels heb je overal. Oh, ik moet dit ook echt eens doen. Heb zoveel lakjes en meer dan de helft gebruik ik niet. En ik blijf maar nieuwe kopen, omdat ik gewoon niet kan onthouden welke (onzinnige) kleuren ik al heb. Pfff! Goed bezig!

 5. Rachel Kromdijk schreef:

  haha rotte appels heb je inderdaad overal! ik heb er mega veel maar gebruik nu alleen gel nagels!

 6. Manon schreef:

  IK heb ook zoveel lakken liggen die niet echt gebruikt zijn!

 7. Pff dat moet ik eigenlijk ook eens doen ja!

 8. Sandra schreef:

  Ahhh, maar wel goed dat je het hebt gedaan. Je ziet anders door de bomen het bos niet meer joh! Als je ze toch niet gebruikt, dan kan je ze net zo goed weg doen. 🙂

 9. Nilou schreef:

  Grappig! Hier moet ik ook eigenlijk een keer tijd voor vrij maken… hmmm!

 10. Inge schreef:

  Nagellak heb ik niet maar dit moet ik ook gewoon eens doen bij mijn gewone spullen. En dat terwijl ik toch zeer regelmatig opruim! (maar er blijven maar spullen bijkomen..)

 11. Bianca schreef:

  Waaat, 2/3 van je stash weg? Zou ik niet kunnen ^^

 12. Het zou me niet verbazen, mochten er bij mij ook al enkele niet meer zo fris zijn.

  Helaas ben ik niet zo organised als jij!

 13. Ayla schreef:

  Ik heb onlangs ook heel veel weggedaan, en er bleven ook ongeveer zo veel lakjes over! Plaats maken voor nieuwe kleuren, haha, mopje.. 😉

 14. Linda schreef:

  Zonde is dat hè. Nagellak gaat soms zo snel achteruit.
  Ik ben laatst ook door mijn stash gegaan en gebruik nu
  5 nagellak flesjes die niet zo lang meer te gaan hebben.
  Ik wil ze graag nog even gebruiken voordat het straks echt
  Niet meer kan. Ik zou zo graag met een aantal goede kleuren
  Verder willen maar de verleiding is te groot en het kleur assortiment ook!

Laat een reactie achter