Sax and the Pretty.nl

16 jan 2016

Trompetmouwen

Geschreven door Femke, in Fashion

trompetmouwen
Tromgeroffel. Dames en heren, bij deze de presentatie van een van de trends van aankomende lente: trompetmouwen. En nee, deze term heb ik niet zelf verzonnen, zo heten ze echt. Het gaat om mouwen die naar het einde toe wijd uitlopen en zeer geliefd waren in de tijd van ABBA, de Zweedse popgroep uit de jaren ’70 en hey, de tijden herleven, want inmiddels zijn onze broeken weer behoorlijk flared, staat Miss Hotpants ook weer op uit haar graf en zijn de glitters niet aan te slepen.

Maar goed, deze trompetmouwen hadden net zo goed trechtermouwen, koffiefiltermouwen of heksenmouwen kunnen heten, maar je begrijpt dat de huidige naam mij wel bevalt. Mensen denken nog wel eens dat ik trompet speel. Niet dat een saxofoon er nog maar enigszins op lijkt, maar blijkbaar is een vergissing toch snel gemaakt. Mijn vader daarentegen is wél een trompettist. Als beroep nota bene, hij heeft een baan als solo-trompettist van het Residentie Orkest in Den Haag wat ons dus, voor diegenen die mijn vlogs kijken, zo nu en dan collega’s maakt omdat zij mij af en toe inhuren wanneer er een stuk wordt gespeeld met saxofoon. Dus je komt uit een muzikale familie? Ja.

Om even terug te komen op waar het hier echt om ging: trompetmouwen. Ik ben er gek op en heb al drie paar verzameld. En dan heb ik het niet over de driekwart versie, want daar zou een algeheel verbod op moeten komen, maar de lange versie die tevens heel handig is voor mensen die net als ik van die friemelende wezentjes zijn en hun handen altijd in hun mouwen verstoppen. Daarnaast zien ze er gewoon heel vrolijk uit, maar ik moet wel zeggen, zeer onhandig voor saxofonisten, deze trompetmouwen. Ze zitten constant tussen m’n kleppen. Maarja, je moet er iets voor over hebben om er trendy bij te lopen. Ta ta ta taaa.

Meer SATP?
Beauty: Wat een maand koud föhnen met mijn haar deed
Lifestyle: De lichtbolletjes in het leven
Fashion: De perfecte zwarte pantalon – volgens Brahms

Reacties