Sax and the Pretty.nl

13 jan 2016

2016 wordt een saai jaar. Qua foundation.

Geschreven door Femke, in Beauty Review

chanel vitalumiere aquachanel vitalumiere aqua
Als je nog een restje vuurwerk hebt, steek het af, want we hebben iets te vieren: ik heb eindelijk een foundation gevonden die me het geloof in een goede afloop doet laten groeien. Het gaat om Chanel Vitalumière Aqua en deze jongen klonk mij stiekem al langer als muziek in de oren, afgaand op de ervaringen van andere bloggers. Als Water Music dan, want inderdaad, je leest het goed, hij heeft een waterige textuur die ik niet snel als een foundation zou bestempelen, maar het moment nadat ik ‘m had getest – tijdens het pannenkoeken bakken, yep – was ik zo enthousiast dat ik alles uit mijn handen heb laten vallen en mijn pannenkoeken heb laten aanbranden om deze blogpost te schrijven.

Een foundation die net zo licht is als Water Music van Georg Friedrich Händel moet wel een van mijn klassiekers worden. Over klassiekers gesproken: Water Music is een van de bekendste composities van Händel, dat uit drie delen bestaat die elk weer onderverdeeld zijn in kortere delen. Hij schreef het in opdracht, zodat het op 17 juli 1717 uitgevoerd kon worden ter gelegenheid van een boottocht op de Theems, georganiseerd door Koning George I van Groot -Brittannië. Of het feestje uiteindelijk ook in het water liep weet ik niet, maar ik weet wel dat dit niet perse iets negatiefs hoeft te betekenen, want een foundation die compleet in het water loopt, heeft mij nu immers ook weggeblazen.

Nog nooit ontdekte ik een foundation die qua kleur zo goed met mijn huid (en nek!) matcht en die na het aanbrengen mij het afpoederen doet vergeten. Ik herhaal: afpoederen bij deze foundation is zelfs zonde te noemen! Wie had dat ooit gedacht? Voor het eerst voel ik me niet vies, zoals met een plakkerige laag stroop op mijn gezicht. (Op een pannenkoek daarentegen…) Neem het niet al te persoonlijk, mijn lieve Dior Diorskin Nude. Jij bent nog steeds perfect in situaties waarbij een flinke dekking noodzakelijk is, maar voor alle andere dagen kies ik voor Chanel, die zodra je ‘m uitsmeert, in een lichte poederachtige structuur transformeert. En dan de geur. Het frisse komkommerwalmpje van Estée Lauder Sheer Tint Release liet me destijds al een sprongetje in de lucht maken, maar dit slaat alles. Het liefst breng ik ‘m aan met mijn vingers, maar die verdomde Beautyblender en Chanel samen… – zucht – Zo saai. Maar zo mooi.

Meer SATP?
Beauty: Dus ik heb een Beautyblender
Beauty: Dior Glow Maximizer Light Boosting Primer
Lifestyle: SATP Playlist – 3 keer zo licht als een veertje

Reacties

 1. Vlijtig Liesje schreef:

  Klinkt goed zeg. Heerlijk dat je nu een goed product hebt gevonden!

 2. Maggie schreef:

  Fijn dat je weer een favoriet gevonden hebt!! Ik heb ooit 1x foundation geprobeerd maar ohneeeeee niks voor mij… ik kreeg er gratis een allergische reactie bij…

 3. Melle schreef:

  Dit klinkt inderdaad als de perfecte foundation! Ik heb het nog nooit in huis gehad maar zoals je het beschrijft is het in ieder geval een reden om je post op te slaan voor een eventueel bezoekje aan de douglas 😉

 4. Jeanine schreef:

  Hahah het moment dat je de perfecte foundation ontdekt … Ik heb al twee saaie jaren inmiddels met de mijne.

 5. Anna schreef:

  Yesss! Heerlijk om de perfecte foundation te hebben gevonden. Feestje! Klinkt als een ware match :).

 6. jeapiebel schreef:

  Het is altijd een droom dat uitkomt.(okee een beetje overdreven) Als je een perfekt product dat bij je past hebt gevonden foundation zeker die is de belangrijkste basis voor je make up.

 7. Chelsey schreef:

  Klinkt het fantastisch! Wel zonde van de pannenkoeken trouwens.. haha! x

 8. Anne-Sterre schreef:

  Een nieuwe favoriet, inderdaad een perfecte kleur voor je.

 9. Kiss & Make-up schreef:

  Zo zie je maar dat saai niet altijd slecht hoeft te zijn, toch? 🙂 Wat goed dat je je HG gevonden hebt.

 10. Rachel Kromdijk schreef:

  ik vind tot nu toe (lowbudget) de best dekkende en goede foundation van ELF

 11. Manon schreef:

  Klinkt goed. Ik heb nu ook een favoriete foundation. Hopelijk gaat deze niet uit t assortiment pff hahahah

 12. Mariska schreef:

  Klinkt als een heerlijk product! Een hele mooie ook 🙂

 13. Kirsty schreef:

  Hij staat je erg goed inderdaad! En er is niks mis met saai zijn als dat betekent dat je dé foundation hebt gevonden 🙂 Ik merk dat ik producten die mij goed bevallen ook al snel elke keer weer erbij pak.

 14. Desiree schreef:

  Dit klinkt goed en hé zo te lezen heb jij je pannenkoeken gehad, haha! Toch niet echt aangebrand? Dat zou wel echt zonde zijn! 😉 Liefs

 15. Nilou schreef:

  Fijn he als je een foundation hebt gevonden die echt bij je past, ik gebruik nu al bijna 2 jaar ook 1 foundation en ik wijk er niet van af!

 16. Sytse schreef:

  En terecht! Foundation is niet nodig. Iedereen is puur natuur op z’n mooist. Behalve ’s ochtends vroeg 😉

 17. Carlijn schreef:

  Je ziet er stralend uit! Blij dat je zo’n topper hebt gevonden die het voor jou helemaal is. Hopelijk heeft Dior het je snel vergeven 😉

Laat een reactie achter