Sax and the Pretty.nl

5 jan 2016

Dus ik heb een Beautyblender

Geschreven door Femke, in De nieuwe stukken

beautyblender
Het eerste wat al mis is met deze Beautyblender is dat ik ‘m kocht op het moment dat ik eigenlijk kerstcadeautjes aan het kopen was – niet voor mezelf dus – en dacht dat zo’n schattig roze eitje vast wel leuk zou zijn voor iemand en ik ‘m uiteindelijk toch zelf hield. Ja, als beauty blogger ga ik natuurlijk geen producten cadeau doen die ik zelf nog niet ken. Het tweede wat al mis is met deze Beautyblender is dat het nogal een gehypet dingetje is. Wie dept en plopt er nou met een knalroze ei zijn make-up op het gezicht en noemt het vervolgens een airbrush?

Dit doet me gelijk denken aan het deel Air uit de derde van de vier orkestsuites die J.S. Bach schreef. Dit deel kennen we ook als Air on the G string, maar dat is een bewerking van ene August Wilhelmj die het stuk een paar toontjes lager zette en zo ontdekte dat het gehele stuk enkel en alleen op de G-snaar van de viool kan worden gespeeld. Maakt ook niet uit, het stuk klinkt, hoe gek ook, voor mij als een airbrush door de zwevende en zangerige melodie. Tja, make-up fanaat hè.

Maar ik dacht het niet, Beautyblender, dat ik door jou, een roze, piepklein eitje dat groter wordt wanneer je het onder de kraan houdt en een paar keer uitknijpt, mijn voor een godsvermogen pas aangeschafte enorme lading kwasten van Real Techniques nu al aan de wilgen hang. Dat is tevens het derde punt wat al mis is met deze Beautyblender. En dan het vierde punt: je bent ook nog eens, nadat mijn foundation er al snel perfect op zit nadat ik het met jou op mijn gezicht heb staan deppen, in te zetten bij het aanbrengen van concealer. En nou nou, wat blend je dit prachtig in met je puntige neusje. Nee echt hoor, mijn complimenten. Ik heb mijn gloednieuwe Expert Face Brush van Real Techniques al dagen niet aangeraakt. En mijn concealer kwast van Sigma staat daar ook maar zielig en afgedankt in zijn bakje. Bedankt hè. En omdat we je alleen kunnen gebruiken nadat je onder lauwwarm water bent gedompeld, kunnen we je ook elke dag goed schoonmaken en ook elke dag weer genieten van dat airbrush-effect van jou. Handig hoor. Jij en Bach zijn echt gemaakt voor elkaar. Dus…ik heb een Beautyblender.

Meer SATP?
Lifestyle: De minst gelezen van 2015
Vlogs: Vlog #16 Dansen met Shos
Beauty: Smashbox Primer – Een basis. Wil je dat wel?

Reacties

 1. Charelle schreef:

  Nou dit ken ik dus nog helemáál niet, maar klinkt geniaal en super handig. Jij boft maar, met zo’n Beautyblender. 😉

 2. Anna schreef:

  Het ziet er zo gek uit! Ha! Echt een grappige hype vind ik, zie het ineens overal voorbij komen. Wel heel fijn dat het zo goed werkt. Misschien moet ik me er ook maar eens aan wagen.

 3. irene schreef:

  Ik heb het niet, lijkt me wel fijn! X

 4. Jeanine schreef:

  Ik heb medelijden met je concealerkwast haha. Wat een maf ding! Als ik ‘m eens ergens zie liggen ga ik het uitproberen.

 5. Chelsey schreef:

  Ach gossie, die arme kwasten van je haha! Ik heb veel gehoord over de Beautyblender, maar gebruik zelf eentje van W7 die mij ook erg goed bevalt! x

 6. Rachel Kromdijk schreef:

  het is zeker een heel fijn product ik gebruik de real technique spons en ik kan ook niet meer zonder! ik heb zelfs mijn real technique kwast ervoor ingeruild

 7. Manon schreef:

  Dus ik heb ook een soort van beautyblender en gebruik het nu een aantal dagen, ik vind het zo fijn in gebruik!

 8. Cindy schreef:

  Nu wil ik er ook een. Gelukkig heb ik niet van die mooie real techniques om aan de wilgen te hangen. Zonde zeg want daar is de blogwereld ook van ondersteboven.

 9. Mariska schreef:

  Ik heb een namaakversie maar wil de echte aanschaffen. Super fijn! Je weet het altijd een leuke twist te geven!

 10. Hahahahaha!! Ik lig echt krom hier, geweldig!
  Ik ben blij voor je dat je blij bent met je beautyblender! Misschien kun je je afgedankte werkloze kwasten aan iemand anders geven? Dan hebben ze weer nut in het leven :’)

 11. evelien schreef:

  Een beautyblender lijkt mij zó fijn! En zoals jij hem omschrijft is het een echte musthave, misschien schaf ik hem binnenkort ook aan. 🙂 Leuk geschreven!

  Liefs! Evelien

 12. Amy schreef:

  Haha, heerlijk geschreven weer 😀 Ik heb ooit zo’n beautyblender dupe (ofwel.. een andere make-up spons) gekocht, maar ik kon er niet aan wennen. Toch maar weer met de kwast dus.

  • Femke schreef:

   Ha, dankje. Zo’n dupe is niet te vergelijken! Het materiaal is anders en dus het resultaat ook. Mocht je nog eens de kans krijgen een echte te proberen, doen! X

 13. Ayla schreef:

  Leuke aankoop! Ik heb ooit eens een fake gekocht, maar vond hem niet geweldig x

 14. Carly schreef:

  Haha ik vind hem echt geweldig! Heb hem nu al een paar jaar en kan echt niet meer zonder. Ik kwak een paar strepen foundation op mijn gezicht en na een paar keer stuiteren zit alles helemaal naar mijn zin.

 15. Babs schreef:

  Wat geweldig geschreven! Heerlijk hoe je ook je muziek kennis toepast. Tja, deze gaat nu echt op mijn wensenlijstje!

 16. Loene schreef:

  Haha, wat een grappig verhaal! Tja, ik moet eerlijk zeggen, lieve Femke, dat ik ook wel medelijden heb met je kwasten hoor… 😉
  Ik heb er zelf eentje, wel van een webshop, en die valt me tegen. Het lijkt erop dat dat snoezelig fluffy roze eitje alle foundation opneemt. Nu was dat eerlijk gezegd ook een dingetje van 1 à 2 euro. Ik denk dat ik er eentje ga aanschaffen, maar dan wél eentje die van betere kwaliteit is. 🙂 ♡

  • Femke schreef:

   Ha, lieve Loene, als je dat doet moet je echt de originele kopen zoals deze. Dat maakt echt een verschil. Probeer maar! (Ik heb ‘m van Douglas) xxx

 17. Inge schreef:

  Ik heb medelijden met je kwasten hoor.. je verwaarloost ze gewoon! 😉 Ik zie die ei-spons-dingen ook veel voorbij komen, maar ik heb er zelf geen. Ik gebruik niet zoveel make-up, want dan zie ik eruit als een pandabeer (en een foundation in mijn kleur vinden lijkt onmogelijk, het is te geel of te roze of te donker..)

  • Femke schreef:

   Pandaberen zijn hartstikke leuk. Wat die foundation betreft: heel herkenbaar probleem en volgende week vind je hier de oplossing 😉 X

 18. Nilou schreef:

  Ahhh ik ben ook echt gek op mijn beautyblender, wel een gedoe om het iedere ochtend te wassen, maar dan heb je wel een mooie natuurlijke foundation look.

Laat een reactie achter