Sax and the Pretty.nl

31 dec 2015

De lipkleuren die elke oliebol overleven

Geschreven door Femke, in Beauty

lipkleuren
Met het kerstdiner nog maar net achter onze kiezen en de kerstboom die al lichtjes begint uit te vallen en langzaamaan bruin kleurt is het tijd voor de laatste hobbel op de weg richting 2016: Oudejaarsavond. En voordat ik mijn goede voornemens op een rijtje zet, zorg ik eerst dat ik weet welke lipkleuren ik op de bewuste avond wel of niet kan dragen. First things first. Dus ik doorzocht mijn kast en ok, deed nog een of twee aankopen, om een paar opties te vinden die van het Oudejaarsconcert tot het inzetten van de Radetzkymars bij het Nieuwjaarsconcert op 1 januari blijven hangen.

Vanavond zit ik in de bioscoop naar een livestream te kijken vanuit Berlijn waar het Berliner Philharmoniker onder leiding van dirigent Sir Simon Rattle speelt. Zelf kondigen ze het concert aan als even sprankelend als de champagne in mijn glas, met de violiste Anne-Sophie Mutter als soliste, een ballet van de Franse componist Francis Poulenc en als klap op de vuurpijl het stuk La Valse van Maurice Ravel, dat hij schreef in 1920 en waarvan men nog niet helemaal zeker weet of het nu een parodie zou zijn op de walsen van Johann Strauss, of juist een eerbetoon. Een van die walsen van Strauss ken je wel als je hem hoort, namelijk An der Schönen blauen Donau, waarmee samen met de Radetzkymars het Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker elk jaar wordt afgesloten. Maar hoe zorg ik dat tussen Oud en Nieuw mijn lipstick er niet af walst?

Make-Up Studio Durable Lip Fluid & Gloss in de kleuren Britten en Bernstein geeft twee opties: kleur en gloss. Uiteraard vervaagt de gloss, maar de kleuren zijn eenmaal aangebracht gevestigd als de namen die ik ze destijds gaf.

Chanel Lèvres Scintillantes Glossimer is een behoorlijk houdbare lipgloss voor diegenen die van simpel en snel houden en pas na drie oliebollen eventueel willen bijwerken.

MAC Relentlessly Red heeft een Retro Matte finish en laat zich niet meer verwijderen als je de kleur dept in plaats van smeert.

MAC Ruby Woo Lip Pencil. De beste optie waarmee je het Nieuwjaarsconcert absoluut haalt, zijn lipliners. In dit geval een klassieke rode lip die wat lastig aanbrengt, maar niet meer van je zijde wijkt en iedereen goed staat. Dan rol ik na de Radetzkymars op 1 januari samen met een beetje hulp van Urban Decay Setting Spray ongehavend mijn bedje in. Gelukkig nieuwjaar!

Meer SATP?
Video: De klassiekers van 2015
Lifestyle: De minst gelezen van 2015
Beauty: De nieuwe stukken

Reacties