Sax and the Pretty.nl

31 dec 2015

De lipkleuren die elke oliebol overleven

Geschreven door Femke, in Beauty

lipkleuren
Met het kerstdiner nog maar net achter onze kiezen en de kerstboom die al lichtjes begint uit te vallen en langzaamaan bruin kleurt is het tijd voor de laatste hobbel op de weg richting 2016: Oudejaarsavond. En voordat ik mijn goede voornemens op een rijtje zet, zorg ik eerst dat ik weet welke lipkleuren ik op de bewuste avond wel of niet kan dragen. First things first. Dus ik doorzocht mijn kast en ok, deed nog een of twee aankopen, om een paar opties te vinden die van het Oudejaarsconcert tot het inzetten van de Radetzkymars bij het Nieuwjaarsconcert op 1 januari blijven hangen.

Vanavond zit ik in de bioscoop naar een livestream te kijken vanuit Berlijn waar het Berliner Philharmoniker onder leiding van dirigent Sir Simon Rattle speelt. Zelf kondigen ze het concert aan als even sprankelend als de champagne in mijn glas, met de violiste Anne-Sophie Mutter als soliste, een ballet van de Franse componist Francis Poulenc en als klap op de vuurpijl het stuk La Valse van Maurice Ravel, dat hij schreef in 1920 en waarvan men nog niet helemaal zeker weet of het nu een parodie zou zijn op de walsen van Johann Strauss, of juist een eerbetoon. Een van die walsen van Strauss ken je wel als je hem hoort, namelijk An der Schönen blauen Donau, waarmee samen met de Radetzkymars het Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker elk jaar wordt afgesloten. Maar hoe zorg ik dat tussen Oud en Nieuw mijn lipstick er niet af walst?

Make-Up Studio Durable Lip Fluid & Gloss in de kleuren Britten en Bernstein geeft twee opties: kleur en gloss. Uiteraard vervaagt de gloss, maar de kleuren zijn eenmaal aangebracht gevestigd als de namen die ik ze destijds gaf.

Chanel Lèvres Scintillantes Glossimer is een behoorlijk houdbare lipgloss voor diegenen die van simpel en snel houden en pas na drie oliebollen eventueel willen bijwerken.

MAC Relentlessly Red heeft een Retro Matte finish en laat zich niet meer verwijderen als je de kleur dept in plaats van smeert.

MAC Ruby Woo Lip Pencil. De beste optie waarmee je het Nieuwjaarsconcert absoluut haalt, zijn lipliners. In dit geval een klassieke rode lip die wat lastig aanbrengt, maar niet meer van je zijde wijkt en iedereen goed staat. Dan rol ik na de Radetzkymars op 1 januari samen met een beetje hulp van Urban Decay Setting Spray ongehavend mijn bedje in. Gelukkig nieuwjaar!

Meer SATP?
Video: De klassiekers van 2015
Lifestyle: De minst gelezen van 2015
Beauty: De nieuwe stukken

Reacties

 1. sunny mama schreef:

  Daar had ik nou nog nooit bij stilgestaan, dat je als saxofoniste natuurlijk een geweldige lipstick nodig hebt die lang blijft zitten…

  Ik wens je het allerbeste voor 2016 Femke!

  En… ik heb je getagd. 🙂

 2. evelien schreef:

  Ah wat en handig artikel! Het is altijd zó vervelend als je een lipstick ophebt en je eet wat en alles zit onder haha 😉

  Gelukkig nieuw jaar!

  Liefs! Evelien

 3. Chelsey schreef:

  Lipliners zijn echt een must voor de feestdagen, al wil je dat je lipstick goed blijft zitten door al het oliebollen vreten. Leuk artikel en ik wens je alvast een gelukkig nieuwjaar! x

 4. Haha! Wat een leuke titel! Hele toffe lipsticks; die lipppencil van MAC lijkt me wel wat!

 5. Marushi schreef:

  Die MAC Relentlessly Red vind ik echt een super mooie kleur! Alvast een gelukkig nieuwjaar! -x-

 6. Valentinafaye schreef:

  Deppen in plaats van smeren! Deze gaat mij bijblijven voor vanavond haha! Happy 2016!!

 7. Manon schreef:

  Wat een leuk artikel! Ik heb alleen geen een van deze lippies , maar ik denk dat het vanavond wel een van de maccies wordt !

 8. Florentine schreef:

  Super leuk dit artikel! En wat een mooie kleuren 🙂
  Geniet van de jaarwisseling! Liefs

 9. Rachel schreef:

  Wat begin je toch altijd heerlijk! mooie items meid!

 10. Ysanne schreef:

  Oeh wat een mooie kleurtjes! Op zich wel slim om over na te denken wat betreft de oliebollen haha. Hele fijne jaarwisseling gewenst, op naar een nog mooier 2016!

 11. Irma schreef:

  Every woman needs one haha. Super mooie kleurtjes trouwens!

 12. Sanae schreef:

  Leuk artikel haha! Hoe minder je moet bijwerken, hoe beter!

 13. Grote kans dat ik Diva op doe vanavond, die houdt het ook lang vol!

 14. José schreef:

  Ik doe voor de zekerheid maar geen lipstick op vanavond, maar handig artikel! Fijne jaarwisseling. 🙂

 15. Kirsty schreef:

  Mooie aanraders! Liquid lipsticks vind ik zelf vooral handig voor dit soort avonden, alleen zijn de meeste die ik heb geprobeerd wel iets droger. Een hele fijne jaarwisseling!

  • Femke schreef:

   Daarom is het ook zo fijn dat er bij deze een verzorgende gloss overheen gaat. En soms doe ik er zelfs een lipverzorging over, werkt prima! X

 16. Esmee schreef:

  Hele mooie lipsticks. De lipliner van MAC ga ik onthouden!
  XOXO esmee

 17. Gina schreef:

  Wat een leuk artikel en een prachtige lipsticks! Happy new year girl! 🙂

 18. Joycerdt schreef:

  Happy New Year !!

  Liefs.x

 19. Rosa schreef:

  Oke, Ruby Woo gaat op het lijstje! Happy new year 🙂

 20. Nathalie schreef:

  wat een handig lijstje!! al is het nu al oud en nieuw geweest! een gelukkig nieuw jaar!
  Liefs Nathalie

 21. Brigit schreef:

  Ik kom toevallig dit blogje tegen op Facebook. Ben ook saxofoniste en zweer met lipstick van 24 stay van maybelline 🙂 aanbrengen, laten drogen op de lippen. Max half uur voor het optreden de sealer erop en spelen maar!

Laat een reactie achter