Sax and the Pretty.nl

6 jan 2016

De perfecte zwarte pantalon – volgens Brahms

Geschreven door Femke, in Fashion

pantalon
Het is het kledingstuk waar je er minimaal een van in je kledingkast moet hebben. In het geval van vervelende situaties zoals begrafenissen, sollicitatiegesprekken, of wanneer je muzikant bent (tja) kun je niet zonder. Zeker in een symfonieorkest, waar de dresscode vrijwel altijd lang zwart is. Niet elk instrument of niet elke jurk -het is maar hoe je het bekijkt- is namelijk geschikt om wijdbeens op het podium de sterren van de hemel mee te spelen. Neem een cello of saxofoon. En dus zal je op zoek moeten naar een geschikte pantalon. En laat dat nou nóg moeilijker zijn dan het vinden van een spijkerbroek.

Deze krengen zijn altijd te lang, te kort, te hoog, te laag of bevatten vreemde ideetjes van ontwerpers, denk aan trends zoals strikjes en ritsjes op gekke plekken om ‘m wat op te leuken. Niks aan. De etiquette van de pantalon voor vrouwen verandert daarnaast met de minuut, terwijl de pantalon voor mannen al sinds jaar en dag als enige voorwaarde heeft dat er zich satijnen biezen bevinden op de zijnaden. Op moment van schrijven zijn wijd uitlopende pijpen weer toegestaan en deze zijn zeer flatterend voor vrouwen met een maatje meer. Met korte, dunne beentjes kun je beter gaan voor een rechte pijp, die mooi op de hiel van je pumps valt. Ja, wat een zwarte pantalon betreft ben ik perfectionistisch, net zoals de componist Johannes Brahms dat was als het om zijn composities ging. Hij verachtte de trend van de dag en wilde muziek van blijvende waarde componeren.

Toen ik twee weken geleden in het Residentie Orkest speelde en ik naarstig op zoek was naar een nieuwe pantalon in verband met een redelijk gênant uitgescheurd-momentje, zag ik in de verte een violiste met zo’n perfecte pantalon, met brede, glitterende biezen aan de zijkant van haar broekspijpen. Nergens te vinden natuurlijk, totdat de wind mij richting de uitverkoop van Karen Millen blies. Hij zit precies hoog genoeg, valt mooi als je zit (ook belangrijk!), de pijpen zijn recht en komen netjes tot vlak onder mijn enkel en als klap op de vuurpijl heeft -ie dunne, glitterende biezen, als klein detail. Enigszins lastig om op de foto te krijgen wanneer je geen privé-fotograaf in dienst hebt, dus om ‘m echt te kunnen bewonderen verwijs ik graag door naar toekomstige vlogs. Niks geen trendy broekje, maar een klassieker. Perfect! Brahms zou trots op me zijn.

Meer SATP?
Beauty: Dus ik heb een Beautyblender
Beauty: De lipkleuren die elke oliebol overleven
Lifestyle: 7 quotes om over na te denken

Reacties

 1. Desiree schreef:

  Pretty! Mijn zoektocht naar een perfecte pantalon is nog in volle gang! Deze klinkt ideaal! 😉

 2. Melle schreef:

  Wat fijn dat je (oké, voor nu in ieder geval) even je zoektocht kunt staken! Het ziet er goed uit zeg en het klinkt nog beter! Ik kijk wel uit naar die vlogs. Stiekem 🙂

 3. Anna schreef:

  Pff, ik moet zeggen dat ik géén pantalon in mijn kast heb liggen. Waarom? Vanwege die onmogelijke zoektocht dus… Maar zo fijn dat het jou nu gelukt is. Overwinning!

 4. Maggie schreef:

  Geen pantalon hier, niet nodig ook, gelukkig. Jij hebt het perfecte model gevonden zie ik. Mooi!!

  • Femke schreef:

   Oh heerlijk als je ‘m niet nodig hebt. Ik moet hem een paar keer per week aan, dus eigenlijk had ik er gewoon twee moeten kopen bedenk ik me nu! X

 5. Charelle schreef:

  Klinkt inderdaad als een behoorlijke uitdaging! Fijn dat je uiteindelijk een echte klassieker hebt kunnen vinden. Karen Millen heeft sowieso altijd hele mooie spulletjes. ^^

 6. Chelsey schreef:

  Nice! Ik heb zelf geen één pantalon in mijn kast liggen… is dit een schande?

 7. Inge schreef:

  Wat fijn dat je er een gevonden hebt! Ik heb zelf geen pantalon in mijn kast. Broeken zijn al lastig genoeg! Ik kan mij je irritaties ook goed voorstellen 😉

 8. Manon schreef:

  Ik heb helemaal geen pantalon, kan mij ook niet bedenken wanneer ik dat zou dragen

  • Femke schreef:

   Dat is alleen maar handig! Je ziet ze nu wel veel in verschillende kleuren en dan met sneakers eronder. Erg leuk! (als je er een kunt vinden die past natuurlijk!) X

 9. Bianca Schrijft schreef:

  Pantolons vind ik tegenwoordig een hel om te vinden. Voor zo’n 10 a 15 jaar geleden droeg ik ze heel veel, maar toen was ik ook heel wat kilo’s lichter. Nu vind ik vaak dat ik een camel krijg en als je dan een maat groter neemt, dan lubbert hij weer. Dus de zoektocht duurt nu al een paar jaar.

 10. Valentinafaye schreef:

  Ziet er mooi uit! Ik heb gisteren een beetje hopeloos lopen zoeken in de zara, maar geen succes gehad. Pantalons zitten zo heerlijk vind ik, tegenover een jeans of jeukende panty. Nog steeds op zoek dus!

 11. Bianca schreef:

  Een zwarte broek draag ik het liefste, naast een gewone jeans dan. Staat overal goed bij 🙂

 12. Rachel Kromdijk schreef:

  Ziet er goed uit meid! ik hou echt van een goede zwarte broek

 13. Mariska schreef:

  Ik ben super fan van zwarte en zakelijke kleding, maar de perfecte pantalon vinden is een flinke zoektocht!

 14. Pantalons zijn inderdaad lastige aankopen! Ik vind ze prachtig (al dan niet in andere kleurtjes), maar qua model is het maar een crime. Mijn zoektocht gaat voorlopig nog even verder, maar ik ga eens kijken bij Karen Millen :).

 15. Anne-Sterre schreef:

  Mooi. Heb zelf een donkerblauwe, waar ik ook wel blij mee ben. Dit is echt iets waar je lang naar moeten zoeken, nooit zomaar kopen zonder te passen. Nu nog een perfecte zwarte vinden :’)

 16. Loene schreef:

  Pantalons: ik vind ze he-le-maal geweldig! Ik heb er pas geleden eentje gekocht bij de C&A, en ik ben er helemaal verliefd op! Zo mooi zakelijk vind ik pantalons staan. Perfecto voor inderdaad een sollicitatiegesprek, of gewoon een feestje.

 17. Marleen schreef:

  Pantalons van Joseph! De prijs is om te huilen als je de volle mep betaalt maar bij http://www.theoutnet.com vind je ze voor de helft van de prijs (ongeveer 130 euro nog en ze zijn ook wel vreselijk mooi). Beetje gemeen, maar gewoon passen welke maat je hebt in de winkel en dan wachten op de sale daar of online je slag slaan (bijv. bij Donna Tienda aan de Denneweg in Den Haag).

Laat een reactie achter