Sax and the Pretty.nl

6 jan 2016

De perfecte zwarte pantalon – volgens Brahms

Geschreven door Femke, in Fashion

pantalon
Het is het kledingstuk waar je er minimaal een van in je kledingkast moet hebben. In het geval van vervelende situaties zoals begrafenissen, sollicitatiegesprekken, of wanneer je muzikant bent (tja) kun je niet zonder. Zeker in een symfonieorkest, waar de dresscode vrijwel altijd lang zwart is. Niet elk instrument of niet elke jurk -het is maar hoe je het bekijkt- is namelijk geschikt om wijdbeens op het podium de sterren van de hemel mee te spelen. Neem een cello of saxofoon. En dus zal je op zoek moeten naar een geschikte pantalon. En laat dat nou nóg moeilijker zijn dan het vinden van een spijkerbroek.

Deze krengen zijn altijd te lang, te kort, te hoog, te laag of bevatten vreemde ideetjes van ontwerpers, denk aan trends zoals strikjes en ritsjes op gekke plekken om ‘m wat op te leuken. Niks aan. De etiquette van de pantalon voor vrouwen verandert daarnaast met de minuut, terwijl de pantalon voor mannen al sinds jaar en dag als enige voorwaarde heeft dat er zich satijnen biezen bevinden op de zijnaden. Op moment van schrijven zijn wijd uitlopende pijpen weer toegestaan en deze zijn zeer flatterend voor vrouwen met een maatje meer. Met korte, dunne beentjes kun je beter gaan voor een rechte pijp, die mooi op de hiel van je pumps valt. Ja, wat een zwarte pantalon betreft ben ik perfectionistisch, net zoals de componist Johannes Brahms dat was als het om zijn composities ging. Hij verachtte de trend van de dag en wilde muziek van blijvende waarde componeren.

Toen ik twee weken geleden in het Residentie Orkest speelde en ik naarstig op zoek was naar een nieuwe pantalon in verband met een redelijk gênant uitgescheurd-momentje, zag ik in de verte een violiste met zo’n perfecte pantalon, met brede, glitterende biezen aan de zijkant van haar broekspijpen. Nergens te vinden natuurlijk, totdat de wind mij richting de uitverkoop van Karen Millen blies. Hij zit precies hoog genoeg, valt mooi als je zit (ook belangrijk!), de pijpen zijn recht en komen netjes tot vlak onder mijn enkel en als klap op de vuurpijl heeft -ie dunne, glitterende biezen, als klein detail. Enigszins lastig om op de foto te krijgen wanneer je geen privé-fotograaf in dienst hebt, dus om ‘m echt te kunnen bewonderen verwijs ik graag door naar toekomstige vlogs. Niks geen trendy broekje, maar een klassieker. Perfect! Brahms zou trots op me zijn.

Meer SATP?
Beauty: Dus ik heb een Beautyblender
Beauty: De lipkleuren die elke oliebol overleven
Lifestyle: 7 quotes om over na te denken

Reacties