Sax and the Pretty.nl

23 dec 2015

Urban Decay Setting Spray – een blijvertje?

Geschreven door Femke, in Beauty

Urban Decay Setting Spray
Als een grote, wandelende poederdoos klim ik het podium op. Er zwiert een enorme poederwolk achter me aan die het publiek deze keer alle reden geeft om zich met een luidruchtig gekuch en gerochel van de kriebel in hun keel te ontdoen, net op het moment dat je probeert om een slotnoot mooi uit te laten klinken. Dit keer krijgen ze me niet klein. Maar helaas, tijdens het concert is mijn hoofd wederom langzaam getransformeerd in een glimmende, rode kerstbal.

Niets is zo fijn als een verse make-up look, maar niets is blijvend. Zo bracht Dmitri Shostakovich vanaf 1943 nogal wat wijzigingen aan in zijn 9e symfonie, voordat hij deze uiteindelijk in 1945 voltooide. Het is een van zijn zogenaamde oorlogssymfonieën, waarvan deze de overwinning van het Rode Leger moest laten klinken, althans, dat is wat Stalin van het stuk verwachtte. Shos voelde er niets voor om Stalin, een van zijn grootste vijanden, te eren. Met een enigszins glimmend voorhoofd speelde hij het dan ook op piano voor bij de Componistenbond. De symfonie lijkt vrolijk te klinken, maar ergens hoor je er ook veel spanning in terug. Je kunt in mijn laatste vlog dan ook zien hoe ik er een twijfelachtig dansje op waag.

Sinds ik Urban Decay De-Slick Oil-Control Makeup Setting Spray heb ontdekt, mondje vol, is mijn make-up wel degelijk blijvend. In combinatie met mijn Smashbox Primer moet ik het op het podium wel heel bont maken, wil ik er nog als een glimmende, rode kerstbal uit komen te zien. Ik poeder de boel nog steeds graag af, maar de Urban Decay Setting Spray voorkomt dat je dit ziet. Alsof er een laagje op je gezicht wordt gelegd die je make-up perfectioneert en nadat het is opgedroogd zorgt dat het netjes op zijn plek blijft zitten. Ik gebruik het niet elke dag, slechts bij concerten. Of wanneer ik twijfelachtige dansjes waag op de 9e van Shostakovich. Een blijvertje.

Meer SATP?
Beauty: De nieuwe stukken
Fashion: Brogues – een brok ellende?
Video: Hoe ik Janine Jansen zou opmaken

Reacties

 1. Chelsey schreef:

  Oehh klinkt heel goed!

 2. evelien schreef:

  Geweldig geschreven! Ik ben heel erg benieuwd naar deze spray, ik vind het altijd zo vervelend als je make-up aan het eind van de dag niet goed zit. Of na een feestje! Bah!

  Liefs! Evelien

 3. Nesrin schreef:

  Geweldig geschreven weer, de combinatie klassiek muziek en make-up vind ik elke keer weer top.

  Spray klinkt erg goed.

 4. Manon schreef:

  Klinkt goed!! Voor een fixing spray of primer ga ik toch vaak voor een budget variant, omdat die ook erg goed zijn.

 5. Loene schreef:

  Klinkt goed, Femke! Ik heb ook altijd in m’n gezicht bepaalde stukjes waar ik glim. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit een setting spray gebruikt, maar misschien dat ik ’t eens ga uittesten 🙂

 6. Sanae schreef:

  Ik hoor hier echt lovende verhalen over en nu ik het weer lees, ben ik toch wel benieuwd geworden.

 7. Anna schreef:

  Haha oh jee, rode kerstballen gezicht! Zeker een mondje vol, de productnaam! Ze moeten toch wat blijven verzinnen, voor die make-up namen. Haha :)! Klinkt goed deze – fijn dat het een blijvertje is.

 8. Mariska schreef:

  Je hebt er een super leuk artikel van gemaakt! Dit lijkt me zo’n fijn product, staat zeker op het verlanglijstje!

 9. Joyce schreef:

  Deze staat al een poos op mijn wishlist van beauty producten! Hij klinkt super fijn!

 10. Eva schreef:

  Je schrijft zo intrigerend door de combinatie van muziek en make-up. Echt leuk! Ik heb de spray nog nooit gebruikt maar nu ben ik wel nieuwsgierig 🙂
  Liefs, Eva

  • Femke schreef:

   Wat leuk om te horen Eva, dankjewel! Je kunt ‘m gewoon testen in de winkel, of eerst gaan voor een budgetvariant van bijvoorbeeld Etos. X

 11. kim schreef:

  Ben heel benieuwd hiernaar! Leuk artikel heb je geschreven!

 12. Mariëlle schreef:

  Ik ben gek op producten die het goed laten zitten, daarom houd ik van primers en fixing sprays. Deze zou ik ook nog wel eens willen proberen!

 13. Lydie schreef:

  Fijn artikel! Ik heb zelf nog nooit een setting spray gebruikt. Daarom was ik wel nieuwsgierig naar jou mening. Fijn dat je er positief over bent! Misschien haal ik hem wel een keertje.

Laat een reactie achter