Sax and the Pretty.nl

23 dec 2015

Urban Decay Setting Spray – een blijvertje?

Geschreven door Femke, in Beauty

Urban Decay Setting Spray
Als een grote, wandelende poederdoos klim ik het podium op. Er zwiert een enorme poederwolk achter me aan die het publiek deze keer alle reden geeft om zich met een luidruchtig gekuch en gerochel van de kriebel in hun keel te ontdoen, net op het moment dat je probeert om een slotnoot mooi uit te laten klinken. Dit keer krijgen ze me niet klein. Maar helaas, tijdens het concert is mijn hoofd wederom langzaam getransformeerd in een glimmende, rode kerstbal.

Niets is zo fijn als een verse make-up look, maar niets is blijvend. Zo bracht Dmitri Shostakovich vanaf 1943 nogal wat wijzigingen aan in zijn 9e symfonie, voordat hij deze uiteindelijk in 1945 voltooide. Het is een van zijn zogenaamde oorlogssymfonieën, waarvan deze de overwinning van het Rode Leger moest laten klinken, althans, dat is wat Stalin van het stuk verwachtte. Shos voelde er niets voor om Stalin, een van zijn grootste vijanden, te eren. Met een enigszins glimmend voorhoofd speelde hij het dan ook op piano voor bij de Componistenbond. De symfonie lijkt vrolijk te klinken, maar ergens hoor je er ook veel spanning in terug. Je kunt in mijn laatste vlog dan ook zien hoe ik er een twijfelachtig dansje op waag.

Sinds ik Urban Decay De-Slick Oil-Control Makeup Setting Spray heb ontdekt, mondje vol, is mijn make-up wel degelijk blijvend. In combinatie met mijn Smashbox Primer moet ik het op het podium wel heel bont maken, wil ik er nog als een glimmende, rode kerstbal uit komen te zien. Ik poeder de boel nog steeds graag af, maar de Urban Decay Setting Spray voorkomt dat je dit ziet. Alsof er een laagje op je gezicht wordt gelegd die je make-up perfectioneert en nadat het is opgedroogd zorgt dat het netjes op zijn plek blijft zitten. Ik gebruik het niet elke dag, slechts bij concerten. Of wanneer ik twijfelachtige dansjes waag op de 9e van Shostakovich. Een blijvertje.

Meer SATP?
Beauty: De nieuwe stukken
Fashion: Brogues – een brok ellende?
Video: Hoe ik Janine Jansen zou opmaken

Reacties