Sax and the Pretty.nl

22 dec 2015

De nieuwe stukken

Geschreven door Femke, in Beauty De nieuwe stukken

De nieuwe stukken
Ik ben ongetwijfeld de beautyblogger met de kleinste make-upcollectie. Daarnaast heb ik ook geen piekfijn ingerichte kaptafel met ingebouwde lampjes en apartje lades voor blushes, highlighters en primers die daar in alfabetische volgorde gesorteerd een riant onderkomen hebben. Van mij zal je nooit een tien minuten durende video te zien krijgen waarin ik mijn highlighter stash laat zien en aan het einde vraag om een thumbs up als je nog zo’n video wilt, maar dan met blushes. Simpelweg omdat ik er maar twee, drie, hooguit vier heb.

Als ik nieuwe make-up koop, moeten het stukken zijn die echt iets toevoegen. De Russische componist Sergej Prokofjev schreef in 1936 zo’n soort stuk: Peter en de Wolf, in opdracht van een jeugdtheater in Moskou. Het muzikale sprookje wordt veel gebruikt om kinderen kennis te laten maken met de instrumenten in een symfonieorkest, omdat elk instrument een personage in het verhaal uitbeeldt. Toch denk ik dat het voor veel volwassenen geen overbodige luxe zou zijn om ook eens naar het sprookje te luisteren, aangezien ik regelmatig te horen krijg dat mijn gouden klarinet zo bijzonder klinkt. Ach, dat heeft ook wel weer iets schattigs.

Maar vandaag kun je kennismaken met mijn nieuwe stukken. Nu ik zo lekker in de weer was met de primer van Smashbox, maar ik niet per se elke dag compleet mat door het leven wil gaan, ging ik voor Dior Glow Maximizer Light Boosting Primer. Deze geeft een prachtige, niet zweterige glans dwars door je foundation heen. Voor nog wat meer glans zocht ik naar de highlighter onder de highlighters en dat is M.A.C Soft and Gentle. Iedereen moet minstens een goudkleurige highlighter zoals deze hebben, naast een roze zoals Bobbi Brown’s Shimmer Brick, die ik nu een jaar bijna elke dag heb gebruikt.
Het avontuur met oogschaduw krijgt een staartje met Chanel Illusion D’Ombre in de kleur Mirage en Kiko Cream Crush in de kleur 6, waarvan de laatste misschien een dupe lijkt van de eerste, maar ze zijn zo verschillend en allebei zo mooi dat ik niet kon kiezen. Mirage van Chanel is puur goud en bruin en de kleur van Kiko is in elk licht anders en gaat van bruin naar roze en van goud naar metallic paars.

En zo wordt kerst een nog groter dilemma. Wat moet ik nou met zo’n uitgebreide make-upcollectie? Een wolf in schaapskleren.

Meer SATP:
Lifestyle: 5 tips – plannen voor chaoten
Vlogs: Vlog #16 Dansen met Shos
Fashion: Glitter en gruwel

Reacties

 1. Chelsey schreef:

  Soft and Gentle van MAC lijkt mij zo onwijs mooi! x

 2. Flappie schreef:

  Wat veel mensen niet weten is dat Prokofjev erg twijfelde of hii de gouden klarinet moet gebruiken in “Peter en de Wolf” of niet.
  Hij koos uiteindelijk toch voor de zwarte versie (in A) die de kat ging uitbeelden. Iets wat hij beter vond passen bij een gewoon huisdier geloof ik.
  De gouden klarinet word bij Prokofjev (en anderen) alleen gebruikt voor iets bijzonders. Misschien moet je er trots op zijn als iemand dat tegen je zegt?

  • Femke schreef:

   Wat een kennis. Dat was u goed van pas gekomen vorige week bij de winactie waarbij u nog in de veronderstelling was dat de zus van Mozart luistert naar de naam ‘Mozartkugel.’ Wel origineel moet ik zeggen. x

   • Marc Bischoff schreef:

    Dank u. Ik had zo gehoopt de kaarten te winnen en U te zien optreden.
    Ik hou veel van piano. Ooit wil ik er iet mee doen. (De saxofoon wil maar niet lukken met mij, raar genoeg)

    De winaktie is al afgelopen vilgens mij. Heb helaas niets meer gehoord.

    Ik dacht dat er een troostprijs was?!

 3. Groot gelijk dat je alleen items koopt waarvan je zeker weet dat je er iets aan hebt en dat je ze uiteindelijk ook veel gaat gebruiken! Dit zijn wel hele mooie items, mooie kleurtjes 🙂

 4. Elles [3lles] schreef:

  Wat een prachtige producten!
  Liefs,
  Elles

 5. Ysanne schreef:

  Ik vind KIKO zo’n fijn merk! Ik word hebberig van dit artikel haha. Leuk om te zien!

 6. Rachel schreef:

  Je hebt het weer super leuk neergezet als tekst meid! en inderdaad items moeten iets toevoegen aan je stash je hebt mooie producten gekozen!

 7. Cindy schreef:

  peter en de wolf is een schitterende vergelijking. Toen ik 4 was huilde ik tranen met tuiten om dat stuk en nu nog trouwens. TIjdloze prachtige items.

 8. Kirsty schreef:

  Leuk geschreven weer! Soft & Gentle is inderdaad wel echt een must-have, ik denk dat dat toch wel een van de mooiste highlighters is die ik heb 🙂 Knap trouwens dat je je collectie zo klein hebt weten te houden, dat kan ik niet zeggen haha, hoewel ik wel echt probeer na te denken voor ik wat koop.

 9. jeapiebel schreef:

  Al denk je dat je de kleinste make-up slash hebt. Je kan de beste hebben, omdat alleen maar producten hebt waarover je tevreden bent. ( zo hoop ik voor jou) Less is more, klein maar fijn…zoiets. 😉

 10. Emke schreef:

  Wat een mooie producten!

 11. Irene schreef:

  Size doesn’t matter, toch ;’) Ik ben echt dol op Kiko Milano! Helaas zit er hier niet eentje in de buurt, pff. Ik sla even die highlighter op, want ik ben nog altijd op zoek naar een goede highlighter!

 12. Manon schreef:

  De Soft & Gentle van Mac wil ik ook nog wel hebben!

 13. Wat schrijf je toch geweldig! Soft & Gentle wil ik ook graag hebben!

 14. Anne-Sterre schreef:

  Peter en de Wolf is echt zo’n heerlijk stuk! Heb het best vaak geluisterd. Als ik make-up koop, moet het inderdaad echt iets toevoegen, anders gebruik ik het waarschijnlijk toch niet vaak en is het vooral zonde van het geld.

 15. Bertine schreef:

  wat een mooie producten! ben wel benieuwd naar wat het Dior product doet!

 16. Mariska schreef:

  Alleen maar goed dat je nadenkt voor je wat koopt, je hebt super mooie spulletjes!

 17. Joyce schreef:

  Super leuk geschreven! Wat een mooie producten! Vooral die van Dior, Chanel en MAC!

  • Femke schreef:

   Dankjewel! Kiko doet er zeker niet voor onder, heb ‘m gister in een look verwerkt en ben blij verrast. Wat leuk trouwens dat je mijn 200e volger op Bloglovin’ bent! (dat ontdek ik net!) Dankje! x

 18. Withlovefroms schreef:

  Ik ben fan van Kiko! 🙂

 19. Was je tevreden over de Glow Maximizer van Dior?

  • Femke schreef:

   Ja! Mits je ‘m onder een goed dekkende foundation gebruikt en afpoederen is echt een must, maar dan heb je een hele mooie subtiele gouden glow. Heb jij het wel eens gebruikt?

Laat een reactie achter