Sax and the Pretty.nl

8 dec 2015

Smashbox primer – Een basis. Wil je dat wel?

Geschreven door Femke, in Beauty Review

smashbox primer
Wat er ook gebeurt, het is van het grootste belang dat je altijd blijft lachen, een zelfverzekerde uitstraling hebt en vervolgens een diepe buiging maakt. Niemand hoeft te weten dat het niet helemaal perfect ging. Dan kom ik terug in mijn kleedkamer, kijk in de spiegel en vraag ik me af waar ik het allemaal nog voor doe. De foundation, mascara, bronzer. Waarom? Als mijn make-up na het concert toch overal zit, behalve waar het moet?

Een goede basis is belangrijk. Dat snapte de Russisiche componist Sergei Rachmaninov in 1940 al, toen hij de basis legde voor zijn Symfonische Dansen door het stuk voor twee piano’s te componeren alvorens de welbekende versie voor orkest te maken. Hij speelde het door met zijn goede vriend en een van de invloedrijkste pianisten van de wereld: Vladimir Horowitz. In de orkestversie die Rachmaninov hierna maakte lijkt hij een nieuwe compositiefase in te gaan. Zo gebruikt hij bijvoorbeeld een saxofoon, die oorspronkelijk niet in het symfonieorkest zit.

Een basis leggen voordat je make-up aanbrengt is net zo belangrijk, zo ervaar ik telkens weer als ik na een concert in de spiegel kijk en ontdek dat mijn mascara boven mijn wenkbrauwen zit en mijn foundation eigenlijk compleet verdwenen is en plaats heeft gemaakt voor een rood en bezweet hoofd. Deze basis leg ik sinds kort met Smashbox Photo Finish Foundation Primer Pore Minimizing. Er zijn meerdere versies te krijgen, maar deze doet het goed bij de vettere huidtypes. Poriën verdwijnen als sneeuw voor de zon, dus het wil nog wel eens voorkomen dat ik hem ook gebruik zonder daarna een foundation aan te brengen. Ook gebruik ik deze Smashbox primer in combinatie met een getinte dagcrème, zoals Estée Lauder Sheer Tint Release. Omdat je huid na de primer heel glad en egaal is, gaat het aanbrengen van make-up heel makkelijk.

En dan de test: een concert geven. Te vergelijken met het lopen van een marathon. Ik ren na afloop nog net niet uit nieuwsgierigheid het podium af richting kleedkamer om te zien hoe erg de schade is. Onderweg vraag ik me af waarom het applaus zoveel minder uitbundig was, het ging toch goed? Ik kijk in de spiegel en dan snap ik het. Geen glimworm, geen uitgelopen mascara: smetteloos. Ik kan regelrecht door naar de borrel. Alsof dit concert me totaal geen moeite heeft gekost. Blijkbaar vindt het publiek het toch leuker om me een klein beetje te zien lijden op het podium. Woede overvalt mij. Stomme Smashbox primer. Ik hou mijn handen onder de kraan, geef een paar vegen over mijn gezicht en begeef me richting borrel. Dat zal ze leren.

Meer lezen?
Video: De klassiekers van november
Lifestyle: 7 quotes om over na te denken
Beauty: Ik heb de ware gevonden

Reacties

 1. Denise schreef:

  Ik vind die smashbox primer ook super fijn! Leuk geschreven weer, zo origineel! 🙂

 2. Carlijn schreef:

  Nou, ik trek de conclusie dat dit een topprimer is. Aanrader dus! En as always weer heel leuk geschreven.

 3. Rachel schreef:

  Super leuk getypt meid en een goede vergelijking! liefs

 4. Cindy schreef:

  Die primer heb ik al veel goeds over gehoord maar mijn EL sheer tint zit zonder ook goed.

 5. Manon schreef:

  Ik ken deze primer niet, maar ik lees er altijd hele goede dingen over.

 6. Loene schreef:

  Ik heb eerlijk gezegd nog nooit gehoord van deze primer… ik heb wel eens een primer gebruikt van de action, maar omdat ik daar veel pukkeltjes van kreeg, heb ik die ook niet meer gebruikt. Misschien moet ik dan tóch maar eens deze primer gaan kopen: de primer lijkt me een prima product! 🙂

 7. Chelsey schreef:

  De primer klinkt erg goed en wat heb je dit weer leuk geschreven, haha! x

 8. Jeanine schreef:

  Toch maar eens een primer gaan gebruiken, mascara hier ook overal, ook zonder inspanning haha.

 9. evelien schreef:

  Ah wauw, ik kende deze nog niet! Maar wat fijn dat heel je make-up nog zo goed zat. <3

  Liefs! Evelien

 10. Beauty Treasures schreef:

  Ik heb ooit al eens een Smashbox primer uitgeprobeerd lang geleden. Maar deze beviel mij heel erg. Zeer benieuwd naar deze, want ik kan wel een porieverfijnende primer gebruiken.

Laat een reactie achter