Sax and the Pretty.nl

26 nov 2015

Even kennismaken: Real Techniques kwasten

Geschreven door Femke, in Beauty

real techniques kwasten
Dat er meerdere wegen naar Rome leiden is een algemeen gegeven. Dat je make-up op verschillende manieren kunt aanbrengen dus ook. De kwasten van Real Techniques liet ik altijd aan me voorbij gaan. Ik doe al jaren met mijn grote poederkwast van Hema. Zo nu en dan was ik zijn haartjes met babyshampoo en dan kan hij er weer even tegenaan. Foundation smeer ik uit met mijn handen en voor blush, bronzer en highlighter gebruik ik dezelfde kwast van MAC waarvan het precieze nummer is vervaagd.

Ik hou dus van eenvoud als het gaat om het aanbrengen van make-up. Maar de grootste eenvoud leidt soms tot de grootste ingewikkeldheid. Een groep van zes componisten gingen bijvoorbeeld in de jaren ’20 onder de naam Groupe des Six de uitdaging aan om nieuwe Franse muziek te maken. Zij hielden helemaal niet van ingewikkeld gedoe en hun muziek werd dan ook gekenmerkt door speelsheid en simpelheid en bevatte invloeden van jazz en Braziliaanse dansen zoals de samba. Dit is goed te horen in bijvoorbeeld het stuk La Création du monde, gecomponeerd door Darius Milhaud in 1922, die ook in de groep zat. Het stuk heeft een grote rol voor de saxofoon. Ik heb het eens mogen spelen en het klinkt dan misschien eenvoudig, dat is het zeker niet.

Dus over die eerder genoemde ingewikkeldheid gesproken; dat is precies wat het wordt, ingewikkeld, want mijn make-up looks worden steeds minder basic. Waar zijn al die acht nieuwe Real Techniques kwasten dan toch voor? Nu heb ik een Sculpting Brush om mee te contouren, de Expert Face Brush voor foundation en een Blush Brush die ook als gewone afpoederkwast te gebruiken is. Daarnaast heb ik nog een vijftal aan kwastjes voor ooglooks, want nu ik zo gek ben op mijn MAC Warm Neutral Palette heb ik behoefte aan een goede blendingkwast en fijne kwastjes voor lijntjes en andere details.

Het lijkt nu allemaal nog een beetje ingewikkeld, maar ik ga uitvinden hoe en waar ik deze kwasten allemaal kan inzetten. Het is toch de bedoeling dat ze het uiteindelijk iets simpeler gaan maken, deze groep van zes..eh..acht.

Meer lezen?
Lifestyle: SATP playlist – 3 keer melancholisch
Beauty: Gekleurde eyeliner – schandalig avontuurlijk
Beauty: De beste scrub voor je gezicht 

Reacties

 1. Silkeblogs schreef:

  Haha, ik gebruik echt superveel kwasten: een om mijn foundation mee aan te brengen, een om mijn concealer mee aan te brengen, een om die concealer uit te blenden, … Ik vind de kwasten van Real Techniques supergoed =D

 2. Denise schreef:

  Haha wat ben je toch heerlijk! Ik ben super benieuwd naar deze kwasten trouwens, ik hoor er altijd veel goeds over!

 3. Jeanine schreef:

  Ik ben zo niet van de kwasten haha. Ik doe alles altijd met mijn vingers. Totaal niet profi haha!

 4. Manon schreef:

  IK heb die ‘nep’ kwasten en die vind ik er fijn, maar zelf zou ik nog zo een setje willen hebben van Real techniques

 5. Rachel schreef:

  Deze kwasten blijven zo lang mooi en goed ze zijn super!

 6. Inge schreef:

  Ik ben niet zo van de make-upjes dus ik heb niet zo heel veel kwasten. Ik heb er een paar, waarvan ik de meeste niet gebruik :’) Mijn handen gebruiken is vaak toch het fijnst 😉

 7. Desiree schreef:

  Super benieuwd naar wat je van deze kwasten gaat vinden! Ik ben er echt helemaal gek op en gebruik voor alles een andere kwast haha

 8. Anne-Sterre schreef:

  Heb er wel veel goeds over gehoord, ben benieuwd wat jij er van vindt!

 9. Jana schreef:

  Haha wat leuk om te lezen 😀 Veel plezier met je nieuwe kwasten. Ik ben benieuwd wat je van de kwasten uiteindelijk gaat vinden 🙂

 10. saskia schreef:

  Ik heb deze kwasten ook en vind ze onwijs fijn. Ze gaan ook lang mee, heb ze nu denk ik anderhalf jaar en ze zijn nog net zo goed als toen ik ze kocht 🙂 Enw at gaaf dat je het warm mac palette hebt!!

 11. Bertine schreef:

  ja ze lijken mij ook wel wat… vind ze alleen wat prijzig.

 12. Nesrin schreef:

  Ik ben officieel geen kwasten virgin meer wat ik heb er inmiddels vier, toch laat ik ze snel liggen en ga gewoon met mijn vingers aan het werk.

 13. jeapiebel schreef:

  Dat je altijd een manier vindt om muziek overal in te mixen vind ik knap. En ik denk ook hoe langer je met make-up bezig bent hoe minder basis het gaat worden. Het worden alleen maar meer en uitgebreider. Ik geloof wel dat als je weet waar je ze voor moet inzetten dan worden ze zeker simpeler en makkelijker.

 14. Bianca schreef:

  Ik wil nog een paar nieuwe oogschaduwkwasten kopen maar twijfel nog tussen zoeva en rt…

 15. Neelke schreef:

  Prachtige kwasten als je veel make-upt, maar ik hou het lekker bij mijn hema kwastjes. Die bevallen prima.

 16. Versatile Eva schreef:

  Ik vind het altijd fijner om dit met je vingers te doen, maar ik kan me voorstellen dat het met kwasten een stuk makkelijker gaat! Ik ben benieuwd naar deze kwasten!

 17. Loene schreef:

  Klinkt heel herkenbaar hoor… over die kwasten… ik smeer m’n foundation ook uit met m’n handen, poeder af met een poederkwast van de kruidvat en de blush breng ik daarmee ook aan, veel kwasten gebruik ik daarom ook niet, haha! Het lijken me wel erg goede én vooral mooie zachte kwasten! 🙂

 18. Sheila schreef:

  Wow… het duizelt me nu al. Ik gebruik geen kwasten. Alleen één (wat ook niet echt een kwast is) om mijn oogschaduw aan te brengen. That’s it. Zou niet eens weten wat ik met al die kwasten moet doen. Ik ben al blij dat ik mezelf kan opmaken met één hand en binnen 5 minuten, inclusief 3 kleuren oogschaduw, mascara en een zwart lijntje. Dat is van belang als je een zoontje hebt van een jaar. Dit in 5 minuten kunnen doen 😉

 19. Linda schreef:

  Ja! Heel herkenbaar dit. Het helpt ook niet als je heel veel youtube video’s bekijkt. Ik begon ooit heel basic met een goede mascara en wimperkruller en inmiddels is mijn routine een stuk uitgebreider! En af en toe loop ik weer tegen het punt aan dat ik toch net even die andere kleur oogschaduw wil voor net even een iets diepere kleur bruin en dan een kwast erbij met net even ander geknipte haren….. pfff. Inmiddels draai ik mijn hand er niet voor om, mijn ‘nieuwe’ routine dan, maar waar houdt het straks op?? Tot die tijd lekker genieten van al dat moois!

 20. Carlijn schreef:

  Deze kwasten zijn geweldig. Een goede aankoop, Femke! De Face Expert gebruik ik bijna dagelijks voor mijn foundation en die Blush Brush is hier ook favoriet. Toppertjes! Veel plezier ermee.

Laat een reactie achter