Sax and the Pretty.nl

26 nov 2015

Even kennismaken: Real Techniques kwasten

Geschreven door Femke, in Beauty

real techniques kwasten
Dat er meerdere wegen naar Rome leiden is een algemeen gegeven. Dat je make-up op verschillende manieren kunt aanbrengen dus ook. De kwasten van Real Techniques liet ik altijd aan me voorbij gaan. Ik doe al jaren met mijn grote poederkwast van Hema. Zo nu en dan was ik zijn haartjes met babyshampoo en dan kan hij er weer even tegenaan. Foundation smeer ik uit met mijn handen en voor blush, bronzer en highlighter gebruik ik dezelfde kwast van MAC waarvan het precieze nummer is vervaagd.

Ik hou dus van eenvoud als het gaat om het aanbrengen van make-up. Maar de grootste eenvoud leidt soms tot de grootste ingewikkeldheid. Een groep van zes componisten gingen bijvoorbeeld in de jaren ’20 onder de naam Groupe des Six de uitdaging aan om nieuwe Franse muziek te maken. Zij hielden helemaal niet van ingewikkeld gedoe en hun muziek werd dan ook gekenmerkt door speelsheid en simpelheid en bevatte invloeden van jazz en Braziliaanse dansen zoals de samba. Dit is goed te horen in bijvoorbeeld het stuk La Création du monde, gecomponeerd door Darius Milhaud in 1922, die ook in de groep zat. Het stuk heeft een grote rol voor de saxofoon. Ik heb het eens mogen spelen en het klinkt dan misschien eenvoudig, dat is het zeker niet.

Dus over die eerder genoemde ingewikkeldheid gesproken; dat is precies wat het wordt, ingewikkeld, want mijn make-up looks worden steeds minder basic. Waar zijn al die acht nieuwe Real Techniques kwasten dan toch voor? Nu heb ik een Sculpting Brush om mee te contouren, de Expert Face Brush voor foundation en een Blush Brush die ook als gewone afpoederkwast te gebruiken is. Daarnaast heb ik nog een vijftal aan kwastjes voor ooglooks, want nu ik zo gek ben op mijn MAC Warm Neutral Palette heb ik behoefte aan een goede blendingkwast en fijne kwastjes voor lijntjes en andere details.

Het lijkt nu allemaal nog een beetje ingewikkeld, maar ik ga uitvinden hoe en waar ik deze kwasten allemaal kan inzetten. Het is toch de bedoeling dat ze het uiteindelijk iets simpeler gaan maken, deze groep van zes..eh..acht.

Meer lezen?
Lifestyle: SATP playlist – 3 keer melancholisch
Beauty: Gekleurde eyeliner – schandalig avontuurlijk
Beauty: De beste scrub voor je gezicht 

Reacties