Sax and the Pretty.nl

18 nov 2015

Lipverzorging. Zo en niet anders.

Geschreven door Femke, in Beauty

lipverzorging
lipverzorging
lipverzorging
Terwijl iedereen klaagt over benen die spontaan verschrompelen, knokkels die openbarsten en wangen die fungeren als schuurpapier zodra de herfst ook nog maar een beetje om de hoek komt kijken, probeer ik juist met man en macht te voorkomen dat door het toedoen van gure windvlagen en regenbuitjes mijn mond eruit gaat zien als een rode, opgezwollen, vellerige apenkont.

Ik mag dan wel niet op mijn mondje gevallen zijn, dat komt mede doordat ik er zo goed voor zorg. En al helemaal als saxofonist zijnde is dat natuurlijk belangrijk. Het komt wel eens voor dat ik op een gure herfstdag na een uurtje blazen de huid van mijn lippen voor een groot gedeelte terugvind op mijn riet. Heel ranzig ja, maar laten we hieruit concluderen dat ik en alleen ik expert ben op het gebied van lipverzorging.

En dan heb ik het niet over lipverzorging zoals dat tegenwoordig wordt opgevat; in de vorm van fillers. Ik ken er wel een paar, die ik nu op straat zo voorbij zou lopen, onherkenbaar misvormd door de naald. Waarom zou je onherkenbaar door het leven willen gaan? Je bent Mozart toch niet, waarvan niemand echt weet hoe hij eruit zag? Al zijn portretten verschillen van elkaar, het enige dat opvalt is de steeds terugkerende grote neus en grote, uitpuilende ogen met dikke oogleden. Daar kun je tegenwoordig dan ook weer iets aan laten doen, maar zoals Mozart zou zeggen: Leck mir den Arsch fein recht schön sauber, oftewel: lik m’n reet. Ja echt, hij heeft een stuk geschreven met deze titel en als ik de noten zou hebben zou ik het in een serenade van harte willen opdragen aan de mevrouw bij een niet nader te noemen beautysalon die mij subtiel op het bestaan van fillers wees.

Maar goed, terug naar de lipverzorging. Begin altijd met scrubben, bijvoorbeeld met de Lipscrub van Lush, die tegen de kerst vast weer volop in allerlei limited editions te krijgen is. Vervolgens wordt het smeren en ja, Babylips van Maybelline zien er leuk uit, maar bieden absoluut geen perspectief voor de toekomst, dus ga ik voor een ouderwets potje Blistex Daily Lip Conditioner, dat het kopstuk in je lipverzorging zou moeten zijn. Het liefst voor het slapengaan, je zult merken, de volgende ochtend zit -ie nog onbewogen op zijn plek en ben je genezen van scheuren, vellen en barsten. Nu je zo’n lekker bekkie hebt kun je voor nude lippen gaan, een van mijn favorieten met Chanel Lèvres Scintillantes Glossimer in de kleur 189. Als je perse iets chiquer voor de dag wilt komen, pak je MAC Relentlessly Red, de kleur die ik zelfs nog iets mooier vind dan Ruby Woo.

Scrubben en Blistex dus, wie had gedacht dat het zo simpel zou zijn? Ik sta in een chique winkel, op zoek naar een nieuwe lipscrub, want die van mij is op. Het kenmerk van veel chique winkels is dat ze nog chiquer denken te zijn wanneer ze klassieke muziek draaien. Ik meen dat het Mozart is. “Lipscrub heb ik niet,” zegt de dame die ongeïnteresseerd over haar toonbank leunt, die haar overduidelijk siliconen borsten ondersteunt. “Wel een lip plumper, dan heb je gegarandeerd uren drie keer zo volle lippen.” Ze houdt de u van “uren” lang aan en werpt mij een getuite mond. Ik loop geërgerd de winkel uit. Lik m’n r….

Meer lezen?
Lifestyle: 
Yoga. Hoe doen mensen dat?
Video: Vlog #14 Optreden bij Radio 4!
Beauty: YSL Touche Éclat – Het concealen van de herfst

Reacties