Sax and the Pretty.nl

18 nov 2015

Lipverzorging. Zo en niet anders.

Geschreven door Femke, in Beauty

lipverzorging
lipverzorging
lipverzorging
Terwijl iedereen klaagt over benen die spontaan verschrompelen, knokkels die openbarsten en wangen die fungeren als schuurpapier zodra de herfst ook nog maar een beetje om de hoek komt kijken, probeer ik juist met man en macht te voorkomen dat door het toedoen van gure windvlagen en regenbuitjes mijn mond eruit gaat zien als een rode, opgezwollen, vellerige apenkont.

Ik mag dan wel niet op mijn mondje gevallen zijn, dat komt mede doordat ik er zo goed voor zorg. En al helemaal als saxofonist zijnde is dat natuurlijk belangrijk. Het komt wel eens voor dat ik op een gure herfstdag na een uurtje blazen de huid van mijn lippen voor een groot gedeelte terugvind op mijn riet. Heel ranzig ja, maar laten we hieruit concluderen dat ik en alleen ik expert ben op het gebied van lipverzorging.

En dan heb ik het niet over lipverzorging zoals dat tegenwoordig wordt opgevat; in de vorm van fillers. Ik ken er wel een paar, die ik nu op straat zo voorbij zou lopen, onherkenbaar misvormd door de naald. Waarom zou je onherkenbaar door het leven willen gaan? Je bent Mozart toch niet, waarvan niemand echt weet hoe hij eruit zag? Al zijn portretten verschillen van elkaar, het enige dat opvalt is de steeds terugkerende grote neus en grote, uitpuilende ogen met dikke oogleden. Daar kun je tegenwoordig dan ook weer iets aan laten doen, maar zoals Mozart zou zeggen: Leck mir den Arsch fein recht schön sauber, oftewel: lik m’n reet. Ja echt, hij heeft een stuk geschreven met deze titel en als ik de noten zou hebben zou ik het in een serenade van harte willen opdragen aan de mevrouw bij een niet nader te noemen beautysalon die mij subtiel op het bestaan van fillers wees.

Maar goed, terug naar de lipverzorging. Begin altijd met scrubben, bijvoorbeeld met de Lipscrub van Lush, die tegen de kerst vast weer volop in allerlei limited editions te krijgen is. Vervolgens wordt het smeren en ja, Babylips van Maybelline zien er leuk uit, maar bieden absoluut geen perspectief voor de toekomst, dus ga ik voor een ouderwets potje Blistex Daily Lip Conditioner, dat het kopstuk in je lipverzorging zou moeten zijn. Het liefst voor het slapengaan, je zult merken, de volgende ochtend zit -ie nog onbewogen op zijn plek en ben je genezen van scheuren, vellen en barsten. Nu je zo’n lekker bekkie hebt kun je voor nude lippen gaan, een van mijn favorieten met Chanel Lèvres Scintillantes Glossimer in de kleur 189. Als je perse iets chiquer voor de dag wilt komen, pak je MAC Relentlessly Red, de kleur die ik zelfs nog iets mooier vind dan Ruby Woo.

Scrubben en Blistex dus, wie had gedacht dat het zo simpel zou zijn? Ik sta in een chique winkel, op zoek naar een nieuwe lipscrub, want die van mij is op. Het kenmerk van veel chique winkels is dat ze nog chiquer denken te zijn wanneer ze klassieke muziek draaien. Ik meen dat het Mozart is. “Lipscrub heb ik niet,” zegt de dame die ongeïnteresseerd over haar toonbank leunt, die haar overduidelijk siliconen borsten ondersteunt. “Wel een lip plumper, dan heb je gegarandeerd uren drie keer zo volle lippen.” Ze houdt de u van “uren” lang aan en werpt mij een getuite mond. Ik loop geërgerd de winkel uit. Lik m’n r….

Meer lezen?
Lifestyle: 
Yoga. Hoe doen mensen dat?
Video: Vlog #14 Optreden bij Radio 4!
Beauty: YSL Touche Éclat – Het concealen van de herfst

Reacties

 1. Chelsey schreef:

  Blistex ken ik wel ja, super fijn spul! Ik heb zo’n beetje het hele jaar door last van droge lippen. Baby Lips zien er inderdaad leuk uit, maar helpen voor geen reet. De lipscrubs van Lush vind ik ook erg fijn, die moet ik binnenkort ook weer aanschaffen want de mijne raakt op.

 2. Keybykim schreef:

  De lipscrub van Lush vind ik zelf heel erg fijn! En lipverzorging is voor mij ook altijd belangrijk!

 3. jeapiebel schreef:

  Wat zie je er prachtig uit op de foto. Deze merk gebruik ik ook wel, maar wissel ik ook wel met andere merken af. De lipscrubs van Lush lijkt mij heerlijk. Ik heb gisteren wel drie lipbalsem van Olily gekocht en ze zijn heel schattig.

 4. Anne-Sterre schreef:

  Ik ben ook nog op zoek naar een goede lipscrub, zal binnenkort eens kijken bij Lush als ik in DH ben. Jammer dat Eindhoven geen Lush heeft.

 5. Joycerdt schreef:

  Wat handig zo’n lipscrub, had er serieus nog nooit over nagedacht dat die er ook zijn (lekker blond :p).

  Lfs.x

 6. Manon schreef:

  Ik gebruik purol zalf voor mijn lippen, ze worden altijd zo zacht, verder gebruik ik geen scrub.

 7. Desiree schreef:

  Wat heb je dit weer geniaal geschreven! Mijn mond ziet er nu inderdaad weer uit als een apenkont…En dat doet het trompet spelen niet veel goeds kan ik je vertellen. Tijd om weer te smeren alsof mijn leven er van afhangt!

 8. Denise schreef:

  Hahaha, geniaal geschreven! Ik heb er ook altijd last van in deze tijd, helaas

 9. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik gebruik altijd zo’n tubetje blixtex. Daar gaan mijn lippen ook helemaal van tintelen.

 10. Haha, wat een ontzettend geestig artikel weer! Ik ga nu sowieso opletten op welke muziek winkels draaien, haha, zeker de chique winkels!

 11. Sofie Katelijne schreef:

  Die scrub van Lush is inderdaad een aanrader! Heb momenteel Bubblegum en tevreden van!

 12. Nesrin schreef:

  Hahaha apenkont. Geniaal geschreven as usual.

 13. Dina schreef:

  Whahahaha ik moest wel echt even lachen om dit stukje. De lipbalm van Blistex vind ik ook echt heel fijn.

 14. Stylish Mom schreef:

  Haha geweldig geschreven. Ik gebruik al jaren labello en altijd zachte lippen. Geen lipscrub nodig dus 🙂

 15. saskia schreef:

  Haha heeft mozart dat echt gezegd en er muziek op geschreven 🙂 Leuk om tijdens een familiefeestje te vertellen 😉 Leuk stukje weer!

 16. Bertine schreef:

  je bent zo origineel, je schrijft je artikelen altijd heel anders dan de meeste bloggers, leuk! ik gebruik mijn lipscrub echt te weinig!

 17. Daenelia schreef:

  Sinds jaren doe ik helemaal niks nada aan lipverzorging. Ik merkte dat bij het gebruik van allerlei middeltjes, ook als ik geen lippenstift gebruikte, mijn lippen alleen maar droger en schraler werden. Nu merk ik dat mijn lippen alleen droger zijn als ik … tada: niet genoeg gedronken heb! Prima graadmeter dus om mijn vochtinname op peil te houden!
  Maar een en ander ligt vast ook aan make up gebruik, hoe vaak je buiten bent, of je je lippen intensief gebruikt, en wat goed voelt. Vooral dat laatste: het moet wel goed voelen.

  • Femke schreef:

   Klopt ook helemaal, ik ben er natuurlijk de hele dag mee in de weer omdat ik muzikant ben, daar valt niet tegenop te drinken. Maar teveel smeren maakt het inderdaad niet beter!

 18. Babs schreef:

  Hahaha, wat geweldig geschreven! En een goede tip.
  Toen iedereen aan de babylips was wilde ik het ook proberen, maar ik voelde de meerwaarde er niet van. Mijn lippen voelden nog droger aan.
  Pasgeleden heb ik Burt”s en Bees bij de Etos gekocht, die ruikt wel lekker maar ook niet overtuigd dat dit de ware is.
  Ik heb het genoteerd, Blistex it is . :).

 19. Carlijn schreef:

  Haha Femke wat een heerlijk stuk weer. Jij weet me altijd aan het lachen te krijgen. Behalve getalenteerd saxofonist ben je ook een heeeeeel getalenteerd schrijfster, of je nou over Blistex of je glitterrok schrijft.

 20. Florentine schreef:

  Aah je kan zo leuk schrijven, love it!!

 21. Amy schreef:

  Lib scrub heb ik nog nooit geprobeerd, maar de lipverzorging die ik kort geleden ontdekt heb is die van Burt’s bees met granaatappel. Werkt als een tierelier!

Laat een reactie achter