Sax and the Pretty.nl

7 nov 2015

Hoe ik al jaren mascara verkeerd gebruikte

Geschreven door Femke, in Beauty

mascara
Deze titel kan wat onduidelijkheid oproepen. Om dat gelijk maar even de wereld uit te helpen: nee, ik gebruikte het borsteltje van mijn mascara niet als tandenborstel. Voor elke andere associatie die bij een individu naar boven borrelt wat betreft de mogelijkheden die een mascara nog meer biedt, ben ik niet verantwoordelijk.

Hoe kun je een mascara nu verkeerd gebruiken? Iedereen weet toch dat je met het borsteltje je wimpers langer, voller of meer gekruld maakt? Daar zit het ‘m juist, in het borsteltje. Want die komen dezer dagen in vele soorten en maten. Ik ben er onlangs zelfs een tegengekomen die het presteerde om in de ongemakkelijke yogahouding zoals besproken in de vorige blogpost ten tonele te verschijnen. Dan wordt mascara aanbrengen nog bijna moeilijk en tot een ware kunst verheven. De Hongaarse componist Béla Bartók had er ook een handje van om de dingen iets te moeilijk te maken, gezien zijn pianoconcerten. Zijn tweede in G majeur schreef hij in 1930 en wordt door vele pianisten omschreven als het moeilijkste stuk uit het repertoire, dat in sommige gevallen tijdens het instuderen zelfs tot bloederige toetsenborden heeft geleid. Zelf wilde hij juist dat dit concert wat simpeler zou zijn dan zijn eerste pianoconcert, maar omdat het alles behalve simpel was duurde het nog zeker twee jaar nadat het stuk af was voordat het in première ging.

Het aanbrengen van Clinique High Impact Curling Mascara is daarentegen veel gemakkelijker dan het instuderen van een pianoconcert van Bartók, maar dan moet je wel weten hoe je het gebogen borsteltje het beste kunt gebruiken. Al jaren is dit een van mijn favoriete mascara’s. Hij is niet waterproof, maar je verwijdert ‘m enkel en alleen met warm water. Hij bezorgde me altijd al redelijk lange wimpers, totdat ik ontdekte dat ze nog langer werden wanneer je het gebogen borsteltje voor mijn doen andersom gebruikt, namelijk met de bolle kant. Had ik dat geweten. Dat is eigenlijk wel alles wat ik over het aanbrengen van mascara kwijt wil. Je moet de dingen niet moeilijker maken dan ze zijn. Tenzij je Béla Bartók heet.

Meer lezen?
Lifestyle: Yoga. Hoe doen mensen dat?
Fashion: Glitter en gruwel
Video: Vlog #13 Videoclip opnemen

Reacties

 1. Silkeblogs schreef:

  Ik vind het ook altijd verwarrend welke kant ik moet gebruiken, maar vanaf nu wordt het bij mij ook de bolle kant! =D

 2. Roos schreef:

  Hihi.. weetje dat dat ook geldt voor haarspeldjes..?
  Jeweetwel, die schuifjes. Die horen dus met het gekartelde
  randje naar beneden voor meer grip en ben je ook
  gelijk van t opwippende uiteinde af. Jaja.

 3. Annelies schreef:

  Oh! haha.. nou, dan moet ik dat ook maar eens gaan proberen. Ik gebruik ook altijd de ‘goede kant’. Misschien worden mijn wimpers wel voller en mooier als ik de ‘verkeerde kant’ gebruik.

 4. Rachel schreef:

  weer geweldig geschreven haha en verwarrend is het soms ja! liefs

 5. Anne-Sterre schreef:

  Ah, dit zou mij ook nog kunnen overkomen.

 6. Marushi schreef:

  Haha fijn dat je er toch uiteindelijk achter bent gekomen! 😉 Maar je heb ook zoveel soorten en maten mascara’s.

 7. Sheila schreef:

  Ik ga altijd voor de goedkopere met borsteltjes die niet te verwarren zijn qua gebruik :):)

 8. Denise schreef:

  ZO jaloers op je mooie lange wimpers!

 9. Kiss & Make-up schreef:

  Aha, dus blijkbaar doe ik het ook verkeerd dan 😉

 10. Eilish schreef:

  Haha zou ook wat voor mij zijn!

 11. Florentine schreef:

  Haha wat onwijs leuk geschreven weer! 😉

 12. Sofie Katelijne schreef:

  haha, ik heb dit eigenlijk ook altijd! Ik doe meestal een gokje en wanneer ik niet het gewenste resultaat verkrijg, wissel ik van kant haha :p

 13. Nesrin schreef:

  Scheelt dat ik gewoon een plat borsteltje heb 😉

 14. Shanti schreef:

  Omg, eye-opener! Ik heb ook een mascara met een lichtelijk bolborsteltje en gebruik die ook precies andersom. Ik ga het morgen meteen anders proberen haha!

 15. Ilse schreef:

  Haha, leuk geschreven! Leuke blog heb je!

 16. Karen schreef:

  Ik heb maar een kant borsteltje 😉

 17. Daniëlle schreef:

  Leuke post! Ik kijk best veel tutorials dus ik gebruikte het al op de goede manier!

 18. Joycerdt schreef:

  Al die verschillende soorten borstels vind ik ook verwarrend. Ik gebruik meerdere mascara’s en bij elk soort zit weer een ander soort borsteltje, pff..

  Lfs.x

 19. Hilde schreef:

  Oh wauw dat heb ik ook nooit geweten! Leuke vergelijking met Béla Bartók haha 🙂

 20. Carlijn schreef:

  Haha ben blij dat je er toch achter bent gekomen. Nu heb je dus nóg mooiere wimpers. Wat een prachtige foto ook van jou. Vind jouw foto’s sowieso pareltjes, heel knap.

 21. Jeanine schreef:

  Hihi bedankt voor het ophelderen van dit mysterie. Ik denk dat ik ‘m vast en zeker ook verkeerd gebruik. Prachtige wimpers heb je. Het instuderen van concerten laat ik aan jou over 😉

 22. Nadia schreef:

  Hihi, ik vind dit wel grappig om te lezen. Met ronde helpt het om hem te draaien terwijl je hem door je wimpers haalt 🙂

 23. Logophile schreef:

  Dat zou echt iedereen kunnen overkomen, volgens mij ben je ook niet de enige die het verkeerd gebruikt(e)

 24. Raya schreef:

  Wat een leuk geschreven stuk! Ik heb echt even moeten lachen 😀 xoxo

 25. Nicole schreef:

  Oh wauw dit wist ik dus ook niet! Leuk geschreven!

 26. Margo schreef:

  Haha, make-up blijft geheimen houden he? Ik merkte dit met oogschaduw brush. Als ik hem anders gebruikte, bleef het opeens zitten in plaats van dat het op m’n wangen viel. Goh… 🙂

 27. Je hebt echt een fijne schrijfstijl! En ik sukkel ook nog dagelijks met mascara, ookal heb ik het al zoveel gedaan, het blijft een kunst om mijn neus en ooglid niet te besmeuren 🙂

 28. Haha, soms kom je er inderdaad achter dat je iets al heel lang verkeerd gebruikt. Maar wel fijn dat je er dan achter komt hoe het wel moet!

 29. Nicole schreef:

  Wat heb je een leuke schrijfstijl zeg. Echt zo een leuk artikel dit!