Sax and the Pretty.nl

31 okt 2015

Glitter en gruwel

Geschreven door Femke, in Beauty Fashion

glitter
glitter
glitter
In het holst van de nacht fiets ik na een concert vanaf DH Centraal door de stad naar huis en al snel bots ik tegen een wegversperring op. Ik kijk op tegen enorme takelwagens, vrachtwagens en hijskranen met fel knipperende draailichten en een mannetje met oranje hesje aan steekt zijn hand op en gebaart dat ik moet afstappen. Ik kijk geschokt om me heen. Er moet toch op zijn minst iemand van het gebouw zijn gesprongen, gelet op de bombarie op dit tijdstip. Het is flink warm en ik trek mijn dikke sjaal driftig van mijn hals. Ik zie mannen in de weer met slangen en snoeren, ze dragen t-shirts en korte broeken. Dan zie ik het. Er is niemand van het gebouw gesprongen. Niets is minder waar: ze zijn de kerstverlichting van de Bijenkorf aan het ophangen.

De agressie borrelt in me naar boven. In het draailicht zie ik de glitterende kerstbomen die staan opgesteld in de etalage. Maar net op het moment dat ik op het punt sta om met fiets, saxofoonkoffers en al op de winkelruiten in te rijden, bedenk ik me. Dit jaar ga ik me er helemaal aan overgeven. Als ze glitter willen, kunnen ze het krijgen ook. Ik sla mijn sjaal driemaal om mijn nek, doe net alsof ik niet merk dat ik bijna stik van de hitte, groet de hardwerkende heren, geef ze een complimentje over de vallende sterren en ik fiets naar huis. Ik ga aan de glitter, maar stiekem gruwel ik ervan.

De volgende dag pak ik mijn nieuwe donkerblauwe glittertrui van H&M uit de kast. Hij is gemaakt met mooi glittergaren, dus geen kans op glittersporen. De voorkant is korter dan de achterkant en er zijn twee splitten aan de zijkant; perfect voor het nonchalant proppen in (glitter)rokjes terwijl de achterkant er lekker baggy uit hangt en daarmee je enorme kont enigszins camoufleert. Mocht je die hebben. Het blauwe glitterrokje, eveneens van H&M, is misschien wat te veel van het goede zo tegen november aan, maar straks tijdens het eerste kerstdiner zou ik hem zeker dragen. Daar blijft het dan ook bij, want tegen de tijd dat je aan het derde diner toe bent gekomen, pas je er niet meer in en verdwijnt dit gruwelijke glittergedrocht weer voor een heel jaar in de donkerste hoek van je kast. Mocht je nog niet zo in de glitters en engeltjes zitten zoals ik, dan combineer je de trui met een lichte spijkerbroek.

Om het feest compleet te maken lak je je nagels in Golden Goddess van e.l.f. Cosmetics. Deze nagellak doet me denken aan een heldere sterrenhemel, waarvan enkele sterren feller schijnen dan andere en dus aan 1001 nacht, het welbekende verhaal over Scheherazade, waar de Russische componist Rimsky-Korsakov in 1888 zijn gelijknamige suite op baseerde. Scheherazade vertelde haar man Koning Shahriaar, die, over gruwel gesproken, normaal gesproken al zijn echtgenotes na de eerste nacht doodde, 1001 nachten een verhaal dat maar niet eindigde, om aan de dood te ontsnappen. In Rimsky-Korsakov’s muzikale versie wordt ze door de viool uitgebeeld en het stuk wordt gezien als het beste van de Russische muziek en vooral het beste stuk van Rimsky-Korsakov zelf.

Geen 1001 nachten tot kerst, maar 55. Tijd voor de kerstkneuzen zoals ik om voorbereidingen te treffen. Geen Flight of the Bumblebee dit jaar, een ander stuk van Rimsky-Korsakov uit 1899 waarin een prins in een hommel verandert zodat hij weg kan vliegen. Een paar dagen later loop ik door de Bijenkorf en stoor me wederom aan de kerstbomen. De manager van het filiaal loopt toevallig voorbij en ik trek hem aan zijn arm. “Zeg meneer, mooie kerstboom, maar jullie zijn de piek vergeten.”

Reacties

 1. Stylish Mom schreef:

  Wat een leuke combi zo!

 2. Marushi schreef:

  Geweldig stukje! Haha met plezier gelezen! 😉

 3. jeapiebel schreef:

  Dat ze al bezig zijn met kerst dat is best wel weer even wennen al kan ik reden voor commercial snappen. Deze nagellak is echt leuk, maar geschikt voor feestdagen thema dat veel komt de komende tijd. Blauwe glitterrokje zou je goed staan bij het kerstdiner. 😉

 4. Shanti schreef:

  Wat geweldig geschreven weer zeg! En dat rokje zag ik vandaag toevallig hangen bij H&M, hij is zo tof!

 5. saskia schreef:

  Dat rokje vind ik wel erg gaaf, en de trui ook eigenlijk, ik ga even snel bij hem kijken op de site ;-0

 6. Sofie Katelijne schreef:

  Ik heb dezelfde trui maar dan in het groen! Ben er onwijs blij mee, zit zo lekker!

 7. Carlijn schreef:

  Poe ja, kerstverlichting ophangen is wel een wegversperring waard. Ik vind het rokje onwijs leuk. Ben zelf helemaal niet fashionable en draag zelfs naar het kerstdiner nog het liefst mijn onesie, maar deze zou ik best aan kunnen trekken. Toch hou ik het denk ik maar bij een glittertje op mijn ogen en wangen.

 8. Mariëlle schreef:

  Ik heb van de week zo’n soort rokje binnen gekregen van Forever21 en dan in rose goud. Ik vind het super leuk maar het is inderdaad wel meer opvallend. Ik vind de combinatie van de trui en rok super mooi!

 9. Nesrin schreef:

  Wat een mooi rokje! Ik vind de combinatie top.

 10. Saskia schreef:

  oooh wat een leuke combinatie! Blijven die pailletten een beetje aan het rokje hangen?

  Ik vind de kerstverlichting altijd wel gezellig als dat er weer hangt. Hangt hier in het hoge noorden ook alweer.

 11. Kiss & Make-up schreef:

  Feestelijk rokje, I like!

 12. Grim&Glam schreef:

  Zeker een mooie outfit voor kerst!

 13. Oh prachtig! Ik ben dol op glitter!

 14. Simone schreef:

  Wat een topartikel, haha! Ik vind de trui trouwens heel mooi, had hem al gezien in de winkel en toen vond ik hem niet zo interessant, maar nu ik hem zo zie vind ik hem prachtig.

 15. Jeanine schreef:

  Geweldig stuk weer Femke, ik heb een haat liefde verhouding met glitter. In december vind ik het altijd helemaal geweldig maar niet langer dan dat, daarna inderdaad weer snel de kast ermee in!

 16. Sytse schreef:

  Leuk geschreven zeg! Die trui doet heel chique aanzien. Cool.

 17. Dina schreef:

  Super leuk geschreven! Ik vind de trui heel mooi.

 18. Hilde schreef:

  Haha wat geweldig geschreven dit! 🙂 Ik vind het echt nog veeel te vroeg voor kerstbomen en -ballen, heb nog niet eens pepernoten gegeten dit jaar! :p

 19. Anna schreef:

  Hahaha, hele happening om kerstlampjes op te hangen. Wauw… Tja, de Bijenkorf weet wel van uitpakken natuurlijk. Heerlijk stukje weer. En: dol op glitters <3.

 20. Angèlique schreef:

  Leuk geschreven! Mooi rokje ook

 21. Wat schrijf je toch geweldig! En ik vind je outfit ook leuk!

 22. DQ schreef:

  Hahaha goed geschreven! Ik vind het vooral irritant dat het al zo vroeg begint (eigenlijk vooral bij Sinterklaas artikelen). Dan word ik helemaal enthousiast als ik het in de winkels zie en vervolgens realiseer ik me dat het nog onwijs lang duurt. X

 23. Florentine schreef:

  Gaaf! Ik vind je trui ook echt zo leuk! En sowieso vind ik je blog erg leuk,liefs!

Laat een reactie achter