Sax and the Pretty.nl

21 okt 2015

En zo verwijder je make-up

Geschreven door Femke, in Beauty Review

make-up verwijderen
make-up verwijderen
Je weet pas wat je mist, als je het kwijt bent. Of als het op is. Doorgaans probeer ik het zo lang mogelijk uit te stellen om de conclusie te trekken dat iets daadwerkelijk op is. Vooral wanneer een product in een tube zit, neem nu tandpasta. Op een gegeven moment heb je het punt bereikt waarop je er behoorlijk tegenop gaat zien om je tanden te poetsen, zodra er aan elke poetsbeurt een knap staaltje ochtendgymnastiek of avondrekkerij aan te pas moet komen voordat je nog een erwtje tandpasta van de tube kunt ontfutselen. Wanneer je zover bent dat op je kop gaan staan geen zin meer heeft, komt de schaar eraan te pas en knip je het bovenste deel van de tube eraf, zodat je de laatste resten tandpasta eruit kunt schrapen met je tandenborstel. Daar kan je het toch nog zeker twee extra dagen mee uitzingen. Ik kan niet ontkennen dat ik vervolgens met trots naar de uitgemergelde tube kijk zoals -ie daar dan op mijn wastafel ligt, alsof ik een strijd gewonnen heb, terwijl het enige wat ik had hoeven doen om mij (en de tube) bovenstaande moeite te besparen, was het simpelweg aanschaffen van een nieuw exemplaar tijdens mijn dagelijkse bezoek aan de lokale supermarkt.

Zo ging het ook met mijn tube Origins Checks and Balances Frothy face wash die ik, nadat ik de kop eraf geknipt had, met mijn vingers heb uitgelepeld alsof het een pot Nutella was. Maar het duurt niet lang voordat alle restjes zijn uitgedroogd en je jezelf ’s avonds keihard tegenkomt: hoe verwijder ik nu mijn make-up? Gelukkig heb ik nog een laatje met noodoplossingen en ging ik in de weer met watjes, oogmake-up remover en reinigingsmelk. Je kan poetsen en vegen wat je wil, desnoods nog even afspoelen met water, maar de keiharde waarheid is daar wanneer je je tonic gebruikt en je watje bekijkt: vies. Nog steeds. Het heeft een beetje iets weg van het lang blijven doorspelen op oude rieten; het onderdeel bij o.a. een saxofoon of klarinet dat door het blazen gaat trillen en het geluid veroorzaakt. Sommige rieten spelen lekker, sommige minder. De zoektocht naar een goed riet kan behoorlijk frustrerend zijn. Op een gegeven moment is zelfs een goed riet aan vervanging toe. Natuurlijk bepaal je zelf de klank, maar een goed of slecht riet kan wel van grote invloed zijn. Net zoals dat je huid valt of staat bij een goede verzorging.

Het duurde dus niet lang voordat ik een nieuwe tube van mijn geliefde Origins face wash aanschafte. Deze reinigingsschuim is perfect voor een gecombineerde huid en gaat dus een vette huid tegen, maar beschermt ook de droge zones. Nooit een strak, trekkerig of uitgedroogd gevoel meer. Je hebt maar een erwtje ervan nodig en het verwijdert met gemak alle make-up, zelfs van je ogen. Brandschoon en op een verantwoorde manier, want de producten van Origins bevatten krachtige plantenextracten, organische ingrediënten en 100% natuurlijke, essentiële oliën. Dat geeft de garantie voor een goede basis in mijn huidverzorging. Hadden mijn rieten ook maar zo’n formule.

PS: maak jij ook muziek en heb je daar vragen over? Stel ze dan vandaag, woensdag 21 oktober, vanaf 15.00u live aan mij tijdens een (video)chat op www.demuziekwedstrijd.nl.

Reacties

 1. Je weet dat iets een geweldig product is ,wanneer je het meteen mist! Dit klinkt dus super!

 2. Chelsey schreef:

  Klinkt heel goed!

 3. Kiss & Make-up schreef:

  Waauw, klinkt echt wel heel goed, knap dat hij zo moeiteloos alles verwijdert.

 4. Jeapiebel schreef:

  Ik herken het als je tube tandpasta doorknippen, dat doe ik ook vaak. Ik speel zelf geen saxofoon, maar ik snap de vergelijking met je huid. Het product Origins wil ik weleens proberen.

 5. Jeanine schreef:

  Als je eenmaal het perfecte product hebt gevonden dan vind je niet snel iets vergelijkbaars. Klinkt als een mooi product! Ik ben meer van het eindeloos uitknijpen. Knippen doe ik nooit omdat ik dan weer ergens een schaar moet gaan zoeken haha. Glazen potjes foundation schraap ik wel altijd leeg 😉

 6. Ysanne schreef:

  Haha ik kan ook nooit accepteren wanneer iets op is. ”Moet en zal nog iets eruit krijgen”. Fijn spul lijkt me dit!

 7. Annelies schreef:

  Ik ben geïntrigeerd!

 8. floor schreef:

  Klinkt goed<3

 9. Manon schreef:

  Nou dat klinkt wel goed zeg !

 10. Vlijtig Liesje schreef:

  Die facewash klinkt heel prettig. Een trekkerige huid is echt niet fijn namelijk. Leuke foto : )

 11. Marushi schreef:

  Origins is echt een heel fijn merk. Geweldige foto btw! XD

 12. Dit product ken ik helemaal niet! Ik gebruik altijd reinigingswater van garnier. Mijn engeltje haha.

 13. Lizzy schreef:

  Wat een lovende woorden over het product! Nu heb je me wel heel nieuwsgierig gemaakt! 🙂 Fijn ook dat je maar zo weinig nodig hebt! Ik gebruik een tonic voor mijn gezicht van de Etos! Ook heel fijn.

 14. Versatile Eva schreef:

  Klinkt als een fijn product! Hahah best herkenbaar, tubes openknippen om die laatste beetjes er toch nog uit te krijgen! (;

 15. Kirsty schreef:

  Dit klinkt wel als een heel fijn product! Ik probeer zelf altijd een voorraadje te hebben voor als een product opgaat en meestal lukt dat ook wel aardig gelukkig!

 16. Saskia schreef:

  Oooh, dit klinkt heel erg fijn. Ik draag alleen (bijna) nooit make-up, dus hoef ook niet echt mijn gezicht schoon te maken =D.

  • Femke schreef:

   Hey ho wacht, dit is niet alleen een make-up remover, maar ook een huidverzorgingsproduct. Je moet ondanks dat je geen make-up gebruikt wel degelijk je gezicht schoonmaken hoor! Deze zorgt voor een mooie balans tussen je vette en droge zones, maar er zijn ook nog andere versies te krijgen voor andere huidtypes! X

 17. Carlijn schreef:

  Haha jij schrijft zo leuk dat de essentie van je blog me volledig ontgaat, ik zit alleen maar te smullen van je schrijfkunsten. Ik was je een tijdje uit het oog verloren als blogger (sorry..) maar ik kom vanaf nu weer dagelijks terug!

 18. Tamara schreef:

  Klinkt heel goed!

 19. Denise schreef:

  Haha wat een heerlijk artikel weer, you go girl! Gebruik ‘m zelf ook 🙂

 20. Nesrin schreef:

  Klinkt erg goed, ik ken het merk niet, onthoud deze for sure want mijn zoektocht naar een goede face wash ain’t over yet.

 21. Anne-Sterre schreef:

  Ik vind de make-up remover van The Body Shop heel fijn, maar deze klinkt ook goed, zeker omdat het ook een verzorgingsproduct is.

 22. Dhini schreef:

  Klinkt goed

 23. Rachel schreef:

  Leuk artikel zelf verkoop ik ha-ra (ben ik nu een klein jaar mee bezig) en daar heb ik al zoveel vrouwen mee geholpen, mensen met acne, pubers jonge vrouwen tieners, oudere vrouwen! het is puur geen alcohol, geen silicone en geen parfum! ideaal een aantal bloggers hebben er ook al over geschreven: marielle van gekopmakeup en manon Boerakker van inspiiredbylife! x

 24. Sofie Katelijne schreef:

  Hahaha! Lijkt me een heel fijn product!

 25. saskia schreef:

  Ah klinkt super. Sinds vorige week gebruik ik zelf philosophy, daar ben ik ook wel erg blij mee 🙂

 26. Bertine schreef:

  Had ik niet verwacht van dit product! je maakt altijd zulke mooie foto’s van jezelf!

 27. Marleen schreef:

  Klinkt super! Ik gebruik tegenwoordig de Garnier micellair water en die is ook super! x

 28. Anna schreef:

  Hahaha, ja, ik zie als de tube bijna leeg is er ook altijd echt tegenop om mijn tanden te poetsen. Zo typisch! Wat klinkt dit product goed. Fijn om er maar een erwtje van nodig te hebben, daar word ik altijd blij zijn. En yay voor een wondermiddel tegen een droge huid!

 29. dat klinkt als een fijn/goed product!

 30. Sas schreef:

  Klinkt als een fijn product! Ik gebruik zelf de doekjes van Hema, erg tevreden over.

 31. BeautybyJuly schreef:

  Klinkt als een fijne make-up remover! Mocht je eens met je handen in het haar zitten omdat alles op is en je je make-up er niet af krijgt…. Pak gewoon een klein beetje olijfolie en je zal zien dat je binnen no time alles eraf hebt (incl. waterproof make-up).

 32. DQ schreef:

  Wat heb jij altijd leuke foto’s bij je artikels 🙂 X

 33. Grim&Glam schreef:

  Klinkt dus heel goed! Heb dat ook bij mijn remover van Bioderma.

 34. Joycerdt schreef:

  Zelf ben ik al heel lang zoekende naar de reiniger, dus deze ga ik zeker ook eens proberen!

  Lfs.x

 35. Shanti schreef:

  Ooooh hoe herkenbaar! Ik denk iedere keer er komt nog wel wat uit, echt er komt nog wel genoeg uit om mijn make-up eraf te halen.. en dan ineens sta je zonder en woon je in een dorp waar je make-upreiniger niet bij de plaatselijke drogisterij ligt.. dus sta ik weer een paar dagen te vloeken tot ik toch maar de moeite neem om ergens heen te rijden waar ik hem wel kan halen. Maar niet dat ik dan vast haal als hij bijna op is he, want écht ik kan er heus nog wel een week mee doen;-)

 36. peggy timmermans schreef:

  Ik vind dit ook een erg fijne reiniger! Vooral op wat ‘vettere’ dagen grijp ikernaar!

 37. Florentine schreef:

  Wauw klinkt goed, en wat schrijf je toch onwijs leuke artikelen!!! ♥

 38. Mariëlle schreef:

  Ik heb nooit wat van dit merk geprobeerd maar ik ben wel héél benieuwd!

Laat een reactie achter