Sax and the Pretty.nl

15 okt 2015

YSL Touche Éclat – het concealen van de herfst

Geschreven door Femke, in Beauty Review

ysl touche éclat
ysl touche éclat
ysl touche éclat
Er zijn in het dagelijks leven heel wat dingen op te noemen waar ik spontaan wallen van krijg. Van die hangende, rimpelige zakken onder mijn ogen. Excuses voor de woordkeuze, maar zolang de Dikke van Dale weigert om -al is het maar een romantische- beschrijving van deze krengen in hun woordenboek op te nemen, geef ik de voorkeur aan die van mezelf.

Het is weer herfst, daar krijg ik wallen van, maar het gezeur over de start van dit seizoen is eigenlijk de grootste storm waar ons land tot nu toe door is geteisterd. Ik draag er graag mijn steentje aan bij. Zo vraag ik me af  wat er in het hoofd omging van de opdrachtgever van de heren met aanzienlijke bierbuiken en ietwat te kleine oranje hesjes die gisterochtend mijn straat terroriseerden met een blaaskanon. “Jullie blazen de herfstblaadjes naar de ene kant van de straat en wanneer jullie daarmee klaar zijn steken jullie over en blazen de herfstblaadjes weer terug naar de overkant, inclusief al het opstuivende zand waardoor het lijkt alsof je door de Sahara loopt in plaats van door de straten van Den Haag. Als er iemand voorbij fietst ga je stug door, sterker nog, zorg ervoor dat ze voelen dat het herfst is!” Hoestend, proestend en met doorlopen ogen bereikte ik zo het einde van de Regentesselaan en net toen ik me enigszins begon af te vragen wat hier in godsnaam het nut van zou kunnen zijn, behalve een stel droeftoeters aan werk helpen, viste ik mijn Chanel-spiegeltje uit mijn tas, keek naar mijn onder het zand bedolven gezicht en dacht: concealer. De herfst blaas je niet zomaar weg, maar de wallen daarentegen….

Want ik heb me toch een pareltje ontdekt. Touche Éclat van Yves Saint Laurent is eigenlijk een highlighter. Gigantische wallen of donkere kringen heb ik niet, ik overdreef een beetje, dus concealer vond ik altijd overbodig. In plaats daarvan poederde ik maar wat onder mijn ogen, ook goed. Totdat ik deze highlighter probeerde, die ook zonder foundation zijn werk doet. Het geeft net dat frisse aan je blik, zonder witte kringen, wat met een concealer vaak het geval is. Hij trekt niet in de lijntjes, maar lijkt als een verzorgende crème te werken die het licht mooi weerkaatst. Het geeft je weer wat hoop wanneer je in de spiegel kijkt. Net zoals Vivaldi dat doet, die met zijn De Vier Jaargetijden of nog beter Le Quattro Stagioni (in dit geval dus geen pizza) aan elk jaargetijde een concert opdroeg. Zo ook aan de herfst. Ik hoor je denken: dat kan nooit een mooi stuk zijn. Maar in zijn muziek hoor je hoe wijnboeren de oogst binnenhalen en daarna vredig in slaap vallen, omdat de lucht aangenaam koel is. Jagers die een prooi volgen en met hoorns, geweren en honden eropuit gaan. En ze dansen en zingen. Dat wil ik ook. Maar tegenwoordig hebben we slechts boze, dikke mannetjes in oranje hesjes die ons met kanonnen richting kerst blazen. Was het maar snel weer lente. Tot die tijd hebben we concealer. En Vivaldi.

Reacties

 1. Vlijtig Liesje schreef:

  Toch wel handig dat er hulpmiddelen zijn om oneffenheden weg te werken!

 2. Marushi schreef:

  Ach joh! Zulke wallen heb je echt niet hoor! Valt reuze mee 😉 Maar wel een handig dingetje!

 3. Nesrin schreef:

  Leuk geschreven weer. Helaas heb ik iets sterker spul nodig want deze concealer van YSL werkt mijn donkere kringen niet zo goed weg.

 4. Grim&Glam schreef:

  Ik heb toevallig vandaag ook een artikel geplaatst over het wegwerken van donkere kringen, haha. Ik vind deze een erg natuurlijk effect geven. Wel mooi en hij werkt inderdaad highlightend en dat geef juist een frisse look. I like it!

 5. Lizzy schreef:

  Ik vind je wallen nog wel meevallen! Zelf kan ik écht niet zonder concealer. Deze van YSL lijkt me super fijn! De dekking ziet er prettig uit! 🙂

 6. floor schreef:

  Wow, prachtig resultaat, en je wallen vallen heel erg mee<3

 7. Jeanine schreef:

  Ik zou bijna vergeten dat het om de concealer gaat zo boeiend als je schrijft. Maar een mooi resultaat. Ik ben dol op de vier jaargetijden van Vivaldi!

 8. Amy schreef:

  Deze concealer zou ik ook graag eens proberen! Hoor er zoveel goeds over 🙂

 9. Anna schreef:

  Pfff, zo’n hekel ook aan wallen. ‘Rimpelige zakjes’ inderdaad, haha! Gelukkig zijn ze prima weg te werken :). PS: super leuk om te lezen weer, zo’n verhaaltje eromheen.

 10. debby schreef:

  Deze staat al zolang op mijn ik wil hebben lijst. Momenteel heb ik een soort gelijk product van de Hema en die doet het ook aardig goed moet ik zeggen.

 11. gea schreef:

  Ziet er goed uit, mooi resultaat.

 12. Ysanne schreef:

  Wat een mooie concealer! (En ja amen, ik word ook zo moe van de anti en love herfstlijstjes)

 13. jeapiebel schreef:

  Gelukkig dat je een beetje overdreef over wallen of donkere kringen. 😉 Hij klinkt als een goed product, zeker dat hij niet in de lijntjes trekt.

 14. Kiss & Make-up schreef:

  Heb deze lang gebruikt, en inderdaad, ’t is wel een goeie oplichtende concealer. Ik gebruikte ‘m wel enkel onder mijn ogen.

 15. Joycerdt schreef:

  Mooi resultaat zeg. Je hebt geen giga wallen vind ik, maar t hele kleine beetje wordt mooi gecamoufleerd!

  Lfs.x

 16. Sas schreef:

  Ziet er erg mooi uit, valt best mee die wallen…

 17. Gina schreef:

  Ik zie bij jouw helemaal geen wallen? Je ziet er super uit zonder!Maar deze van YSL is zo fijn! 🙂

 18. Versatile Eva schreef:

  Je wallen vallen anders wel goed mee hoor! Ik heb er ook niet zo heel veel last van, maar dit lijkt me wel een fijn product!

 19. Logophile schreef:

  Lijkt me wel een leuk product

 20. kim schreef:

  Wat een mooi resultaat! Je hebt niet echt wallen hoor 🙂

 21. Een pareltje ontdekken is zo’n fijn gevoel, haha! Het resultaat is prachtig!

 22. Saskia schreef:

  Leuk geschreven weer. Zelf gebruik ik heel graag de ester lauder double wear. Ook super 🙂

 23. Kirsty schreef:

  Wat fijn dat deze nét dat beetje extra doet dan alleen een poeder voor je! Hij geeft een mooi resultaat!

 24. DQ schreef:

  Wat een leuke foto’s 🙂 Ik vind het een mooi resultaat! X

 25. Maggie schreef:

  Zoooo mooi Vivaldi!! Dank je voor het delen, meteen vrolijk!!

 26. Florentine schreef:

  Wauw erg mooi! En je maakt ook altijd erg heldere en mooie foto’s vind ik 😉

 27. Iris Larisa schreef:

  Concealer en Vivaldi.. heerlijke vergelijking haha! Ik heb ‘m ook, erg fijn! Al vind ik juist voor de herfst een iets beter dekkende concealer fijner met die hangende zakken onder de ogen hahah X

 28. Wow, die highlighter geeft je gezicht echt een mooie glow!
  Net een engeltje 🙂

 29. Marleen schreef:

  Ik vind het zo’n mooi product! Ik sta toch elke keer weer bij het schap en dan twijfel ik haha! Hij is wel vrij prijzig, dat is zo jammer! x

 30. Veer schreef:

  Ziet er uit als een fijn product!

 31. Annelies schreef:

  Ik wil deze concealer al heel eens uitproberen, maar heb mezelf nog niet kunnen overtuigen door de prijs!

 32. Dascha schreef:

  Die concealer wil ik ook graag proberen!!

  xoxo
  http://www.its-dash.com

 33. Touche Éclat is een product wat mijn moeder altijd gebruikte en als ik een feestje had, dan mocht ik hem lenen. Inmiddels gebruik ik hem zelf ook, want het is echt een geweldig fijn product!

 34. Ik heb de touche éclat ook, fijn product he.

  x Karen
  http://dressinginlabels.blogspot.com

Laat een reactie achter