Sax and the Pretty.nl

14 okt 2015

Vier klassiekers in een doosje

Geschreven door Femke, in Beauty Review

e.l.f. blush palette
e.l.f. blush palette
e.l.f. blush palette e.l.f.2 e.l.f.3 e.l.f. blush palette
Nu moet je niet denken dat ik niet kon kiezen uit bovenstaande foto’s en ze dus voor het gemak maar allemaal in deze blogpost verwerk. In tegendeel. Ik test blushes. Zie je het verschil? Er zijn van die producten, die heb je voor het leven. De Benefit Posie Tint blush is er een waar ik zo’n soort verhouding mee heb. Ik ben er nog nooit van afgeweken; zodra het einde nog maar een beetje in zicht is, schaf ik al een nieuwe aan. Mocht het goedje ooit van de markt worden gehaald, kun je me vinden op Timboektoe.

Maar goed, af en toe een beetje experimenteren kan geen kwaad. Je moet toch oppassen dat je niet saai wordt. Zoals die ene keer toen ik mijn eeuwenoude blonde haar bruin verfde…ach, daar gaan we het niet meer over hebben. De moraal van het verhaal is: verandering is goed. Je luistert ook niet je hele leven lang elke dag naar hetzelfde liedje. Ik luister wel al twee jaar bijna elke dag naar het vioolconcert van Tchaikovsky. Dat wissel ik zo nu en dan af met het vioolconcert van Mendelssohn of Britten. Deze laatste klinkt op het eerste oor wat vreemd, omdat het al gelijk zo gespannen en lyrisch begint, gevolgd door het snelle scherzo dat via een cadens overvloeit in een langzame passacaglia, dat is afgeleid van een 16e-eeuwse Spaanse dans. Het einde van dit concert is niet groots en meeslepend, zoals meestal het geval is, althans dat ligt eraan hoe je het interpreteert. Het einde is juist heel dubbelzinnig en hangt eigenlijk in de lucht.

Dat laatste slaat ook op het blush palette van het merk e.l.f. Cosmetics, dat goedkope make-up aanbiedt. Mijn Posietint is behoorlijk aan de prijs en misschien een tikkeltje saai en nu heb ik ineens vier kleuren in een doosje. Deze kleuren hebben geen naam, dus ik zal ze voor het gemak even Bach, Mozart, Britten en Mahler noemen. Tsja, hadden ze het zelf maar moeten doen en als je mij eenmaal mijn gang laat gaan… Over alle kleuren moet gezegd worden: prima pigmentatie. Een beetje oppassen zelfs, voor je het weet bloos je iets teveel. Dat is dan ook mijn enige commentaar op de blushes, kwalitatief zijn ze alle vier goed en dus hoef je dit palette alleen maar in je tas te gooien (wel voorzichtig, de bijgevoegde spiegel is fijn!) en later op de dag te bepalen wat vandaag je favoriete kleur is.

Bach is oud en vertrouwd, eigenlijk mijn Posietint in poedervorm, maar minder goed op te bouwen, omdat er dan wel een aanzienlijke laag poeder op je gezicht ligt. Mozart is de bronzer van het kwartet, die voor mij helaas een tikkeltje aan de oranje kant is. Op de foto heb ik hem enthousiast aangebracht op mijn slapen, jukbeenderen en kaaklijn en dan is -ie toch wat aanwezig. Geen paniek, simpelweg niet mijn kleur, verder een prima bronzertje. Britten is zoals eerder genoemd in het begin wat vreemd, maar dreigt nu toch favoriet te worden. Het is eigenlijk de knal-versie van Mozart, dus mooi voor de herfst. Mahler is heftig, maar ook zacht vanwege een shimmer en zal het goed doen bij witte kleding. Gelukkig heb ik daar een kast vol van.

Mocht ik dus in de toekomst eens behoefte hebben aan iets anders, dan maakt het Blush Palette van e.l.f. een goede kans om van de reservebank te worden gehaald, net zoals ik Tchaikovsky af en toe verruil voor Britten. Hoewel, of het palette net als het vioolconcert van Britten als een van mijn favorieten eindigt, laat ik nog even in de lucht hangen…

Reacties

 1. jeapiebel schreef:

  Verandering is zeker goed 😉 Ik denk al zelf om mijn haar rood te verven. Maar zin heb ik echt nog niet, het is alleen nog maar in mijn gedachten. Bach, Mozart, Britten en Mahler vind ik echt een mooie haarkleur bij je staan. Een goede naam voor oogschaduw en past echt bij je liefde van de muziek. 😉 Ik denk dat van deze palet de Mozart met oranje tint het meeste bij me past.

 2. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik vind het hele mooie tinten! Alleen in het doosje al oogt het schitterend!

 3. Anna schreef:

  Ziet er mooi uit! Goed ook om verschillende blushes te testen/gebruiken. Ik heb er eigenlijk maar eentje en die doet al best lang trouwe dienst. Wellicht eens tijd voor iets nieuws :).

 4. debby schreef:

  Wat een mooie kleuren zeg en wat heb jij een prachtige bleke huid!

 5. Annelies schreef:

  Hele mooie kleuren! Jij haalt ook echt geen troep in huis he? 😉 Je hebt altijd van die mooie en fijne producten.

 6. Manon schreef:

  Ik vind hem heel erg mooi! Gebruik het eigenlijk veel te weinig!

 7. Chelsey schreef:

  Erg mooi! En ik vind dat je altijd zo leuk schrijft, altijd plezierig om te lezen 🙂 x

 8. Nesrin schreef:

  Mooie kleuren zijn het, snoepjes voor het oog…

 9. Desiree schreef:

  Haha, ik blijf het grappig vinden dat je make up verbindt met de klassieke muziek! Interessante combinatie! 😉

 10. BRUNETTEONTREND schreef:

  Zo een mooie pigmenatie hebben ze ook, lijken mij erg goede producten! En ik hou echt zo van je schrijfstijl, fantastisch! 😀
  http://www.brunetteontrend.com

 11. Margo schreef:

  Ik vind het elke keer zo leuk hoe je je grote-liefde-muziek aan je blog onderwerpen kan verbinden, zelfs met make-up. Knap! Ik vind de foto’s prachtig, ik hou ook echt van doosjes met een paar kleurtjes. Keuze is belangrijk! De ene dag wil je blozen, de andere dag shinen. Ik snap het wel. 😉

 12. Kirsty schreef:

  Wat een mooi blush palette! Ik moet zeggen dat ik zelf wel graag afwissel met blush, maar stiekem ben ik wat betreft bijvoorbeeld mijn haar juist weer heel saai en houd ik het bij dezelfde kleur en ongeveer dezelfde lengte haha! Vooral de eerste en de derde blush vind ik wel heel mooi staan!

 13. Bertine schreef:

  mooie blushes! toffe foto;s ook! en ik vind je haar kleur echt mega tof!

 14. Carmen Jardin schreef:

  Jouw schrijfstijl vind ik zo leuk!

 15. Femke schreef:

  Wauw, wat een prachtige blushes. Ik denk dat -vooral vanwege het najaar- de tweede tint die je draagt mijn favoriet is. Echt een gezonde najaarsblos!

 16. Anne-Sterre schreef:

  Mooi, zo subtiel. Verandering is goed, maar als een product goed is verandering ik niet zomaar.

 17. Amy schreef:

  Wat vind ik de draai die je geeft aan je artikelen toch enorm bijzonder! Van de kleurtjes is nummer 3 mijn favoriet denk ik, op muziekgebied vind ik Mendelssohn een prachtige keus 😉

 18. Iris Larisa schreef:

  Hahaha wat heerlijk dat je je eigen namen maar aan de kleuren geeft! Ik vind Britten & Mahler erg mooi staan bij je huid en haar – al mede platinum blondie ken ik dat gevoel dat blushes te snel oranje of ‘warm’ zijn haha. Maar die twee lijken twee mooie koele kleurtjes! X

 19. Marie schreef:

  très sympas, j’adore !
  Kiss, Marie
  http://www.luxetoutou.com

 20. Rachel schreef:

  wauw jou staat ook alles! ik vind het mooi!

Laat een reactie achter