Sax and the Pretty.nl

2 sep 2015

Gekleurde eyeliner – schandalig avontuurlijk

Geschreven door Femke, in Beauty

gekleurde eyeliner - sax and the pretty
gekleurde eyeliner - sax and the pretty
gekleurde eyeliner - sax and the prettygekleurde eyeliner - sax and the pretty
gekleurde eyeliner - sax and the pretty
De première van de paarse mascara, zo’n twee weken geleden, verliep grotendeels soepeltjes. Niet te veel rellen, tomatengooierij en boe-geroep. Geen reacties waaruit bleek dat het schandalig was en echt niet door de beugel kon. En dus besloot ik, avontuurlijk als ik inmiddels ben, er nog een schepje bovenop te doen en er voorlopig nog geen streep onder te zetten. Of eigenlijk wel. Een paarse.

Op 29 mei 1913 vond er ook een première plaats, namelijk van Le Sacre du Printemps, een ballet waarvoor Igor Stravinsky de muziek schreef. Deze première van de Sacre was, in tegenstelling tot die van de paarse mascara, verre van succesvol. Al direct nadat de eerste noten waren gespeeld, kwam het publiek in opstand en ging een groot gedeelte zelfs met elkaar op de vuist. Dat zie je tegenwoordig alleen nog maar in voetbalstadions, maar vroeger zaten de zalen tijdens concerten bomvol met hooligans. De componist Ravel was er ook bij aanwezig, deelde tevens een paar rake klappen uit en hij voorspelde dat deze première een belangrijke betekenis zou gaan krijgen in de muziek. Daar had hij gelijk in. De dirigent moest zelfs het gebouw via het toiletraampje verlaten, daar hij het er anders niet levend vanaf zou brengen. Daar kunnen we tegenwoordig alleen nog maar van dromen. Het probleem was dat de muziek voor die tijd ongewone ritmische accenten bevatte en veel maatwisselingen. Schandalig. De bijbehorende dansers waren verkleed als boeren en schudden met hun lichaam en stampten met hun voeten en de vraag was of dit nog wel ballet genoemd mocht worden. Ik vermoed dat hier de grondbeginselen liggen van twerken. Deze vorm van kunst wordt tegenwoordig beloond met awards en andere grote prijzen en rijkdom, dus het mag duidelijk zijn dat Stravinsky ver vooruit liep op zijn tijd.

Terug naar de première van de paarse ooglook. Die maak je namelijk compleet met de Babydoll Eyeliner van Yves Saint Laurent in de kleur Amethyst Light. Er zijn nog meer kleuren, net zoals de bijbehorende mascara’s en dat maakt het erg moeilijk om te kiezen. Ik vermoed dat een volgend bezoekje aan Douglas mij gaat verleiden tot de aankoop van de koperen kleur, zwart met goud, bronzen of wellicht de blauwe variant. Het lijntje heb je overigens zo getrokken. Geen bibberige toestanden en knoeisels. Ook de mascara krijgt van mij een vijfsterren recensie, in tegenstelling tot de Sacre de volgende ochtend in de krant, die het nieuwe stuk omschreef als ‘de slachting van het trommelvlies.’ Tegenwoordig wordt het stuk overigens beschouwd als een van de grootste meesterwerken aller tijden. Of je paarse ooglook daar tegenop kan, is nog maar de vraag.

Reacties

 1. Wauw! Deze look is prachtig!

 2. Desiree schreef:

  Het moet niet gekker worden! De eyeliner staat je prachtig!

 3. Silkeblogs schreef:

  Ik ben fan van paars, en van deze look! =D

 4. robin schreef:

  wow je kan het super goed hebben!

 5. Annelies schreef:

  Mooooi! Deze kleur staat je heel goed. Ik hou er wel van om gekleurde eyeliner te gebruiken. staat zo lekker vrolijk. Al zijn er mensen die het kunnen overdrijven hihi. Een beetje subtiliteit is helemaal niet erg.

 6. Anne-Sterre schreef:

  Lekker kleurtje, net als het verhaal eromheen.

 7. Manon schreef:

  Prachtige kleur, staat je heel mooi!

 8. Nesrin schreef:

  Staat je heel goed. Mooi!

 9. Roos schreef:

  Weer zo tof! Doe je goed!

 10. Logophile schreef:

  Wauw, mooi gedaan!

 11. Sanae schreef:

  LOVE this! Ik gebruik blauwe mascara en eyeliner haha! Kan prima!

 12. Maggie schreef:

  Belachelijk!! Wat gaaf!! Ik gebruik bij uitzondering make up. Ik ben zo iemand die in haar ogen wrijft of lippenstift meteen uitsmeert in het hele gezicht… Not Done. Deze kleur vind ik wel erg cool! Maar dat komt ook omdat het matched met jouw ogen!!

 13. Sofie Katelijne schreef:

  Superleuk! Om de een of andere onbestaande reden heb ik dit nog nooit geprobeerd.. Moet ik toch eens doen!

 14. wendy schreef:

  WOW! gewaagd, maar het staat onwijs mooi! <3

  XxX
  http://www.wendyvansoest.com

 15. Florentine schreef:

  Het staat je super leuk!

Laat een reactie achter