Sax and the Pretty.nl

1 sep 2015

Back to school – dacht het niet

Geschreven door Femke, in Fashion

Back to school - sax and the pretty - femke steketeeBack to school - sax and the pretty - femke steketee
Back to school look - sax and the pretty - femke steketee
Back to school look - sax and the pretty - femke steketee
De gemiddelde scholier trekt tegenwoordig een strakkere winged eyeliner dan ze kunnen spellen en kaftpapier koop je alleen nog wanneer je geld over hebt, nadat het schap van budget make-up merk Essence en Catrice bij Kruidvat compleet is geplunderd. Vroeger ging ik nog voor dikke lagen roze markeerstift over mijn genoteerde huiswerk in mijn agenda, maar nu kies je liever voor een dikke laag foundation op je gezicht, zodra de eerste schooldag weer in zicht is.

Wat ben ik blij dat het niet meer hoeft. Niet meer jezelf afvragen wie er naast je gaat zitten op de eerste dag in 3 Havo, wie er nieuw is en of ze je wel aardig vinden. Nooit meer de rotkop van je leraar Duits (ik hoop dat hij geen beautyblogs leest, anders: Entschuldigung) na de vakantie aanschouwen, spijtig dat hij tijdens zijn reis niet ergens op een grimmig vliegveld onterecht is opgepakt, zodat hij voorlopig niet in Nederland kan zijn. Of op het conservatorium: bedenken wat je gaat spelen op je eerste les en dat stuk al minstens een week voorbereiden, anders klink je als een ezel en begint je leraar te twijfelen waarom hij je vlak voor de zomervakantie ook alweer heeft aangenomen, wat door het jaar heen toch nog vaak genoeg voorkomt, maar het is zo lullig als het schooljaar op die manier moet beginnen.

En zo liep ik door de Zara. Kalm, beheerst en afgestudeerd. Genietend van de hysterische meisjes om me heen, naarstig op zoek naar een outfit voor de eerste dag op school. Hun plastic tasjes van Kruidvat wapperend om hun pols, scrollend door de kledingrekken. En daar zag ik het. Het perfecte schoolpakje. Het bestond uit twee delen, een rokje en een topje, allebei gebreid. De tuttigheid ten top. Toch zag ik mezelf er al helemaal in lopen. Niet op school, maar misschien bij een repetitie. Misschien wel tijdens de repetities die deze week beginnen met het Residentie Orkest. En als ik dit niet aan doe, wat dan? En welke make-up past er bij Gershwin en Bernstein? Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd wie er daar naast me zit, want mijn twee collega’s op saxofoon zijn wegbezuinigd. Ik hoop ook dat ze me daar aardig vinden. En stiekem hoop ik ook dat de dirigent ergens op een grimmig vliegveld…

Reacties

 1. Desiree schreef:

  Ah wat cool! Heb je een baan bij het residentie orkest!?

 2. Manon schreef:

  Ik heb dat ook dat ik rustig door de winkels loop en iedereen loopt te stressen om nog wat dingen te kopen voor school enz.

 3. Anne-Sterre schreef:

  Herkenbaar. Leuk dat tweedelige pakje, staat je goed. Succes met de repetities.

 4. Silkeblogs schreef:

  Superleuke outfit!

 5. Roos schreef:

  Gaaf! En een nog zelfverzekerder uitstraling zo!

 6. Sanae schreef:

  Gefeliciteerd! Het voelt heerlijk om afgestudeerd te zijn. Love the pics btw!

 7. Stephanie schreef:

  Wat heerlijk geschreven! Leuke outfit en wat lijkt het mij ook heerlijk om afgestudeerd te zijn! 🙂

 8. Florentine schreef:

  Wat kan jij onwijs leuk schrijven! ♥
  Gave outfit ook!

 9. Nesrin schreef:

  Je ziet er super classy uit en wederom weer heel leuk geschreven zoals jij altijd doet.

 10. Lilussh schreef:

  Nogmaals, love your writing!

 11. Wat lijkt het me heerlijk om klaar te zijn!

 12. Kirsty schreef:

  Leuk geschreven! Toffe outfit ook, ik vind het er erg classy uitzien!

 13. sammie schreef:

  Leuk beeldend geschreven, zie het al voor me 🙂 Outfit staat je goed, helemaal niet tuttig!

 14. kim schreef:

  Wat schrijf je leuk! En erg mooie foto’s ook! Leuke outfit. <3

 15. Marushi schreef:

  Oh my god, zooo met je eens haha. Ben blij dat ik al die gein al achter de rug heb. Maarja nu heb je geen stress van examens maar van andere dingen haha 😛

 16. Saar schreef:

  Hihihi 😉 Gave outfit!

 17. Logophile schreef:

  Leuk artikel! En mooie outfit ook wel

 18. saskia schreef:

  Mooie foto’s weer! Herkenbaar ook, denk weleens terug aan mijn schooltijd maar ben ook weer blij dat het voorbij is 🙂

 19. Prachtige outfit en heel herkenbaar die spanning voor de eerste schooldag, ik had ook wat spanning voor stage, maar tot nu toe valt het gelukkig nog mee!
  Liefs, Iris

 20. wendy schreef:

  Ik moet er ook echt niet meer aandenken om in de schoolbanken te zitten. Het enige wat ik mis is mijn gratis OV, haha.

  XxX
  http://www.wendyvansoest.com

 21. Vlijtig Liesje schreef:

  LOL. Uiteindelijk houd je dus dezelfde zorgen.

  Maar je outfit vind ik geweldig!

Laat een reactie achter