Sax and the Pretty.nl

22 aug 2015

De beste scrub voor je gezicht

Geschreven door Femke, in Beauty

gezichtsscrum sax and the pretty
Origins is een “groen” merk, voor zover dat kan. Ik vraag me af waar ze al die bomen en planten hebben staan. Misschien wel in Noorwegen. Dat zou perfect zijn, want de Noorse componist Edvard Grieg inspireerde een van zijn stukken, namelijk zijn Symfonische Dansen, bestaande uit vier delen, op Noorse volksdans-melodieën. Luister alleen al naar het intro, zoals in mijn laatste vlog of het hele liedje hier en je kunt het je helemaal voorstellen hoe acrobatisch en atletisch die dansen eruit moeten zien tussen al dat groen.

Hoe dan ook, ik vind deze muziek perfect passen bij een van mijn favoriete producten van Origins, namelijk Modern Friction Nature’s gentle dermabrassion, die net als het eerste deel van Grieg’s Symfonische Dansen zacht, maar doeltreffend werkt. Het begint met het pure, Noorse dansthema en je brengt de scrub dan ook op een droog gezicht aan, waarna je het in ronddraaiende bewegingen inmasseert. Het middengedeelte is langzamer en intenser, want zodra je er een beetje water bijvoegt begint de scrub te schuimen. Vervolgens weer een korte aanloop, terug naar het bekende dansthema, waarbij je de scrub goed afspoelt.

Het verschil met de “gewone” scrubs is dat deze vaak bestaan uit een olie-achtige substantie met wat grove deeltjes erin die inderdaad lekker scrubben, maar naar mijn idee meer kwaad dan goed doen en je huid droog en trekkerig achterlaten, waardoor je na het afspoelen direct een flinke laag van je meest hydraterende dagcrème wilt smeren om de boel te blussen. Zo, dat heb je weer voor een week achter de rug. Niet met Origins, want na het scrubben heeft mijn huid een verrassend mooie en gezonde kleur en voelt aan alsof het een boost heeft gehad, een kleine oppepper. En dat terwijl ik altijd dacht dat het scrubben van je gezicht het soort kwaad was dat je je gezicht even aanricht maar waar, indien je het niet te vaak doet, je huid op lange termijn de vruchten van plukt. Dat het nu zo goed voelt heeft vast te maken met wat er niet in deze scrub zit; geen conserveringsmiddelen zoals parabenen. Ook de minerale oliën, die vaak twee gezichten hebben, zijn achterwege gelaten. Daarnaast bevatten de producten van Origins geen dierlijke ingrediënten en wordt er sowieso niet op dieren getest, maar heeft het merk een vrijwellig testpanel, bestaande uit mensen dus.

En zo is er dus eindelijk een gezichtsscrub die net als Edvard Grieg en zijn muziek, in al zijn eenvoud, zonder al te veel chemische toevoegingen, zijn werk goed doet. Bij deze met liefde toegevoegd aan mijn klassieke repertoire.

Reacties