Sax and the Pretty.nl

13 aug 2015

Gekleurde mascara – avontuurlijk?

Geschreven door Femke, in Beauty

gekleurde mascara femke steketee sax and the pretty
gekleurde mascara - femke steketee - sax and the pretty
gekleurde mascara - femke steketee - sax and the pretty
Avontuurlijk zijn op het gebied van make-up is niet echt aan mij besteed. Dat klinkt vreemd uit de mond van een beautyblogger, maar ik hou niet van geplamuurde gezichten, pandabeerogen, regenbogen en spinnenpoten. Dat laatste is misschien een beetje gelogen, want er zijn van die dagen dat ik het stiekem heerlijk vind om flink tekeer te gaan met een oude mascara en de hele dag als vanzelf een beetje verbaasd, maar met een wijd opengesperde blik uit mijn ogen te kijken, af en toe ja of nee knikkend. Beetje blush erbij. Klaar.

Bovenstaande ooglook komt altijd zeer goed van pas bij sommige muzikale repetities. Soms schrijft een componist (eentje die nog leeft) een nieuw stuk en wanneer je dat met een stuk of tien muzikanten, een ensemble, voor het eerst bekijkt en de ingewikkelde ritmes aanschouwt, die over het algemeen enkel en alleen door een robot, oftewel midi file, gespeeld kunnen worden en iedereen zit door elkaar heen te tetteren hoe het nu precies in elkaar steekt, wil ik nog wel eens deze blik inzetten. En dan snak ik naar een stukje Ravel of Bozza. Laatst zag ik een vrouwenrugbyteam op televisie. Ik zag meteen de gelijkenis.

Een vrouwelijke rugbywedstrijd ziet er altijd uit alsof niemand van de (hoeveel?) spelers weet wat de spelregels zijn. Gewoon als gekken achter de bal aan en wanneer je ‘m hebt zet je het op een lopen en ga je als de brandweer richting doel, zonder te dribbelen of te drabbelen, totdat je bruut tot stilstand wordt gebracht door een groepje stevig gebouwde dames die zich met zijn allen tegelijk op je storten en vervolgens met veel gegil en gekrijs de bal van je af proberen te pakken. Nou, zo is het ook met muzikanten.

Even terug naar de mascara, want ik wijk weer eens af. Die is gekleurd, paars om precies te zijn, maar dat klinkt enger dan het is. Van een afstandje lijkt het op een gewone, zwarte mascara, maar zodra je in het licht kijkt zie je de kleur. Extra moeilijk op de foto te krijgen, mits je enorm overbelicht, mijn excuses, maar in het “echt” is het effect wel degelijk daar. Daarom hou ik ervan, vanwege de subtiliteit. Als je nog subtieler wilt, dan breng je eerst je oude vertrouwde mascara aan en deze laat je opdrogen. Vervolgens breng je over de uiteinden van je wimpers nog een laagje van de paarse mascara aan van Yves Saint Laurent Mascara Volume Effet Faux Cils in de kleur 4: Violet Fascinant, of een andere gekleurde mascara. Ik ben verkocht. Zelfs zo erg dat ik ook een eyeliner in dezelfde kleur heb. Best avontuurlijk. Wanneer ik zover ben, hoor je het.

Reacties

 1. Manon schreef:

  Ik vind gekleurde mascara niks, maar ik vind het jou wel mooi staan!

 2. Kirsty schreef:

  Ik vind het effect van deze mascara wel heel tof! Van gekleurde mascara’s die té fel gekleurd zijn houd ik niet zo, maar deze lijkt mij juist wel mooi en subtiel, omdat je het effect alleen ziet met bepaald licht 🙂

 3. Wat een apart effect! (Ik ga trouwens vanavond sushi eten in Vlissingen, dus ja; kan prima in Zeeland, haha)

 4. Roos schreef:

  Het klonk een beetje (behoorlijk eigenlijk wel) als de mascara-experimenten die ik deed toen ik een jaar of 15 was.. Maar wat staat het je gaaf!! Toevallig ga ik zo op pad voor make-Up advies, ben benieuwd of ze net zo origineel (durven) zijn. 🙂

  • Femke schreef:

   Blij dat je het leuk vindt. Of het echt origineel is weet ik niet, het is immers een trend die we met z’n allen volgen die ook vast weer voorbij gaat. En dan weer terugkomt. Net zoals de trend waarbij iedereen Adidas Superstar draagt, die liep zo’n beetje ten einde toen ik 15 was en moet jij eens opletten als je straks in de stad loopt…;) x

 5. Bertine schreef:

  op de onderwimpers vind ik het wel erg tof! op de bovenwimpers draag ik liever gewoon zwart:)

 6. Fleur schreef:

  Oh wauw, ik vind het je wel erg mooi staan! Apart!

  http://www.fleursophia.com

 7. Nathalie schreef:

  Wouw ik vind het leuk bij je staan…. zelf heb ik het eigenlijk nog nooit geprobeerd misschien wel leuk om eens te doen:D
  Liefs Nathalie

 8. Cindy H schreef:

  Staat je prima hoor, soms draag ik ook paars. Maar geen andere gekke uitspattingen met mascara.

 9. Kelly schreef:

  Ziet er nog niet eens zo gek uit bij jou! Mij zou het echter echt niet staan. Leuke blog heb je trouwens, ik volg je vanaf nu via Bloglovin!

 10. Anne-Sterre schreef:

  Ik vind het heel leuk staan, en avontuurlijk? Dat is een beetje afhankelijk van de kleur denk ik. Dit vind ik prima, ook niet gewaagd. Je kunt het zeker hebben 🙂

 11. Heel mooi en bijzonder, ik droeg vroeger nog wel een aquablauwe mascara van mijn moeder. Helaas is het nu niet meer iets waar ik snel voor zal kiezen, ik durf het niet haha

 12. Stephanie schreef:

  Hmm het kan best gaaf zijn! Maar ik denk dat ik het zelf niet zo snel zou doen :$

 13. Kiss & Make-up schreef:

  Ik ben nog altijd niet echt mee met deze trend, ik blijf het voorlopig maar niks vinden.

 14. Janneke schreef:

  Wow. Ik twijfel echt of dit aan zou durven… Ik ben zo gehecht aan mijn zwarte mascara! Al zou paars wel bij mijn groene ogen werken.

  Pff. Maar ik hou wel van uitdagingen… Dus wie weet probeer ik het uit op mijn onderste wimpers, zoals Bertine al zei!

  • Femke schreef:

   Ja, het leuke aan deze mascara is dat het in eerste instantie zwart lijkt. Ik moest echt mijn uiterste best doen om het paarse effect op de foto te krijgen. Inmiddels heb ik het geprobeerd op mijn onderste wimpers. Zodra die in het licht paars kleurden zag ik er eigenlijk een beetje ziekjes uit……

 15. Sofie Katelijne schreef:

  Ikzelf durf het simpelweg niet maar staat jou zeker niet mis!

 16. Martine schreef:

  Ik hou van gekleurde mascara! 🙂 Heb zelf ook een paarse, maar de blauw-tinten zijn het mooiste bij mij vind ik. En idd leuk dat het van een afstand gewoon zwart lijkt, maar van dichtbij dan ineens gekleurd.

 17. Sas schreef:

  Ik gebruik altijd gewoon zwart. Lekker basic…

 18. Esmée schreef:

  ik vind het gaaf! zou het zelf alleen nooit dragen haha

 19. Lois Lorinde schreef:

  Ik vind het echt ontzettend leuk! Ik heb zelf kobalt blauwe mascara, ik ben fan, haha.

Laat een reactie achter