Sax and the Pretty.nl

8 aug 2015

Totaal verknipt

Geschreven door Femke, in Fashion

little black dress femke steketee sax and the pretty
little black dress femke steketee sax and the pretty
De tijd van de saaie, klassieke “little black dress” hebben we toch allang achter ons gelaten? Die worden dezer dagen vast alleen nog maar tijdens concerten met klassieke muziek gedragen, niet alleen door het publiek, maar ook door de muzikanten op het podium. Het lijkt mij eigenlijk heel leuk om eens met mijn favoriete, weliswaar zwarte, strandjurkje het podium te betreden.

Want hij zwiert en zwaait zo fijn door de verknipte randen. Wie ook van knippen houdt is Jacob ter Veldhuis, beter bekend als JacobTV, want dat klinkt cooler. Hij knipt tekstfragmenten uit voornamelijk Amerikaanse media uit elkaar, net zoals wij bloggers dat met videobestanden doen, mocht je ook met YouTube bezig zijn. Het betreft meestal niet het soort teksten die je uitspreekt wanneer je bij je oma op de thee bent, denk aan een random:

“I got four, five bitches that I’m breakin’ for this shit every day right?
Man! God – and – stand on it
You faggot motherfucka, ‘I’m a bitch’
What’s really goin’ on?”

Slechts een greep uit het archief van zijn zogenoemde boomboxrepertoire, gebaseerd op enkele uitspraken van pimps en prostituees. Vervolgens laat hij bijvoorbeeld een saxofoon meespelen met de melodie van deze gesproken tekstfragmenten. Swingt best. Kun je je voorstellen dat deze meneer Veldhuis eigenlijk een klassieke achtergrond heeft? Net zoals mijn nieuwe favoriete little black dress, die ook best een leuk do it yourself project kan zijn, met als enige voorwaarde dat je hem totaal verknipt.

Reacties