Sax and the Pretty.nl

11 aug 2015

Beschadigd (blond) haar tijdens Spaanse zomeravond

Geschreven door Femke, in Beauty

beschadigd haar femke steketee sax and the pretty
beschadigd haar  sax and the pretty femke steketee
Vlak na het fiasco wat is ontstaan in de periode dat ik het in mijn hoofd haalde om mijn haar donkerder te verven, leuk voor de herfst, heb ik mezelf gezworen dat ik dit soort slechte ideeën voortaan gelijk moet afstraffen met een extra studeersessie. Hier kun je de ramp nog eens terugzien, maar ik waarschuw je, begin er niet over.

Ik denk dus dat ik het de rest van mijn leven bij mijn blonde haarkleur hou, wat van zichzelf al aardig licht is, maar wat meer richting geel gaat dan wat ik graag zou willen: witblond, platinumblond, grijsblond, zilver. Zoiets. Er bestaan een hoop van dat soort tinten, dus voordat je daadwerkelijk een kapper je hoofd met peroxide laat overgieten raad ik je aan alle opties door te nemen. Hoe ik mijn ideale blonde kleur het liefst zou omschrijven, is als de kleur die wij blondines vroeger allemaal hadden na onze wekenlange zomervakantie kamperen in Frankrijk. Toen waren de zomers nog eens zonovergoten. Dat moet Maurice Ravel ook gedacht hebben toen hij zijn Pièce en Forme de Habanera schreef, waarin hij zich liet inspireren door de Spaanse muziekstijl. In Spanje waren eind 19e eeuw de Cubaanse habaneras een ware rage, kenmerkend aan het ritme wat je hoort in de linkerhand van de piano. Pièce en Forme de Habanera duurt maar een simpele drie minuten, maar het doet me altijd denken aan die lome zomerdagen, toen mijn haar nog van nature witblond was. Oh happy days. Gelukkig geeft een perfect afgemeten brouwsel van peroxide en nog wat chemische toevoegingen ook het gewenste resultaat, maar wat doe ik nu precies om de boel te onderhouden?

Ik was mijn haar ongeveer twee keer per week met Kérastase Resistance Bain Force Architect voor zeer beschadigd haar. Deze shampoo meng ik met de L’Oréal Professionnel Silver, die zo intens paars en blauw is dat “puur” gebruiken wel eens voor vlekken zou kunnen zorgen. Zilvershampoo zorgt ervoor dat geeltinten geen kans krijgen.

Ik vervolg het ritueel met Kérastase Ciment Anti-Usure conditioner, wederom voor broze en verzwakte haarlengten en dit maakt mijn haar, in tegenstelling tot andere conditioners, niet zwaar. Wel opletten dat je het alleen in de punten aanbrengt. What’s new?

Na het wassen gebruik ik Kérastase Elixir Ultime Oléo Complexe, waarvan ik twee soorten heb, welteverstaan de gouden en de groene. Dit is wondermiddel! Ik kan niet meer zonder. Ze mogen me mijn shampoos afpakken en de goedkoopste van Etos ervoor in de plaats geven, als ik deze olie maar heb. Het transformeert slap, pluizig, dof, verzwakt, beschadigd of wat dan ook voor haar in hier-durf-ik-mee-de-deur-uit-te-gaan-haar. Bovendien beschermt het ook tegen de hitte van je fohn of stijltang en ruikt het goedje goddelijk.

Dan kan ik nu onbezorgd van mijn zomeravond gaan genieten, met bijbehorende muziek. Het is te hopen dat het morgen, woensdag 12 augustus, ook zo lekker warm is, want dan speel ik o.a. bovengenoemd stukje van Ravel live bij Opium op Radio 4. Dat is goed voor de beleving. Adios.

Reacties