Sax and the Pretty.nl

20 aug 2015

Probleem wenkbrauwen opgelost. Soort van.

Geschreven door Femke, in Beauty

benefit gimme brows
benefit gimme browsbenefit gimme brows
Het begon allemaal toen een meisje in Douglas laatst met een ernstige blik aan mij vroeg: “Doe jij wel eens iets met je wenkbrauwen?” en ik veel te laat doorhad dat het hier een retorische vraag betrof die ik met de volle overtuiging had moeten beantwoorden alsof ik mijn wenkbrauwen dagelijks voorzie van een flinke borstelbeurt en haarspray. Maar dat deed ik niet, want behalve eens per half jaar uit pure verveling her en der een beetje plukken met een goedkoop pincet, met als leuke bijkomstigheid dat ik dan tenminste wel het gevoel heb dat ik er nog IETS aan doe, laat ik mijn wenkbrauwen lekker met rust.

Schreef ik onlangs nog dat Wagner de mooiste wenkbrauwen heeft, ik ken er nog een: Kurt Weill, een Duits-Amerikaans componist die de Dreigroschenoper heeft geschreven, oftewel Threepenny Opera of Driestuiversopera. Eigenlijk is het geen opera zoals de naam doet beweren, maar een toneelstuk met 22 liederen met jazz-achtige muziek van Weill. Deze liedjes zijn over de hele wereld wel honderden keren gecoverd, er bestaan heel veel verschillende uitvoeringen van. Het lied dat het vaakst wordt gezongen is “Die Moritat von Mackie Messer”.

Maar even terug naar Kurt’s wenkbrauwen. Die zijn precies goed! Eerst schuin omhoog, dan een rechte streep, om vervolgens weer netjes schuin naar beneden af te buigen. Perfect. Bij mij heeft slechts de rechter een kans op een dergelijke vorm, wat weer ronduit verpest wordt door de linker, die zichzelf liever in een halve cirkel manoeuvreert. Ik hou het dus maar op de kleur en deze pas ik sinds kort aan met Benefit Gimme Brow. Sinds ik gek ben van platinumblond haar, past deze beige tint veel beter bij mij in plaats van de originele rossige kleur. Ik smeer het spul eerst vanaf de punt van het borsteltje over mijn wenkbrauwen en ga daarna pas met de borstel zelf in de weer. Kost toch elke dag weer een paar extra minuten, maar hey, je gaat me toch niet vertellen dat jij niks aan je wenkbrauwen doet?

Ach wenkbrauwen. Schattige, zielige borsteltjes boven onze ogen. Hoe langer je er naar kijkt, hoe gekker ze zijn. Ze komen in zoveel soorten en maten. Net zoals de uitvoeringen van Kurt Weill’s liedje uit de Dreigroschenoper, vanaf nu het wenkbrauwenlied. Verschil moet er zijn. Welke kies jij?

 

Reacties