Sax and the Pretty.nl

19 aug 2015

De kroonjuwelen van Chopin. Ja. Echt.

Geschreven door Femke, in Fashion

femke steketee sieraden sax and the pretty
sieraden femke steketee sax and the pretty
sieraden femke steketee sax and the pretty sieraden femke steketee sax and the pretty
sieraden femke steketee sax and the pretty
Groen uitgeslagen kettingen van H&M, plotseling uit elkaar spattende armbanden en reusachtige knotsen van nepparels aan je vingers. Ik doe er niet aan mee.

Nooit droeg ik sieraden. De trend waarbij kettingen aan je nek hingen, groots en meeslepend als een symfonie van Mahler, liet ik graag aan me voorbij gaan. Een mooi sieradendoosje dat ik ooit kreeg vulde ik tot de nok toe met rieten en mondstukken voor mijn saxofoon, maar nooit met glinsterende objecten. Totdat ik op een dag de mooiste juwelier van Den Haag binnenliep en sindsdien gaf elke verjaardag of welk ander heugelijk feit dat gevierd moest worden reden tot een nieuwe aankoop.

Ik heb twee kettingen die ik regelmatig afwissel. De eerste en de mooiste met het hartje is van Vanrycke, een prachtig merk uit Parijs dat bekend staat om haar subtiele sieraden. Wanneer ik moet spelen doe ik een koordje om mijn nek om mijn saxofoon te dragen en omdat de ketting zo kwetsbaar is, draag ik hem dan liever niet. In die gevallen heb ik altijd nog mijn exemplaar van Swarovski, met een druppelvormige hanger en combinatie van goudlak met zilveren steentjes. Deze kan veel meer hebben en is dan ook iets minder subtiel, waardoor ik wanneer ik deze ketting draag vaak de oorbellen achterwege laat.

Over de oorbellen gesproken, deze komen dus van die mooie juwelier in Den Haag en zijn uniek. Simpel, subtiel en niet te aanwezig, roosjes, goud, dus geen allergische reacties, love it! Ze zijn van dezelfde ontwerper als mijn ring, waarin als je goed kijkt, een hartje gedrukt staat. Wederom heel simpel en niet te opvallend. Valt het wel op dat ze allemaal verdacht goed bij mijn saxofoon passen?

Dit zijn ze dus, mijn favoriete juweeltjes. Het fijnste vind ik dat ze tijdloos zijn, net zoals een klein ander juweeltje dat ik nog in mijn bezit heb: het eerste pianoconcert in e mineur van Chopin. In zekere zin ook subtiel, vanwege de “dunne” orkestbegeleiding, in tegenstelling tot de begeleiding van een concert van Beethoven bijvoorbeeld, zodat het meest belangrijke, de piano, steeds op de voorgrond blijft. Dit vind ik vooral heel mooi in het tweede deel. Als ik naast de sieraden die ik elke dag draag mocht kiezen welk stuk ik elke dag mag horen, bij deze. Dat maakt het leven, in tegenstelling tot een paar gouden accessoires, pas écht een beetje mooier.


Reacties

 1. Prachtige sieraden! Ik ben ook veel meer van de subtiele stukken dan die grote knotsen.

 2. Vlijtig Liesje schreef:

  Wat een mooie sieraden. Fijn, teer en elegant. Ik vind dat veel mooier dan die grote nep sieraden die je veel ziet.

 3. Manon schreef:

  Mooie sieraden , heel erg subtiel

 4. Kirsty schreef:

  Wat een mooie sieraden! Ik vind dit soort subtiele sieraden eigenlijk ook veel mooier dan de grovere sieraden die je zo vaak ziet en het past overal bij.

 5. Silkeblogs schreef:

  Supermooie juweeltjes! Ze zien er echt heel elegant uit. En fantastisch geschreven, trouwens! =D

 6. Ysanne schreef:

  Wat een mooie stukken heb je zeg! Je hebt helemaal gelijk, groene sieraden: niks vind ik erger. Ik vind vooral het kettinkje met het hartje mooi, maar dat ringetje is ook prachtig!

 7. Bente schreef:

  Wat een mooie juwelen! Heel subtiel, heel mooi!

 8. Kiss & Make-up schreef:

  Haha, mja, ik ben ook steeds minder te vinden voor van die fake prullenjuwelen. Deze zien er allemaal heel mooi uit, heel subtiel en elegant.

 9. Sofie Katelijne schreef:

  Hele mooie sieraden! Vooral die ketting!

 10. Logophile schreef:

  Echt heel mooie juwelen!

 11. Wat een mooie sieraden! Vooral de oorbellen vind ik prachtig <3

 12. Jana schreef:

  De ketting met het hartje vind ik persoonlijk het mooiste. Subtiele sieraden staan overal wel bij vind 🙂

 13. saskia schreef:

  Aah Chopin, ik ben er mee opgegroeid, mijn vader luisterde en speelde dit zo vaak. Leuk dat je de vergelijking maakt. Erg mooi ook je sieraden, ik houd ook van subtiel.

 14. Desiree schreef:

  Ah wat een prachtige subtiele sieraden. Ik houd daar enorm van! En erg grappig en leuk om te lezen hoe jij de vergelijkingen maakt met de muziek. Liefs!

 15. Rachel schreef:

  Heel subtiel ik hou ervan!

 16. Jennifer schreef:

  Mooie subtiele sieraden. Ik vond vooral de oorstekers erg mooi.

Laat een reactie achter