Sax and the Pretty.nl

19 aug 2015

De kroonjuwelen van Chopin. Ja. Echt.

Geschreven door Femke, in Fashion

femke steketee sieraden sax and the pretty
sieraden femke steketee sax and the pretty
sieraden femke steketee sax and the pretty sieraden femke steketee sax and the pretty
sieraden femke steketee sax and the pretty
Groen uitgeslagen kettingen van H&M, plotseling uit elkaar spattende armbanden en reusachtige knotsen van nepparels aan je vingers. Ik doe er niet aan mee.

Nooit droeg ik sieraden. De trend waarbij kettingen aan je nek hingen, groots en meeslepend als een symfonie van Mahler, liet ik graag aan me voorbij gaan. Een mooi sieradendoosje dat ik ooit kreeg vulde ik tot de nok toe met rieten en mondstukken voor mijn saxofoon, maar nooit met glinsterende objecten. Totdat ik op een dag de mooiste juwelier van Den Haag binnenliep en sindsdien gaf elke verjaardag of welk ander heugelijk feit dat gevierd moest worden reden tot een nieuwe aankoop.

Ik heb twee kettingen die ik regelmatig afwissel. De eerste en de mooiste met het hartje is van Vanrycke, een prachtig merk uit Parijs dat bekend staat om haar subtiele sieraden. Wanneer ik moet spelen doe ik een koordje om mijn nek om mijn saxofoon te dragen en omdat de ketting zo kwetsbaar is, draag ik hem dan liever niet. In die gevallen heb ik altijd nog mijn exemplaar van Swarovski, met een druppelvormige hanger en combinatie van goudlak met zilveren steentjes. Deze kan veel meer hebben en is dan ook iets minder subtiel, waardoor ik wanneer ik deze ketting draag vaak de oorbellen achterwege laat.

Over de oorbellen gesproken, deze komen dus van die mooie juwelier in Den Haag en zijn uniek. Simpel, subtiel en niet te aanwezig, roosjes, goud, dus geen allergische reacties, love it! Ze zijn van dezelfde ontwerper als mijn ring, waarin als je goed kijkt, een hartje gedrukt staat. Wederom heel simpel en niet te opvallend. Valt het wel op dat ze allemaal verdacht goed bij mijn saxofoon passen?

Dit zijn ze dus, mijn favoriete juweeltjes. Het fijnste vind ik dat ze tijdloos zijn, net zoals een klein ander juweeltje dat ik nog in mijn bezit heb: het eerste pianoconcert in e mineur van Chopin. In zekere zin ook subtiel, vanwege de “dunne” orkestbegeleiding, in tegenstelling tot de begeleiding van een concert van Beethoven bijvoorbeeld, zodat het meest belangrijke, de piano, steeds op de voorgrond blijft. Dit vind ik vooral heel mooi in het tweede deel. Als ik naast de sieraden die ik elke dag draag mocht kiezen welk stuk ik elke dag mag horen, bij deze. Dat maakt het leven, in tegenstelling tot een paar gouden accessoires, pas écht een beetje mooier.


Reacties