Sax and the Pretty.nl

18 aug 2015

Dagelijkse smeersels en smartlappen

Geschreven door Femke, in Beauty

huidverzorging - sax and the prettyEen goede huidverzorging is essentieel. Dat deze vaak uit meerdere stappen bestaat is een nadeel, vooral wanneer je bedenkt dat je het hele zooitje twee keer per dag moet aanbrengen. Het is niet mijn meest favoriete bezigheid, net zoals dat ik over het algemeen niet zo van het luisteren naar smartlappen houd, maar deze blijken toch heel handig te zijn indien je het aantal uren smeren wil beperken tot een minimum. Eerst maar eens de vijf, ja, vijf stappen die ik elke ochtend en avond zuchtend onderga. Maar het is het waard!

Origins Checks and Balances Frothy face wash reinigt en verwijdert make-up. Roept de olieproductie tot een halt, maar beschermt de droge zones. Voor de verandering voelt mijn huid na een facewash niet trekkerig of uitgedroogd aan.

Origins United State Balancing tonic maakt dat verstopte poriën tot het verleden behoren, helpt hydrateren en ook vette t-zones worden de kop ingedrukt. Ik heb het gevoel dat deze tonic mijn huid perfect voorbereidt op mijn dag/nacht verzorging.

Estée Lauder Advanced Night Repair moet je kennen! Hier kun je niet vroeg genoeg mee beginnen, lees hier waarom ook alweer.

Origins A Perfect World SPF 25 and a perfect world it is. Zeker in de zomer eis ik dat mijn dagcrème SPF bevat en extra vochtinbrengend is. Check, check, check.

Origins Make A Difference Night is de perfecte herstellende nachtcrème, die in tegenstelling tot velen niet een beetje doelloos op mijn huid blijft liggen, maar snel intrekt. Mijn huid zuigt dit spul op als ik een zomerse cocktail.

Lush Dream Cream Hand- & Bodylotion is de eerste bodylotion die ik elke dag wil gebruiken en waarvan ik het idee heb dat -ie na elk gebruik mijn huid in een betere conditie achterlaat. Roodheid op mijn benen is verleden tijd, zo ook ellebogen als schuurpapier. En dan de geur: lavendel. Briljant. Zelfs tegen de jeuk van muggenbulten blijkt dit een wondermiddel te zijn.

Nu weten we allemaal wel dat een smartlap een levenslied is, geassocieerd met wat we zien op een gemiddelde editie van het Tros Muziekfeest op het Plein. Maar het grote publiek zingt net zo hard mee tijdens de finale van Rossini’s William Tell Ouverture. Ouvertures worden vaak uitgevoerd zonder de bijbehorende opera en dienen vaak als orkestwerk aan het begin van een concert. Een opwarmertje voor wat nog komen gaat. Deze ouverture bestaat uit vier delen en de laatste, de finale, verwijst naar de slotakte in de opera waarin de Zwitserse soldaten de zegevierende strijd voeren tegen de Oostenrijkse repressie. Hoewel er totaal geen cavalerie of galopperende paarden in de opera aan te pas komen, wordt dit stuk toch buiten de concertzaal om vaak gebruikt om een naderende held te paard te ondersteunen in de film. Of in mijn geval, om te timen hoe lang je nu precies mag doen over je complete huidverzorgingsritueel. Drie minuten en 6 seconden. Klaar voor de start…….in galop.

Reacties

 1. Leuk om te lezen. De Advanced Night Repair van Estee Lauder staat al een hele lange tijd op mijn wensenlijstje. Je hoort er zulke goede verhalen over!

 2. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik kende deze producten niet, en ze klinken prettig. Als ik al dagcreme koop is dat meestal bij de Aldi omdat zij ooit heel goed uit een test kwamen.

 3. Silkeblogs schreef:

  Superleuk artikel! Wat heb je een interessante en originele blog =D

 4. Rosanne schreef:

  leuk artikel! De producten zien er erg prettig uit!

 5. Manon schreef:

  Dream Cream wil ik ook nog een keertje kopen!

 6. Mylou schreef:

  Die hand & Bodylotion van Lush lijkt me zoooo heerlijk!

 7. saskia schreef:

  Het product van Estee Lauder zou ik heel graag nog eens proberen alleen houdt de prijs me tegen. Sowieso schijnt de huidverzorging van dit merk heel erg goed te zijn!

 8. Klinkt zo chique allemaal! Ik gebruik eigenlijk lang niet zoveel!

 9. Anne-Sterre schreef:

  De Lush Dream Cream klinkt heerlijk en wat een fijn muziekje erbij 🙂

 10. Kim schreef:

  Die tonic klinkt als iets wat ik zeker goed kan gebruiken. Mijn huid is de laatste tijd van droog naar vet gegaan. Geen idee hoe haha.

  • Femke schreef:

   Ha, ja, dat kan. Ik kreeg bijvoorbeeld ook pas ver na mijn pubertijd last van puistjes. Ik weet niet hoe de tonic is wanneer je deze niet in combinatie met de andere producten gebruikt…. x

 11. Madeleine schreef:

  Wat een leuk artikel. Wat gebruik je mooie merken. Ik gebruik echt hele goedkope en fijne dingen. Je lay-out vind ik echt heel mooi. Lekker zoet en rosé, like it 🙂

 12. Tabitha schreef:

  Mmm, lekkere keuze! En die Dream Cream is inderdaad erg lekker … je blijft aan jezelf snuffen 😉

 13. Chinouk schreef:

  Heel leuk geschreven en wat een heerlijke producten gebruik je! Origins is zo’n fijn merk :)! Ikzelf gebruik een Spot Treatment van ze, werkt als een tierelier en brandt als de hel. Van Estée Lauder heb ik van de ANR een oogverzorging, ben ik ook erg gek op. Het serum vind ik een beetje mwuah – gek he?

Laat een reactie achter