Sax and the Pretty.nl

11 jun 2015

#nomakeup

Geschreven door Femke, in Beauty Persoonlijk

#nomakeup
Op Instagram word je ermee doodgegooid: #nomakeup. Niet dat we onszelf massaal zonder make-up op internet zetten, natuurlijk niet, maar doen alsof, wat is daar mis mee? Dat er ondertussen een flinke laag foundation en zes filters in het spel zijn maakt helemaal niets uit. 

Ja, we houden tegenwoordig van naakt. Heb jij al een blote buik selfie met abs-progress in de omschrijving? Ik niet, maar ik stond wel laatst op het punt om er een te maken. Met mijn ene hand heldhaftig in de lucht en in de andere hand een groene smoothie, die ik echt niet op ga drinken. Is alleen voor de foto. Even laten zien hoe hard ik werk aan mezelf en aan mijn gezondheid. Heeft verder helemaal niets te maken met aandacht hoor, maar wanneer het aantal likes op mijn selfie tegenvalt, ga ik toch wel aan mezelf twijfelen.

Morgenavond, op vrijdag 12 juni om 18.00 uur studeer ik af aan het Conservatorium van Amsterdam. Althans, dat is het streven. Misschien zak ik wel. In de vorm van een eindexamen concert mag ik laten zien wie ik ben als muzikant. Hoe toepasselijk om mijn programma #nomakeup te noemen; uiteraard draag ik make-up tijdens het concert, maak je geen zorgen, ik bedoel het figuurlijk!  Het is een “gewoon” concert met publiek, maar ook met een jury in de zaal waarvan ik achteraf een beoordeling krijg, dus dat maakt het toch net een beetje anders.

Op moment van schrijven houd ik een verplicht avondje rust. Er valt nog veel te studeren, veel stukjes die misschien nog niet helemaal lekker gaan, of die eerst als vanzelf gingen en plotseling niet meer. En dus ben ik aan het oefenen op mijn winged eyeliner. De 68e poging zit er zojuist op. Ik hoop dat er nog genoeg in het potje van Benefit zit, mocht het voor morgen uiteindelijk toch nog lukken. Dan de jurk, die ik anderhalve week geleden bij Karen Millen kocht: ik hoop van harte dat de rits morgen nog tot bovenin dicht wil, nadat ik me afgelopen week behoorlijk op het chocolade ijs, de frikandellen en pizza’s heb gestort. De schoenen zijn ook geweldig, maar uiteraard is de hak veel te hoog.
Op het programma staan onder andere stukken van Debussy, Berio en Denisov. Ik ga veel spelen met piano en het laatste stuk speel ik met 4 andere houtblazers; een rietkwintet. Samenspelen is het leukste wat er is, het is een beetje als make-up: wanneer je de perfecte combinatie vindt van producten en je merkt dat alles een geheel vormt. Precies dat probeer ik morgen op het podium, in muziek.

Bij deze ben je van harte uitgenodigd, iedereen is welkom en de toegang is gratis!
Locatie: Bernard Haitinkzaal in het Conservatorium van Amsterdan (Oosterdokskade 151)
Waar en wanneer: Vrijdag 12 juni, 18.00 uur

Reacties