Sax and the Pretty.nl

16 mrt 2015

Out of Bed Look: yay or nay?

Geschreven door Femke, in Beauty Fashion

out of bed look
out of bed look
Het was iets wat ik niet begreep: de warhoofden, pluizekoppen en sprietharses. Deed ik elke dag mijn best om elk plukje haar op mijn hoofd netjes in het gareel te houden en was ik net zover dat ik wist welk dagelijks ritueel ik moest uitvoeren om het gewenste effect te bereiken, gaat de halve wereld op zijn of haar kop staan en ruig met de handen door het haar om vervolgens nonchalant te kunnen zeggen: “Sorry, ik ben net wakker.” En ondertussen wel volledig in de make-up zitten, juist.

Dus daar stond ik, met mijn geföhnde kapsel tussen de klittende vlooiennesten. Zelfs tijdens een concert dat ik bezocht, met de Finse dirigent Santtu-Matias Rouvali kreeg ik het idee dat mijn kapsel totaal overdressed was. Zoek maar op, deze jongen heeft het meest wilde kapsel dat je ooit op een podium hebt gezien. Ze speelden muziek van de componist Jean Sibelius en geloof het of niet, ook deze man uit 1865 blijkt al een behoorlijk wild kapsel te hebben. Bij de kapper kreeg ik na het afrekenen een mysterieus busje in mijn handen gedrukt om uit te proberen, namelijk Hair Powder van Four Reasons. Twee weken lang heeft het potje onaangeraakt in mijn handtas geleefd, maar het rolde afgelopen weekend heel toevallig als eerste naar buiten toen ik mijn tas iets te hard op de grond liet neerploffen. Ik had die dag mijn haar behoorlijk bewerkt met droogshampoo, iets dat normaal gesproken goed werkt, maar de boel bleef slap langs mijn hoofd hangen. Ik raapte het busje op en las nieuwsgierig de achterkant. Het zou een wilde, maar fluwelen finish aan je haar geven en voorkomen dat je hoofdhuid vet wordt. Goed schudden voor gebruik. Dat deed ik en het busje gaat tekeer als een graffiti spuitbus. Heftig. Ik verdeel het over mijn hele hoofd en schud wat. Volume? Ja. Messy? Ja. Blijft een hele dag overeind staan? Ja. Kan er alles mee doen wat ik wil? Ja. Love it. Beter dan droogshampoo.

En om dan maar echt flink uit te pakken met de messy hair don’t care-look zocht ik er een outfit bij. Ik ben gek op mijn nieuwe legging-broek van Cos (hoe noem je die dingen die geen legging zijn, maar ook geen broek?) die aan de buitenkant van elk been een brede, leren streep als accent heeft. Ik draag ‘m met mijn allerfijnste, wijde bolletjestrui van Mango en natuurlijk, hoe kan het ook anders, met All Stars. Deze versie in gebroken wit kocht ik onlangs voor de derde keer. Passen overal bij. Comfi outfit-out-of-bed-ish ten top! Zou Sibelius jaloers op zijn. En Rouvali trouwens ook. Yay.


out of bed look
out of bed look
out of bed look

Reacties

 1. Yay! Ik houd wel van messy hair, staat je goed.
  Liefs, Iris

 2. Annelot schreef:

  Wauw, heel mooi! Mij lukt het alleen nooit haha. Staat je heel goed!

 3. Carlijn schreef:

  Haha die eerste foto. Zou willen trouwens dat ik er zo uitzag bij het opstaan, mijn gezicht ligt dan in de kreukels en als ik messy hair wil, lijkt het alsof ik het al drie dagen niet gekamd heb.

 4. Bertine schreef:

  Ik vind je haar echt super leuk zitten zo!

 5. Kirsten schreef:

  messy haar is zo leuk <3 😀

 6. diana schreef:

  jaaa ik hou hier van! staat je super leuk. kun je dat ook gewoon bij de drogist krijgen?

 7. Nesrin schreef:

  Staat je leuk!

  Messy hair is het best alleen is mijn haar er toch te zwaar voor. Beachhair lukt wel 😉

 8. Denise schreef:

  Wauw, wat staat dit je prachtig! Ik vind je haarkleur overigens echt onwijs mooi <3

 9. Steffi schreef:

  Wat staat dit haar je prachtig! Ik vind dat je er leuke foto’s bij hebt gemaakt, heel origineel!

 10. sammie schreef:

  Gave haarkleur heb je! Outfit vind ik helemaal leuk en het kapsel ook, heb ook van die poeder van Kinki kappers, ideaal spul!

 11. Lisa schreef:

  Bedoel je een ‘jegging’? Hihi :). Je haar ziet er echt mooi uit! Kan je vaker doen, vind ik, en kost je waarschijnlijk ook heel wat minder tijd dan al dat geföhn ^^.

 12. DQ schreef:

  Haha die eerste foto, super leuk! Ik vind je haar echt super tof zo. X

 13. Sophie schreef:

  Het staat je goed hoor! En wat een heerlijk comfortabele outfit!

 14. Rianne schreef:

  Tof! Staat je goed 🙂 Mij lukt het echt noooit om m’n haar mooi messy te krijgen en dan met de nadruk op mooi haha!

 15. Shanti schreef:

  Wat leuk geschreven weer! Dat spul lijkt me echt ideaal. Ik gebruik nu vaak droogshampoo voor dat doeleinde 🙂

 16. Charlotte schreef:

  Ik vind je echt leuk zo, yay!
  x
  Charlotte
  fashionhappens.be

 17. Zoë schreef:

  I like it! Goed excuus als je een keer echt een bad-hair day hebt 🙂

Laat een reactie achter