Sax and the Pretty.nl

10 mrt 2015

Leather Pants: Hoe draag je ze? Deel 3: Presto

Geschreven door Femke, in Fashion

Zara leather pants
Zara leather pants
Het laatste deel van de leather pants-sonate van Zara gaat snel. Heel snel. Met wel 192 tellen per minuut. Dit is vanzelfsprekend de meest ‘makkelijke’ kleur om te combineren: zwart. Ik heb echter nog nooit een musicus met een zwarte leren broek op het podium zien zitten. En dan ook nog met roze nagellak. Ik denk dat menig orkest de persoon in kwestie met een fles nagellak remover naar huis zou sturen om deze combinatie in te ruilen voor een net pantalonnetje. Toch leek het me leuk om een soort futuristisch concertpak samen te stellen. Gewaagd, maar wanneer moet ik die schoenen dan aan?

Die schoenen zijn van Dune. Ja, die noem ik vaker. Fantastisch Brits schoenenmerk, van killerheels tot ballerina’s en enkellaarsjes. Dit paar heb ik slechts een keer gedragen, op mijn bachelor eindexamen. Mijn harlekijntjes, liggen al bijna twee jaar te verstoffen in mijn kast. Geloof het of niet, ze lopen heerlijk en ik betreur het dat ik ze niet vaker het daglicht kan laten zien. De top is van Mango. Deze heeft een wollen body en transparante mouwen: concert proof! Echt, let maar eens op hoeveel vrouwelijke muzikanten een touch of transparency dragen. Vooral wanneer je noodgedwongen zwart op zwart draagt, maak je zo nog wat moois van je outfit.

En zo eindigt deze driedelige sonate van de leather pants. Ik hou van korte, maar krachtige laatste delen. Vaak met variaties op een thema. Een sonate heeft vaak een vaste opbouw. De oervorm van de sonate ligt bij de componist Domenico Scarlatti, die door een collega saxofonist van mij steevast Slarcatti wordt genoemd en ik ben dat zo gewend dat ik nu ineens ga twijfelen hoe de beste man nu écht heet. In 1800 bracht Beethoven een verandering aan in die vorm en hield men zich niet meer zo streng aan het eerdere sonate-schema. Hoe dan ook, de leather pants-sonate is verreweg de leukste die ik in tijden heb gespeeld.

Deel 1
Deel 2

Zara leather pants
Zara leather pants

Reacties