Sax and the Pretty.nl

9 mrt 2015

Longchamp: wat past er allemaal in?

Geschreven door Femke, in Fashion

Longchamp le pliage
Of ik iemand ben die altijd te veel spullen meeneemt? Zou niet durven.

Mijn Longchamp Le Pliage tas kocht ik met het idee om mee te nemen naar concerten. Ik gebruikte altijd een leren tas uit mijn Cowboysbag collectie, maar deze slingerde ik wanneer hij propvol zat, niet zo makkelijk om mijn schouder en daarnaast zijn het zware tassen. Ik neem ook nogal wat mee, wanneer ik een dagje op pad ben voor een concert. Afgelopen week zat ik nog bij het Residentie Orkest te spelen en gaf ik twee concerten met het Haags Saxofoonkwartet. Vijf concerten in een week, dus ik besloot eens bij te houden wat ik allemaal meeneem en wat ik écht nodig heb op van die dagen. Al snel bleek: alles past in een Longchamp!

Concertkleding; Dresscode van de meeste concerten is zwart, zwart en nog eens saai. Ik probeer zo’n soort outfit toch nog een beetje leuker te maken met een hoge taille-broek van Mango, die je vastmaakt door een strik te maken met een brede band in de taille. Ik draag er geen shirt overheen, dat zou zonde zijn, maar een mooi aansluitende zwarte body van Oroblu. De schoenen zijn, hoe verrassend, van Dune. (Bekijk mijn favoriete schoenen hier)

Make-up; De basis leg ik al voordat ik wegga, met een foundation. Die laat ik dan ook thuis. Om onderweg of vlak voor het concert nog even bij te werken, neem ik mijn Sheer Finish Pressed Powder mee van Bobbi Brown tegen een glimmend discobal-effect, die ik aanbreng met een simpele poederkwast van Hema. Op het podium mag je best een beetje overdrijven met je blush en dat doe ik dan ook, met Benefit’s BenetintEen subtiel bruin kleurtje krijg je van de Terracotta Light bronzer van Guerlain. Vergeet de bruine strepen die ‘shapen’ heten en ga met de MAC 129 kwast in de vorm van een 3 over beide gezichtshelften. Voilà. De mascara They’re Real! van Benefit is favoriet op dit moment. Onmisbaar voor na het concert is de lipbalsem die totaal niet spannend is, geen kleurtje geeft of bijzonder lekker ruikt, maar gewoon heel goed werkt: Blistex.

Gadgets; Ik noem het gadgets, maar ze horen er gewoon bij. Bijvoorbeeld een lessenaar. Je weet maar nooit of er op locatie genoeg lessenaars aanwezig zijn om je bladmuziek op uit te stallen en omdat ik geen zin heb om steeds de uitverkorene te zijn die weer zonder lessenaar beteuterd met bladmuziek in de handen om zich heen kijkt, neem ik er maar gewoon een mee. iPhone en lader zijn tevens onmisbaar. Zeker afgelopen week, toen ik driemaal op een repetitie ben verschenen waar ik uiteindelijk geen noot heb gespeeld. Dan doe je gewoon net alsof je hele belangrijke mailtjes aan het beantwoorden bent, terwijl je ondertussen dik aan het verliezen bent met Triple Town. Sinds kort neem ik ook altijd een haarborstel mee. Ja, die vergat ik altijd. Wat zal ik erover zeggen? Interessanter om te noemen zijn de met Eelskin handgemaakte granny-wallets van Becksöndergaard. Die in combinatie met mijn zonnebril van Michael Kors zijn vooral onmisbaar voor na het concert en vooral vanaf maart: je weet maar nooit op welk terras je terechtkomt.

Reacties

 1. Wauw.. Past alles in dat tasje van Longchamp? Knap werk 😉

  Mooie make-up producten gebruik je.

 2. Manon schreef:

  Wow daar kan veel in!

 3. Wauw daar past veel in! Ik sleep altijd veel te veel spullen mee, als ik een keer mijn tas opruim vind ik allemaal dingen die ik voor 1 keer meeneem en er vergeet uit te halen.
  Liefs, Iris

 4. Denise schreef:

  Haha, ik dacht serieus dat je tas maar zo klein was en HOE je dan toch in godsnaam al die spullen er in kreeg… Gelukkig las ik toen bij de reacties dat je hem opgevouwen had, ik dacht al!

 5. Cindy schreef:

  Klinkt als een tovertas dat alles erin past.

 6. Annelot schreef:

  Ideaal zo’n tas. Dat alles daar in last zeg!

 7. wow, dat had ik niet gedacht. Echt enorm veel!

 8. Sas schreef:

  wat tof om te zien wat er allemaal in past

 9. Jennifer schreef:

  Altijd handig zo’n grote tas en vooral als je veel mee moet nemen. Deze tas vind ik zelf ook te gek. 🙂

Laat een reactie achter