Sax and the Pretty.nl

26 feb 2015

Leather pants. Hoe draag je ze? Deel 2: Lento

Geschreven door Femke, in Fashion

Zara leather pants
In de categorie ‘draag eens iets anders dan altijd maar die spijkerbroek.’ Hierbij deel twee van de sonate van de leather pants: Lento, want een tweede deel is vaak rustig en in een langzaam tempo. 

Lento betekent letterlijk slepend. Een tweede deel van een driedelige sonate is vaak een beetje treurig. En treurig was ik, omdat deze olijfkleurige versie die ik aanschafte na al die tijd nog onaangeraakt in mijn kast lag. Wat past er op olijfgroen? Daarom was ik zo blij toen ik mijn baggy goudkleurige metallic trui weer vond. Zei ik in het eerste deel nog dat je de bovenkant rustig moet houden als je broek al opvalt, zo haal ik er weer een streep doorheen. Samen vind ik ze eigenlijk heel rustig ogen en zo wilde ik deze broek wel een kans geven. Net zoals dat ik langzame, tweede delen nu een kans geef. Vroeger haatte ik het om sentimentele stukken te spelen, geef mij maar snelle noten. Nu wil ik niks anders! Een van mijn favorieten is het tweede deel uit de sonate voor saxofoon van de Amerikaanse componist Paul Creston. Ok, dat deel mag dan geen Lento heten, maar je begrijpt wat ik bedoel.

Dan: de schoenen. Met hakken werd het ordinair en enkellaarsjes deden het werk ook niet. Een tip voor als je het niet meer weet en bijna op het punt staat om toch weer je alledaagse spijkerbroek erbij te pakken: All Stars. De lage versie. We hebben allemaal wel een paar kleuren in de kast liggen. Ik koos in dit geval voor gebroken wit. Die maakten mijn outfit casual chique heb ik me laten vertellen.

Zara leather pants

Reacties

 1. Bianca schreef:

  Leuk artikel! Ik heb niet echt een leren broek maar zo’n nylon achtige van only, lijkt er wel wat op en ik weet nooit hoe ik hem leuk kan dragen. Voel me altijd een beetje “naakt” met zo’n strakke broek aan :p

  • Femke schreef:

   Ha, ja snap ik. Het scheelt dat deze niet zo “legging-achtig” zijn, ook omdat er aan de onderkant nog ritsen zitten en aan de zijkant, dus het voelt meer als een broek! x

 2. Wat een leuke trui! Waar heb je die gekocht? De combinatie met het leer vind ik ook erg leuk en goede tip van de lage all stars!
  Liefs, Iris

 3. Michaela schreef:

  Wow, die combinatie vind ik echt perfect, prachtig! 🙂

 4. Wat een top combinatie van trui en broek! Heel stoer! En wat een goede tip van de lage all-stars

 5. Kiss & Make-up schreef:

  Ook weer een topcombi, heel mooi!

 6. Dina schreef:

  Wauw, dit staat heel mooi samen!

 7. Nesrin schreef:

  Hello waar is die baggy trui van? Oh die ziet er zo geweldig uit. Hier begint er eentje te stuiteren, heel gaaf gecombineerd!

 8. Shanti schreef:

  Wat een mooie combinatie <3

 9. Indian2day schreef:

  Super mooie combinatie, het staat heel stoer

 10. Riemke schreef:

  Wat leuk! En ja, All Stars passen echt overal bij. 🙂 X

 11. Sasha Felter schreef:

  Super leuke combinatie! Ik zou het zelf niet zo gauw bedenken, maar het staat echt heel erg mooi. 🙂

Laat een reactie achter