Sax and the Pretty.nl

23 feb 2015

Hoe pleasing is MAC Please Me?

Geschreven door Femke, in Beauty Review

Mac Please Me Sax and the Pretty
Het grote probleem dat ik altijd heb bij matte lipsticks heeft alles te maken met mijn bestaan als muzikant. Voor wie mijn blog vaker leest is het vast niet onopgemerkt voorbij gegaan dat ik een grootschalige zoektocht ben gestart naar de écht goede lipsticks.

Wat moet ik eigenlijk met ze? Ik hang een groot gedeelte van de dag met mijn mond aan mijn saxofoon, wat verre van bevorderlijk is voor het dragen van lipsticks. (Lang leve de lipscrubs!) Ook wanneer ik even niet blazend door het leven ga, ben ik vast (met haast!) onderweg naar een concert of repetitie waar ik bij aankomst ASAP aan de slag moet. Heel onhandig als je net zoals ik met 3 mannen in een kwartet zit en voordat je de eerste noot inzet eerst nog even je Chanel lipgloss eraf moet boenen en zij je met z’n drieën zitten aan te kijken alsof je gek bent. Dus nee, tot nu toe heb ik in het dagelijks leven meer aan een potje Blistex in mijn tas. Als jullie ooit, behalve Candy Dulfer, een blazer on stage zien met een kleurtje op de lippen dat niet is veroorzaakt door het raken van de hoogste noot die avond, vergeet dan niet na afloop even te vragen welke kleur en van welk merk het was, want dan moét het wel een goeie zijn!

Maar goed, terug naar mijn zoektocht naar een lipstick die bovenstaand geschetst beeld zou kunnen veranderen. Die is een beetje soort van uit de hand gelopen. Liep ik vroeger (lees: een week geleden) nog met een grote boog om de lipstickschappen heen, zo begroeten ze me bij de MAC counter inmiddels bij de naam en heb ik zo mogelijk elke kleur uit het assortiment al geprobeerd. Lezen jullie nog? Ik hoor sommigen gewoon denken: “Ja duh! MAC lipsticks zijn geweldig, wie wist dat nog niet?!” Nou ik dus. Om te beginnen met MAC Please Me. Ondanks dat het een matte kleur is, brengt hij bijna net zo makkelijk aan als mijn Blistex stickjes. Zo nu en dan krijg ik het gevoel dat ik even moet bijwerken, kijk in de spiegel maar nee hoor; zo vast als een huis. Geschikt om saxofoon mee te spelen en concerten mee te geven? Mwoah..dat weet ik niet. Hij geeft een klein beetje af op mijn riet en het gevoel is gewoon (nog) een beetje vreemd om te spelen met iets op je lippen. Maar ik blijf oefenen!

Oké, dus ik ben blijkbaar eindelijk in staat om mee te praten over lipsticks, die van MAC in het bijzonder. Iets wat iedereen al wist. Een beetje net zoals de Matthäus-Passion van Bach, die elk jaar weer in maart-april wordt uitgevoerd. Tot mijn schaamte, ja dit is echt heel erg, ben ik nog nooit naar een complete uitvoering van dit oratorium geweest. Uiteraard ken ik wel verschillende aria’s uit de Passion, zoals Erbarme dich, mein Gott. Net zoals MAC lipsticks: iets wat je gewoon moét kennen. Het totale stuk duurt bijna 3 uur, in ieder geval hoef ik me na afloop geen zorgen te maken om mijn lipstick.

Mac Please Me

Reacties

 1. Manon schreef:

  Ik heb hem ook en vind het een mooie kleur

 2. Kirsten schreef:

  Please Me staat ook echt nog op mijn wishlist. Deze kleur staat je heel mooi meis!

 3. Wat een mooie lipstick, dit is niet bevorderlijk voor mijn portemonnee, nu wil ik deze ook aanschaffen!
  Liefs, Iris

 4. Nesrin schreef:

  Staat je heel erg mooi! Mooi kleurtje, ik ga het testen 😉

 5. Lisa schreef:

  De kleur staat je echt prachtig! Ik vind MAC lipstikcs ook super. Jammer genoeg heb ik er net eentje in mijn stash ontdekt die vervallen is, en ik heb hem nog maar 1,5 jaar 🙁

  • Femke schreef:

   Dankje! Echt over de datum ja? Laatst ontdekte ik wat MAC blushes in mijn kast, ouder dan de 24 maanden die erop staan. Vraag me af hoe ‘slecht’ dat is…x

   • Rita schreef:

    Gooi alle fond de teint, conceilers en lipstiften weg die een jaar oud zijn, mascara dat je zes maanden geleden kocht en alles wat een vreemde geur heeft. Ik schrijf er een blog over.

 6. lizzy schreef:

  Bij trompet is het mooiste deel van mijn lippen altijd verborgen door mijn mondstuk, en alles blijft kleven :/
  misschien inderdaad eens proberen met een MAC lipstick. 🙂

 7. kelly schreef:

  Heel mooi! Ik heb ook helemaal niks van MAC, gaat een beetje boven mijn budget. Misschien toch maar eens voor gaan sparen, want ik werk denk ik wel elk uur mijn lippen bij met de sticks die ik nu heb. 🙂

 8. Jasmijn schreef:

  Leuk artikel weer! Ik heb er ook last van. Ik speel dwarsfluit en ik moet een goede lipstick hebben als ik wil dat niet mijn hele kin onder zit 😉 Een MAC lipstick staat al heel lang op mijn wishlist. Dit kleurtje staat je erg goed!

 9. Michaela schreef:

  Wauw, deze lipstick is prachtig en staat je ook top! Mooi 🙂

 10. saarenzo schreef:

  Leuk geschreven! De kleur staat je super 🙂

 11. Marieke schreef:

  Wauw, ik ben verliefd, wat een pracht van een lipstick!

 12. Floor Daasvand schreef:

  Staat je echt prachtig!

 13. Natasja schreef:

  Ik heb hem ook, en hij zit inderdaad als een huis. De kleur staat je super mooi!

Laat een reactie achter