Sax and the Pretty.nl

23 feb 2015

Hoe pleasing is MAC Please Me?

Geschreven door Femke, in Beauty Review

Mac Please Me Sax and the Pretty
Het grote probleem dat ik altijd heb bij matte lipsticks heeft alles te maken met mijn bestaan als muzikant. Voor wie mijn blog vaker leest is het vast niet onopgemerkt voorbij gegaan dat ik een grootschalige zoektocht ben gestart naar de écht goede lipsticks.

Wat moet ik eigenlijk met ze? Ik hang een groot gedeelte van de dag met mijn mond aan mijn saxofoon, wat verre van bevorderlijk is voor het dragen van lipsticks. (Lang leve de lipscrubs!) Ook wanneer ik even niet blazend door het leven ga, ben ik vast (met haast!) onderweg naar een concert of repetitie waar ik bij aankomst ASAP aan de slag moet. Heel onhandig als je net zoals ik met 3 mannen in een kwartet zit en voordat je de eerste noot inzet eerst nog even je Chanel lipgloss eraf moet boenen en zij je met z’n drieën zitten aan te kijken alsof je gek bent. Dus nee, tot nu toe heb ik in het dagelijks leven meer aan een potje Blistex in mijn tas. Als jullie ooit, behalve Candy Dulfer, een blazer on stage zien met een kleurtje op de lippen dat niet is veroorzaakt door het raken van de hoogste noot die avond, vergeet dan niet na afloop even te vragen welke kleur en van welk merk het was, want dan moét het wel een goeie zijn!

Maar goed, terug naar mijn zoektocht naar een lipstick die bovenstaand geschetst beeld zou kunnen veranderen. Die is een beetje soort van uit de hand gelopen. Liep ik vroeger (lees: een week geleden) nog met een grote boog om de lipstickschappen heen, zo begroeten ze me bij de MAC counter inmiddels bij de naam en heb ik zo mogelijk elke kleur uit het assortiment al geprobeerd. Lezen jullie nog? Ik hoor sommigen gewoon denken: “Ja duh! MAC lipsticks zijn geweldig, wie wist dat nog niet?!” Nou ik dus. Om te beginnen met MAC Please Me. Ondanks dat het een matte kleur is, brengt hij bijna net zo makkelijk aan als mijn Blistex stickjes. Zo nu en dan krijg ik het gevoel dat ik even moet bijwerken, kijk in de spiegel maar nee hoor; zo vast als een huis. Geschikt om saxofoon mee te spelen en concerten mee te geven? Mwoah..dat weet ik niet. Hij geeft een klein beetje af op mijn riet en het gevoel is gewoon (nog) een beetje vreemd om te spelen met iets op je lippen. Maar ik blijf oefenen!

Oké, dus ik ben blijkbaar eindelijk in staat om mee te praten over lipsticks, die van MAC in het bijzonder. Iets wat iedereen al wist. Een beetje net zoals de Matthäus-Passion van Bach, die elk jaar weer in maart-april wordt uitgevoerd. Tot mijn schaamte, ja dit is echt heel erg, ben ik nog nooit naar een complete uitvoering van dit oratorium geweest. Uiteraard ken ik wel verschillende aria’s uit de Passion, zoals Erbarme dich, mein Gott. Net zoals MAC lipsticks: iets wat je gewoon moét kennen. Het totale stuk duurt bijna 3 uur, in ieder geval hoef ik me na afloop geen zorgen te maken om mijn lipstick.

Mac Please Me

Reacties