Sax and the Pretty.nl

25 feb 2015

Estée Lauder. Wondermiddel. Punt.

Geschreven door Femke, in Beauty Review

Estée Lauder Sheer Tint Release Moisturizer
Je kent het wel: je ziet er niet uit. Daar ga je weer aan de slag met liters foundation, poeder en een kilo blush. Echt niet nodig. 

Iets kan fijn, goed of leuk zijn om te hebben. Maar onmisbaar? Onvervangbaar? Estée Lauder heeft veel van mijn make-up producten overbodig gemaakt. Hoe dan? Soms kan iets in zijn simpelheid zo geniaal zijn. Zoals bijvoorbeeld de muziek van de componist Francis Poulenc, die aan de andere kant ook zo verraderlijk is: door de schijnbare simpelheid van zijn melodieën. Zo makkelijk is het allemaal niet; ze vereisen absolute zuiverheid en precisie. Zo ook bij het maken van make-up. Daar zal vast hebben meegespeeld dat Poulenc en Estée leeftijdsgenoten waren. Ik heb het over de Sheer Tint Release Moisturizer. Deze werd door een van mijn vriendinnen, die het normaal gesproken slechts bij een paar veegjes mascara houdt en ongeduldig om zich heen kijkt wanneer we winkelen terwijl ik hysterisch en met een arm vol swatches door de Bijenkorf ren, nonchalant uit haar tas gevist. “Een soort dagcrème waar je er gezond van gaat uitzien, echt een topspulletje,” zei ze toen. Ik stond met mijn mond vol tanden, want kende het niet. Diezelfde dag nog heb ik een tube aangeschaft, want als zij het goed vindt ben ik al verkocht. Het ruikt naar komkommer, voelt als een toefje luchtige chocolademousse met nog wat kleine klontjes erin die opengaan zodra je het over je gezicht uitsmeert en een subtiel en gezond kleurtje achterlaten, aangepast aan je huidskleur. Wondermiddel. Gebruik het als je dagcrème, beetje blush erbij en wegwezen.

Nu een jaar later moest ik noodgedwongen een tweede tube aanschaffen, waarbij ik nog een kleine kanttekening moet plaatsen. Het enige, maar dan ook enige minpuntje waar je misschien wel spontaan rimpels van krijgt, is namelijk de prijs. Voor een luttele 60 euro straalt je huid, maar moet je je uiterste best doen om na het trekken van je pinpas nog een klein, maar zuur lachje op je gezicht te toveren. Auw.

Estée Lauder Sheer Tint Release Moisturizer

Reacties