Sax and the Pretty.nl

3 mrt 2015

“Waar je niet vroeg genoeg mee kunt beginnen”

Geschreven door Femke, in Beauty Review

Estee Lauder Advanced Night Repair
Wanneer je eenmaal aan make-up begint, ga je je ’s ochtends steeds meer storen aan je gezicht met “onzuiverheden” zoals hier en daar een pukkeltje of rode vlekjes, met als gevolg dat je weer naar je fles foundation grijpt. Daarom ging ik op zoek naar een voor mij goede huidverzorging. Ik ben namelijk ook al 25, ouwe bok die ik ben.

Eenmaal bij Douglas, waar ik altijd word geholpen door dezelfde mevrouw met witte doktersjas aan en felrode lipstick op, bleek dat het tijd werd om een tandje bij te zetten, nadat zij op minimale afstand mijn wangen en neus onder de loep nam. Maar heh? Ik heb toch nog helemaal geen rimpels? Estée Lauder Advanced Night Repair? “Ja,” zei ze vastberaden. “Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.” Ik moest gelijk denken aan een artikel dat ik laatst las, over vrouwen die in de zesde maand van hun zwangerschap massaal Mozart draaien omdat dit een positief effect zou hebben op de stofwisseling van de baby. Blijven ze later mooi slank, of misschien worden ze dan wel net zo’n wonderkind als Mozart zelf. Over het uiterlijk van Mozart is trouwens maar weinig bekend. Elk schilderij of portret van hem vertoont duidelijke verschillen. Niemand weet hoe hij er écht uitzag. Misschien had ‘ie wel vreselijke acné en besmet hij ons nu, 224 jaar later, met een slechte huid.

En dus nam ik het flesje maar mee, want wie neemt goed advies nou niet aan van een mevrouw met een witte doktersjas en rode lipstick? Even Googelen en heel de wereld blijkt al lyrisch te zijn over ANR. Het is ook niets nieuws, volgens mij heb ik dit potje vroeger inderdaad wel eens in de toilettas van mijn oma gespot. Zelf gebruik ik het nu drie maanden en dat vind ik lang genoeg om te kunnen zeggen dat mijn huid onwijs is verbeterd. Ik heb normaal gesproken een vettige huid en altijd wel een puistje. Daarnaast veel rode, geïrriteerde plekjes. Weg! Je smeert voor het slapen gaan een paar druppels, vóór je nachtcreme. Mijn huid ziet er beter uit, want is meer gehydrateerd, minder vet, heeft zero puistjes, wangen als babybilletjes, een gelijke kleur en dus op dagen met haast: no make-up-proof! Dit is zo’n product dat je, zodra je het eenmaal hebt geprobeerd, de rest van je leven opnieuw blijft kopen. Al is het alleen maar om te zien of je over 60 jaar nog steeds de huid hebt van een 25-jarige. Of over 224 jaar, wanneer ze naar een van je portretten kijken.

estee lauder advanced night repair
estee lauder advanced night repair

Reacties