Sax and the Pretty.nl

About

femke steketee

Femke, 25, nee ok, 26 jaar, woont in Den Haag (met groen-geel balkon), heeft net haar masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam afgerond, schrijft -soms tijdens repetities, maar meestal na concerten- verhaaltjes en speelt het liefst Bach in een bikini. Won als kind net geen gouden griffel op de basisschool na inzending van waargebeurd verhaal over piraten en dino’s. Heeft (nog) geen kat, zoals heel veel andere bloggers.

Verzamelde vroeger postzegels en tegenwoordig schoenen. Houdt van roze nagellak en mopperen, maar is toch ook wel heel vaak vrolijk, vooral als het zonnetje schijnt en als ze cocktails drinkt. Een mega passie voor (klassieke) muziek. Sax and the Pretty, zonder hierbij te insinueren dat zij de ‘Pretty’ is, maar laat graag weten welke make-up ze gebruikt -gaat overigens ook vaak de deur uit zonder- en laat zien hoe hoog haar hakken vandaag zijn. Profileert zich als beauty blogger, maar blogt eigenlijk over alles en schrijft elke week een column. Maakt daarbij flauwe tekeningetjes. Krijgt tranen van Tchaikovsky en uitslag van aardbeien. Kan absoluut niet tegen aanstelleritis. Eet voor concerten broodjes knakworst, soesjes als toetje en controleert vlak voor showtime liever haar outfit dan bladmuziek.

Femke Steketee is saxofoniste en is cum laude afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Frank Timpe en Leo van Oostrom én aan het Conservatorium van Amsterdam bij Arno Bornkamp. Ze speelt in ensembles zoals het Haags Saxofoonkwartet, Syrène Saxofoonkwartet en Neofanfare 9×13, maar ze speelde ook met het Radio Filharmonisch Orkest en remplaceert regelmatig bij het Residentie Orkest. Als soliste was ze te horen in het Concertino da Camera van Ibert met een ensemble van dit orkest, maar ook in de nieuwjaarsserie van het Zeeuws Orkest en tijdens de wereldpremière van een speciaal voor haar gecomponeerd concert voor saxofoon met het TY Kamerorkest