Sax and the Pretty.nl

22 jan 2015

De droogshampoo van Debussy

Geschreven door Femke, in Beauty


Vrouwen zijn viespeuken. Geloof mij maar: achter elke beauty schuilt een doorgewinterde smeerpijp. 

Een van de bekentenissen die ik hier best durf te maken is bijvoorbeeld dat mijn haar het beste zit wanneer ik het 4 dagen, jawel, niet gewassen heb en het ongeveer stijf staat van de vuiligheid. Alle kapsels lukken dan, haarspray is overbodig, probeer het maar. Ik zie meer voordelen dan nadelen; je bespaart tijd, ziet er fabuleus uit en stinken doe je toch wel.

Nog een voorbeeld: zelf heb ik het nog niet geprobeerd, maar tegenwoordig wordt er me een partij stiekem afgerocheld in de badkamer. Als je vriendje even niet kijkt, verdwijn jij weer even snel met een lepel kokosolie en hang je kokhalzend boven de wasbak. Het zou het wondermiddel zijn bij het spoelen van ingewanden en “zelfs een oud en rot gebit, wordt weer wit!”

Bah.

Om maar te zeggen: tegenwoordig let je op de details. Je ziet er piekfijn uit, lipgloss hier, 6 kleuren oogschaduw daar. Waar haal je de tijd vandaan? En dus moet je achter de schermen wat trucjes hanteren om alles toe te kunnen passen. Zeg maar het impressionisme van de hedendaagse vrouw. Net zoals de Franse componist Claude Debussy die vernieuwing bracht in de klassieke muziek. De sfeer belangrijker dan de emotie. En dus wil ik even terugkomen op het haar en een ode brengen aan droogshampoo. Wat zijn we zonder? Wie kan het zich hier nog veroorloven om elke dag met fris gewassen en gekruld haar de deur uit te gaan?

Droogshampoo, bedankt dat je me, sinds ik met verve gebruik van je maak, mij zeeën van tijd geeft om met mijn vette haardos in de vroege ochtend even 2 minuten en 12 seconden te luisteren naar, hoe contrasterend, beau soir en zelfs nog een keer op de repeat-knop kan drukken, in plaats van dat ik letterlijk met mijn handen in mijn haar een kwart-fles shampoo moet consumeren onder de douche.

Druk gerust nog een keer op de spray eh..play button.

Mijn favoriet is die van Schwarzkopf. Moet ik nog uitleggen hoe ‘ie werkt? Overigens zou ik deze droogshampoo niet aan Debussy noch Janine Jansen aanraden; ze hebben beiden donker haar. Prachtige jurk trouwens. Wat jij?

Reacties

 1. DIna schreef:

  OH MY, heel erg toevallig. Heb hier net Debussy op staan. <3
  Vier dagen niet wassen, in de zin van ook niet nat maken? Of alleen niet wassen met shampoo. Ik MOET mijn haar altijd nat hebben, anders wil het voor geen ene meter mooi zitten (ook gek eigenlijk, haar zit helemaal niet).

 2. Nienke schreef:

  Haha, en hoe je een fijn stukje lectuur kan schrijven over een simpele bus droogshampoo 🙂 nog een connectie: Debussy = uitstekend voor de concentratie tijdens het studeren, droogshampoo = de redding voor het mondeling examen nadat je vier dagen lang geen tijd had om je haar te wassen!

 3. Haha geweldig geschreven! Enneuh, ik was mn haar vaak 1, soms 2 x per week, niks mis mee! Veel beter voor je haar ook!

 4. Amanda schreef:

  Haha wat een leuk artikel! Ik zou het niet durven om mijn haar vier dagen niet te wassen, dan ziet het er zooo enorm vet uit.

 5. Paola schreef:

  Leuk geschreven! Ik was mijn haar bijna elke dag..

 6. Herkenbaar! Ik was mijn haar 1 a 2 keer per week, het scheelt me zoveel tijd!
  Liefs, Iris

 7. diana schreef:

  hahaha wat heerlijk geschreven. maar mijn haar zit juist net na het wassen goed. – met echte shampoo –

 8. Johanneke schreef:

  Haha leuk geschreven en zeer herkenbaar!! Ik ben ook in loooove met droogshampoo! Tijdsbesparend en het zit lekker met volume! Mijn favoriet is die van Andrelon verassend volume.

 9. Jasmijn schreef:

  Haha, leuk geschreven weer! Ik heb het eigenlijk nog nooit zo bekeken, en je hebt gelijk. Mooi stuk trouwens!

Laat een reactie achter