Sax and the Pretty.nl

10 jul 2016

UPDATE – vakantie, tournee en nieuwe website

Geschreven door Femke, in Personal

lessenaar
femke steketee
garnalen
frankrijk
Opeens besefte ik: het leuke van het hebben van een eigen blog, is dat je alles -maar dan ook alles- wat je wilt erop kunt delen. Verdomd. Wat een vrijheid. In principe is het best duidelijk dat dit een beautyblog is -niet alleen gelet op het overheersende roze thema- waarbij de liefde voor klassieke muziek van ondergetekende tevens een belangrijke rol speelt. *Mozart- alarm* Het leek me alleen leuk om daarnaast zo nu en dan een persoonlijke update te plaatsen, met eh ja updates dus. *Eindeloos over mezelf praten-alarm*

Op moment van schrijven zit ik onverwacht een weekje vakantie te vieren in Frankrijk. Vakantie vieren voor een muzikant heeft helemaal niets met vakantie vieren te maken, behalve dat je op een mooiere omgeving dan je eigen, kleine, lelijke, bruine, studeerkamertje thuis, kunt oefenen. En dat heb ik deze hele week dan ook gedaan. Oke, ik heb wel eens een dagje overgeslagen om het echte vakantiegevoel op te wekken -lees: geen zin om te studeren met het excuus dat het vakantie is en het dus niet hoeft- en op die momenten heb ik geprobeerd om verder dan mijn knieën in een meertje te gaan (ik ben niet zo’n zwemmer, dus dat is mislukt) en heb ik talloze variaties op een Frans stokbrood gegeten.

De reden dat veel oefenen toch wel een must was deze week is dat… *tromgeroffel* ik volgende week met het Syrène Saxofoonkwartet op tournee ga naar Canada! Tevens komt onze nieuwe cd uit! Hoe spannend, ik kom pas 1 augustus weer terug naar Nederland, dus verwacht tot die tijd veel updates, beautyposts en vlogs (klik hier om je te abonneren en er niet eentje te missen) vanuit the land of plenty. Ik heb net een nieuwe vlogcamera gekocht, namelijk de Canon G7x, die ik hier al even testte en in Canada behoorlijk aan de bak zal moeten.

Na thuiskomst uit Canada wordt het druk. Ik moet mijn agenda -zie hierboven- nog bijwerken, maar mocht je bijvoorbeeld 13 en 14 augustus in Zeeland zijn: ik geef daar die dagen recitals waarin ik een aantal van mijn favoriete stukken voor piano en saxofoon speel. Uiteraard zal iemand anders de pianopartij voor zijn rekening nemen, voor het geval je je afvraagt hoe ik dat zou doen. Verder hoop ik tegen die tijd een keuze gemaakt te hebben wat betreft mijn nieuwe saxofoon, geef ik nog wat masterclasses in Friesland (nog saxofonisten die dit lezen?) en begint het seizoen goed met Romeo et Juliette van Prokofiev bij het Residentie Orkest. En ohja: ik ben bezig met een nieuwe website voor Sax and the Pretty. Nieuw design, nieuwe lay-out, alles nieuw. Dat laat ik trouwens doen, want de laatste keer dat ik zelf probeerde iets te veranderen werd alles bruin en veranderden mijn blogposts in coderingen waar zelfs Stephen Hawking niets in zou kunnen lezen. En dan ga ik nu weer even studeren in een weiland. Of misschien toch nog eerst zo’n stokbroodje…


Reacties