Sax and the Pretty.nl

6 jul 2016

Alles over bronzer

Geschreven door Femke, in Beauty

Benefit Hoola Bronzer Benefit Hoola Bronzer
Het plaatsen van twee dikke, oranje strepen vlak onder de jukbeenderen en langs de kaaklijn wordt over het algemeen shapen genoemd en is een zeer populaire techniek die vele vrouwen naar het hart gaat. Zoals ik altijd een beetje een buitenbeentje ben, doe ik aan deze trend niet mee. Ik heb ze wel hoor, de bronzers, in alle soorten en maten, maar door al het oranje geweld om me heen ben ik gaan twijfelen of ik er nog wel goed aan doe mijn kwasten vlak voor een concert even flink in de bronzer te dippen.

En zo ontstaat bronzer-angst. Je komt er ooit wel weer bovenop, maar kan zeer hardnekkig zijn en werkt in de praktijk vaak zo: je wilt wel bronzer gebruiken -en doet dat dan ook- maar zit vervolgens constant over je wangen te poetsen in de hoop een eventuele oranje gloed wat te vervagen, omdat je denkt dat je wordt aangestaard door de bronzer-politie. Dit is ook precies hoe ik naar klassieke muziek (zei ze klassiek?!) luister in de trein. Ik wil het heel graag, maar toch controleer ik op de meest luide punten in een stuk als Symfonie nr. 6 van Antonin Dvorak (klik om te luisteren!) of mijn buurman er niets van meekrijgt, want hij wordt al geteisterd door een andere buurman wiens slechte muzieksmaak in de vorm van ratelende geluiden en sirenes ondersteund door een pompende beat, de hele treincoupe vult. Dan zouden mijn violen daar nog eens een schepje bovenop gooien, de beste man zou ontploffen.

Hoe dan ook, voor het bronzer-probleem heb ik een oplossing: vergeet het shapen. Neem een bronzer die bij je huidskleur past, zoals Benefit Hoola Bronzing Powder. Een matte bronzer (Eindelijk! Die zijn zo moeilijk te vinden!) die een wat grauwe ondertoon heeft. Dat klinkt natuurlijk helemaal niet goed, maar het haalt het oranje effect weg en het is dan ook meteen een bronzer die maar in een kleur te verkrijgen is en dus bij iedereen past! Breng ‘m gewoon met een niet te kleine poederkwast aan in de vorm van een grote 3 op beide helften van het gezicht; van voorhoofd, naar jukbeenderen, naar kaaklijn. Gegarandeerd sun kissed effect. Ik gebruik ‘m zelfs in combinatie met Dvorak in de trein én zoals op onderstaande foto: op vakantie en zonder enige basis eronder. Werkt fantastisch.

Benefit Hoola Bronzer

Reacties